Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

phpde bi klasorden dosya silmek

Befounder

Öne çıkan mesajlar

merhaba,

bi arkadas icin bi php uploader yazdım, upload kısmı gayet guzel calısıyo. Upload edilenleri de gayet guzel ayn sayfada listeleyebiliyo. Ancak simdi bi sorunum var.

php scripti "a" klasorunde, upload edilenler ise "a/b" (a'nın icinde b klasoru). b'nin icindeki bi dosyayı nasıl silebilirim? php.net'den unlink() fonksiyonunu buldum ama o isi goremiyor, en azından b klasorunun icine giripde o dosyayı buldurtamadım. daha birkac fonksiyon daha buldum (user-defined) ama onlarda yapamadı, yada ben yaptıramadım. Bunu nasıl yapabilirim?

Su anda kullandigim kod:
said:
function total_delete($arg) {
if (file_exists($arg)) {
chmod($arg,0777);
if (is_dir($arg)) {
$handle = opendir($arg);
while($aux = readdir($handle)) {
if ($aux != "." && $aux != "..") total_delete($arg."/".$aux);
}
closedir($handle);
} else unlink($arg);
}
}
if ( $secret2 == "****" && $delete == "Delete!")
{
$ddir='hw/';
opendir($ddir);
total_delete($puff);
closedir($ddir);
echo "$puff is deleted!";
}
?>

Secret word:

File to be deleted:

[Bu mesaj Befounder tarafından 30 Ağustos 2004 13:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

unlink() siler normalde, ben hep unlink() kullanirim mesela

php dosyasinin bulundugu yerde, b klasoru altindaki a dosyasi icin, unlink("b/a"); calisir, dogru chmodlarin varsa tabi. ama dosyayi yaratabiliosan o klasorde phpden, silebilirsin de, chmodlar ayarlidir.

b klasorunun altindaki a dosyasini eger bulman gerekiosa ilk once, onun icin opendir() falan gibi fonksiyonlar var, www.php.net 'te filesystem functions 'da bulabilirsin[signature][hline]wastiee | PHPNotepad

edit: smileyleri iptal ettim

[Bu mesaj wastiee tarafından 30 Ağustos 2004 13:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaş zaten kodunda opendir ve closedir kullanmış da, yolladığı kod silmek için zaten unlink() kullanıyor. zaten kalan kısmı da recursive olarak subfolderları silmek için.

sorun işletim sisteminden kaynaklanıyor olabilir mi? win üzerinde çalışıyorsa falan diye şeettirdim. gerçi wastiee varken bize laf düşmez ama..[signature][hline]en ince yerim bileğim..
Sosyal ağlarda paylaş

programcılığa bayılıyorum, ve bayılma nedenim bir kez daha kendini gösterdi.
İki kod bloğu arasındaki farkı bulunuz:
said:

if ( $secret2 == "delideniz" && $delete == "Delete!")
{
$ddir="hw/";
opendir($ddir);
unlink($ddir . $puff);
echo "$puff is deleted!";
}
?>

Secret word:

File to be deleted:

formu ve table zamazingolarını saymazsak 'hw/' olan kısmı "hw/" yaparsak duzelıyor. chmod ve closedir kısmı da tamamen gereksizmis :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...