Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Giyim üzerine birşey

SoulCube

Öne çıkan mesajlar

Selam,
başlığı daha detaylı yazmak isterdim ama çok uzun kaçardı o yüzden kestirip attım.

kısaca anlatmaya çalışacağım.
bir web sitesi üzerinde çalışıyoruz.
bu site üzerinden mağazamızdaki kıyafetler satılacak.
bunun içinde yeni gelen ürünlerin fotoğrafları çekilip siteye entegre edilmesi gerekecek.
az çok işin post kısmını biliyorum ( ps vs..)
sormak istediğim soru şu;

siteye koyacagımız görseller çok büük ve kaliteli görseller olamayacağını biliyorum ve bunu göz önüne alarak, bu fotoğrafları çekmemiz için bizi en iyi hangi DSRL makine idare eder.
öyle çok pahalı birşey olmasın.
ucuz etin yahnisini de istemem.
durum bu saolun şimdiden.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
ufak bir studyo olusturman lazim. makine farketmez. istedigin dslr makineyi kullanabilirsin. ucuz olsun istiyorsan canon 450d ya da nikon 3100 al.

arka plan icin genisce beyaz renk ve tercihen farkli renklerde perde alman lazim. perde derken evde kullandigin gibi degil. fotografcilarda gordugun gibi.

duz desensiz olmali.

http://www.sigma-2.com/camerajim/cjgclothing.htm
bu linkte anlatmislar olayi.

arkaya genis bir perde koyup kenarlardan isiklandirirsan karsidan da tripod ustune yerlestirdigin bir dslr kamera ile guzel guzel cekim yaparsin.
Sosyal ağlarda paylaş

keşke bi makine alayımdı basayım çekeyimdi ile bitse bu işler>:D<

dyna'nın verdiği link baya iyimiş (nerden buluyosun abi bunları arşiv mi var her başlıkta otomatik ansiklopedi gibi adam =))

bu fotoğrafların çekilmesi için en aşağı şöyle bir ortam gerekiyor:

http://sigma-2.com/camerajim/cjgcafclothingstudiosetup.jpg

hatta verdiğin linkteki kalitede fotoğraflar için bu yetmeyebilir bile.. bak mesela: http://www.dphotojournal.com/wp-content/studio_lighting_setup.jpg

o ortamı kurmak ve kullanmak için de belli bir birikim gerekebilir. Öğrenene kadar hevesli ve yatkın da değilsen can sıkabilir bu iş. Ekipmana verilecek parayı profesyonel fotoğrafçıya harcamak daha doğru olabilir.

Bu arada istanbulda mısınız?

ama yine de yok abi illa ben kedim kuracam ufak stüdyo ve uğraşcam bu işle diycek olursan sana fakir stüdyosu kurabilmen için bişeyler daha yazabilirim. DSLR harici harcamayı 500TL'nin altında tutabilirsin bir şekilde gene...
Sosyal ağlarda paylaş

çok teşekkürler bilgiler için.
evet istanbuldayım.
sirkeciden malzemeleri almayı düşünüyorum bir fotoğrafçı abimiz orayı önerdi.
çok yüksek fiyatlı malzemeleri almanıza gerek yok çin malı olan ışıkları, softbox ve perdeleri alarak halledebilirsiniz dedi.
bugün gidip bir fiyat arastırması yapacagım.
Sosyal ağlarda paylaş

sen sadece dslr tavsiyesi isteyince ben yanlış anladım o zaman baya stüdyo kuracaksın yani aslında

ben daha ufak ürünleri daha fakir malzemelerle çektim. paraflaş olaylarından anlamıyorum mesela. ama bu yazdıkların yeterli gibi duruyor.

DSLR seçimi çok mühim değil. Sadece internet sitesi için ise zaten fotoğraflar 800px'den büyük olmayacaktır. Ufak fotoğraflar için de sanırım hiç önemli değil stüdyoda kullanılan makine. Dergi boyutunda bir katalog hazırlasanız bile satılan her dslr yapar o işi.. yani poster/billboard basmadıkça çok süper makineye gerek yok diyorum.

Sadece üzerine takılacak objektifin odak uzunluğunun en azından 35mm gibi olması (bu odağı kapsaması) gerekir. Daha geniş odak aralıkları perspektif abartmasından dolayı aldatıcı çıkartabilir giysileri. 30-35mm çarpanlı sensörde (alacağın dslr tam kare sensör olmayacaktır sanırım?) insan gözüne en yakın değeri verir.

Ama 35mm'den tüm bir insanı kadraja sığdırmak için mesafe de lazım ona dikkat...
Sosyal ağlarda paylaş

35mm makine almasını söylemedim
35mm odak uzunluğunu kapsayan bir lense lazım olacağını söyledim

nikon kullanılacaksa mesela 50/1.4 yerine 35/1.8 daha işlevsel olabilir çekim alanının fazla büyük olmaycağını farzedersek (insan boyu sığacak kareye)
Sosyal ağlarda paylaş

35mm çarpılmanın olmayacağı en geniş odak uzaklığı olduğu için dedim (apsc sensörde)

yer varsa ne kadar fazla mm olursa o kadar iyi tabii

/bir de 35/1.8 nikon'un en f/p lensi sanırım o yüzden aklıma geldi

50mm'den çekilebiliyosa ve canon alınacaksa daha da iyi, 200 lira canon50/1.8 :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Giris seviye dslr ile gelen lens yeterli gerek yok prime lens'e.
Studyo ortami cok onemli.

35mm lens 1.6 crop ile 56mm oluyor
Studyo ortaminda 5-6 metre kullanim alani yoksa elinde kalir oylece. Makine ile gelen lensler 18-55 biraz esneklik tanir en azindan.

Ugrasma derim 35mm, 50mm prime lensler ile.

Yeterli aydinlatma ile de f 7.1 de cekerse de yine gayet net olur kit lens ile. Ordan cepte kalan para ile de yeterli aydinlatma softbox tripod vb karsilanir.

f7.1 ile f8 genel olarak lenslerin en net sonuclar verdigi f degerleridir. ha bir f 1.4 prime lens f 3.6 kit lense gore cok daha net fotograf cekimine izin verir (iki lens de f3.6 iken) ama studyo ortaminda yeterli aydinlatma varken ve arkaplani flulastirmaya ihtiyacin yokken en dusuk f degerinde kullanman gerekmediginden olmazsa olmaz bir lens degil.

kur aydinlatmayi, semsiye softbox ne varsa isigi yumusat, giysinin uzerindeki detaylari kapatmayan bir aydinlatma olustur. kameranin ustundeki flash'i japon yapistiricisi ile bir daha acilmayacak sekilde yerine sabitle. bu ne ise yariyor diye kullanmaya dahi kalkma.

giysideki butun detaylari fotografta net bir sekilde gorebildigin an ve renkleri dogru bir sekilde ayirt edebildigin an olmus demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...