Lorrotar Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 abi fireball ignite,pyroblast ignite diye 2 talent yapıcaklar ayrı ayrı o kadar yanı fazla ugrastırıcı bişey oldugunu sanmıyorum.living bomb ve diğer dotlar critleyince ignite koymasın razıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BaaL Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 sadece fireball ignite bıraksın, o da 3sn duration dan az kalınca (yani 1 tik ekleyerek) stacklensin. bitti. böylece ACEIP IGNAYTIM IYI YAKIYO MU ? COMBUST ATSAM ZAMANI MI paranoyası ortadan kalkar, zaten HADI PLY PYRO PROC! PLS ve buna ek olarak HADI PLS IMPACT PLS ( 3-4 target oldugunda , 5+ target olunca bw ile direk açılıyor zaten) duaları eşliğinde oynamaktan kurtuluruz. log okumaktan piskolojim bozuldu. aynı gear seviyesinde; 116 fireball ben 102 fireball adam 180 lb tick ben 147 lb tick adam combustion da 30k geçmişim ama dps de 3k geçmiş bakıyorum ignitedan 400k pyroblast! dan 280k takmış bu nası adalet ? bu kadar rng olabilir mi yani mantıklı bi durum mu şu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phlox Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 hot streak değişsin, fire dd spell critler 15 snlik buff versin, pyro cast time reduced by 50%, stacks to 2. win Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Evr Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 25m hc raid videoları falan izliyorum kendimden şüphe ettim artık 2 tuşlu karakterimi beceremiyorum diye haha yazık hepsi arcane dönmüş böyle ilk dk mageler en tepede managem+ap vs sonra bi bakıyorum listede bile gözükmüyor sonra arada bi tırmalıyorlar 9. veya 10. oluyorlar işte recount boyutuna göre bi gözüküp tekrar kayboluyorlar en son full dps list olan videolarda bakıyorum alt taraf komple mavi 1-2 tier sonrasına kadar mage'e kafam girsin gg blizz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FreEmoon Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Çok afadersinizde mage çok kötü oynanmaz falan diye başka yerde söylemeyin bildiğin adamı göverler. Buyrun world of logs'da son 2 haftalık bütün logların incelenmesi ile ortaya çıkmış dps'ler listesi Tamam fire mage'in geriye düştüğü bazı combatlar var kabul, ama halfus gibi insanlık dışı bossun verileri çıkarlınca bile fire mage 4. en iyi dps yapan spec. Orda 22 tane dps spec olduğunu olduğunu hatırlatim. En kötü bossta bile 10. falan olmuş. Eee çok afadersinizde her boss lider olacam diye oynamıyorsunuz herald classı. 9 class daha var oyunda. Şu an shadow priestler biraz abartmış da olsa, diğer classlarla karşılaştırılınca kimseden aşşa kalır yok üzgünüm. Bence gear tercihlerinizi , oyun şeklinizi falan gözden geçirin. Çoğu yüksek dps yapan fire mage ignite bug'ı yüzünden nerdeyse crit itemsiz oyunuyor oyunu, 6 dakikalık combatta 5 tane pyro atmış adam ama 150 tane fireball gömmüş bossa, glyph kullanırken bile (ki eminim burda ki çok pro mage'lerimiz kıçıyla gülecektir) pyro yerine gidip living bomb glyph'i kullanıyorlar. Yani gerçek hayat similasyonlara benzemez, yalan yanlış 10 tane kabul yapıp butün hesabı bu kabuller üstüne kurarsanız elinize alırsınız o hesabı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Simulasyonlarda zaten haste daha iyi ignite munching hesaplanabiliyor lb glyph i de öyle. Pisagorda kalmışsın sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BaaL Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 FreEmoon said: Tamam fire mage'in geriye düştüğü bazı combatlar var kabul ehuh, verdigin linke bakıyorum BAZI değil %70 combatta mage geride. ayrıca ben world 24. guilddeki mage adamla bilgi alışverişinde MAGE REZALET ŞUAN dedim INDEED dedi öyle gülmedi ? korean serverlarda falan mı oynuyorsun. ha birde verdigin loglarda mage'in kayda değer oldugu yerler: halfus :full aoe omnotron : 3 target lb maloriak: full aoe başka da bi yerde kayda değer bir mage yok. aoe de ezdiğini başka da bi işe yaramadığını konuşmuştuk zaten biz geride. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Abi yani 2 combatta 50k yapıp diğer bütün medicore dpslerini kompanse ederek overallda 2. olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
indiffer43 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Abi herşeyden önce stateofdps geyik geliyor bana bir kere orda her zaman en en iyi logları alıyorlar. İkincisi de aynı websitesinde arcane ve frostun içler acısı haline bakman. Zaten tek bir specle raid etmeye zorlanıyoruz bari o biraz iyi olsun değil mi? Ayrıca orda direk DPS(avg)'a bakmak kadar saçma birşey yok. Median'a göre sırala bak bakalım ne görüyorsun? Fire mage 10'cu sırada adjusted totalsda. Ek olarak standard deviation'a dikkatini çekiyorum diğer classlara göre. Öyle sadece DPS avg'a bakmakla olmuyor malesef. Ağlıyoruz evet, çünkü bazı classlar faceroll şeklinde en az 4-5k dps daha fazla çıkarıyor, bizim oyun tarzımızı ise Baal çok güzel anlatmış birkaç post önce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Evr Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 ya biz zaten onu tartışıyoruz mage gear diğer classlara oranla çok keyif kaçıracak şekilde scale ediyor ve mevcut ignite bug ı bizim belimizi büküyor. ilvl 352 mage ile yaptığım dpsi ilvl 330 küsür druid ile de yapabiliyorum vs yani şu an 10m normal raid yapıyoruz gear olarak eşit seviyede sayılırız ama ne yaptıysam single target bosslarda tankın bir üstündeki dps hep ben oluyorum ve artık utanıp raidlere bile gitmiyorum farma bağlanmış bile olsa, biz demiyoruz ki mage ezsin her zaman top3 olalım yakalım yıkalım bizim sorunumuz gear scale bu kadar geriden takip etmemiz, tamamen rngye bağımlı olmamız ve dpsimiz %20-25ini oluşturan igniteın ultra buglı olması o verilen linkdeki mage dpsleride tüm bosslara göre worldoflogs a yüklenen loglardan seçilen en iyi dpsler ayrıca RNG diyoruz bağıra bağıra yani single target bir bossu 10 kez yapsan dps in hep belli aralıklarda olur atıyorum 25k-27k arası değişir mesela ama magede öyle değil RNG seni vezir de ediyor rezil de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
indiffer43 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 ^^ budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phlox Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 indiffer43 said: Abi herşeyden önce stateofdps geyik geliyor bana bir kere orda her zaman en en iyi logları alıyorlar. bu da bana hep komik geliyor. en kötülerini mi alsınlar ya? her classın en iyi 200ünün ortalaması işte, classları karşılaştırmak için bulunabilecek en iyi istatistik. tek kötü yanı o 200ün içinde bulunan logların bazılarının hotfix öncesi vs. olması. tabi bunda WoL/stateofdpsin suçu yok, her hafta class dengesini toptan değiştiren hotfixler çıkaran blizzardın suçu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Evr Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 phlox bak gear scaleden bahsettik rng dedik o yüzden ordaki dpsler şu an bir çok mage e birşey ifade etmiyor sanki hepimiz sinestra gördük 25m hc farmlıyoruz gearımız diğer classlar gibi orantılı scale etmiyor ve rng bizi mahvediyor diyoruz işte. hangi mage sorsan dpsin nasıl diye mesela kendi adıma örnek veriyim 10k-20k arası değişiyor ama bir druide sorsan dpsini atıyorum 18k-20k der böyle uçurum olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phlox Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 dikkat ederseniz rngden bahsetmedim. tabii ki o listeye giren adam iyi rng tutturmuştur. fire'ın oyundaki en rng spec olduğuna katılıyorum zaten, umarım düzeltirler bir şekilde. hatta genel olarak bakarsak dps speclerinin ortalaması en düşük class olabilir şu an mage, bir pure dps class için kabul edilemez birşey bu da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Freemoon haksiz, diger arkadaslar hakli. Bir mage olarak ben de eklemek istedim. Dedikleri gibi maloriak'ta falan dps'imiz iyi cikiyor ama sirf aoe yuzunden. Ciddi anlamda rezil bir durumdayiz su an. Hayir boyle DPS yapacaksak arcane'i biraz duzeltsinler de en azindan "2 tusla yapiorz olcak o kadar" diye avunalim. DOT takip et, Ignite paranoyalari yasa sonra senden kotu gearli adam gelsin dps'de koysun gecsin. Yeter lan. Agzina ettigim hot streak' proclamaz cildirtir. Proclar ignite critler combustion cildirtir. Biz de insaniz ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Yapma abi 2 tuşla dps yapıyoruz zaten. Tek olayımız düzgün combustion oturtmak o da dediğin gibi çalışmıyor sdfs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FreEmoon Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Ya açık açık söylesenize "ben birinci değilsem o classı silerim" diye, niye kıvırıyorsunuz. Tanktan sonra ki dps falan çok komik açıklamalar, yok öyle bir dünya. Şu an Warlock, shadow priest , moonkin, Hunter tepeye kurulmuş durumda dps sıralamasında arkasında da fire mage'ler geliyor. Fire Mage'lerden daha aşağıda sıra bulmaya çalışan; Rogue (3 speec birden), DK (2 spec birden), Paladin, Warrior (2 spec birden), Feral druid, diğer 2 mage speci ve herkezin ezip geçtiği shaman topluluğu duruyor. "Arkadaş ben 5. en iyi dps spec olmayı kaldıramam üzgünüm" diyin, bunu açık açık söyleyin kıvırmayın. Bahene bulmaya kendinizi haklı çıkarmak için uğraşmanıza lüzüm yok. loglar herşeyi açıklıyor, yok en iyi 200 müşde falan, yani kaç olcaktı? en iyi 14 milyon mu olacaktı? Yukarda verdiğim sitedeki loglar normal modlar için onu hc yapınca (yani gearlar daha da güçlenince) mage daha yukarı bile çıkıyor, Hadi ona da burdan bakın üşanenler çıkacaktır şimdi ayar yapmaya. Yani gear güçlendikçe diğer classlara göre daha az güçleniyor savıda doğru değil. Sizin sıkıntınız mesajlarınız belli aslında moonkin ve shadow priest baya düşük gearda bile sağlam dps çıkarıyor (warlock ve hunter için çokta geçerli sayılmaz bu) sizde bunları gördükçe paso şikayet ediyorsunuz. Çok afederinizde sizin altınızda dps yapan 10 dan fazla spec'i oynamayı seven insanlar ne yapsın, atsın mı kendini bir binadan. Hepi topu 4 spece geçildiniz diye nerdeyse gözyaşları sel olacak. Dahası bir class dps kapasitesi hakkında bilgi almak için o classı oynayan birine sormak kadar da saçma birşey olamaz heralde. Şu an hemen tanıdığım 4 shadow prieste sordum nasıl durum diye, hepsi ağlıyor "%8 dps kestiler rezil oldu dps" diye (bu adamlar dps lideri) Bana ekstradan 5bin lira maaş verseler, sonra ki zam günüde hiç arttırım yapmasalar ben gene mutsuz olurum. İnsan doğası doymak bilmez. Elbette o soru sorulan mage en yakın adama %15 fark atarak lider olmak istiyordur aksi her durum onun için yetersizdir. Magmaw: liderden %13,6 geride 5. sırada. Burda ki Aoe combustion'la yapılmadığı için bu combata AoE figth demek bile ayıp yani, dahası combatın dps yüklenilen kısmı full single target ve güya melee burda ezici. hani paladin nerde warrior? Omnotron Defense System:direk lider ikinciye %7 fark atmış. 2 targeta LB atıp dps'de lider olduğunu düşünüyor olamassınız heralde. 2 target dedin mi shadow pri ezer geçer. Chimaeron:liderden %11,8 fark yemiş 9. olmuş. Bu mage'in gerçekten ezildiği combatlardan. Atramedes:lider uçmuş onu geçelim ikinciden %4 fark yemiş 4 olmuş ve bu bossta aoe falan yok. yani aoe olmayınca ezilmek teorisi yalan. (tabi 4 olmayı ezilmek sayan arkadaşlar var burda ona birşey yapamıyoruz) Maloriak: liderden %19 fark yemiş 3 olmuş, yani AoE yaptığı durumlarda yediği fark daha büyük olmuş combatta, ama 3. sonuçta. Nefarianliderden %13.6 fark yemiş 4. olmuş Halfus WyrmbreakerTamam bunu geçiyorum, combustion'la eziyor herkesi. Valiona & Theralion Ağır şekilde ezildiği bir combat demek ki 2 target LB'nin bir anlamı yokmuş :D Twilight Ascendant Council liderden %20 fark yemiş 9. olmuş Cho'gall ikinciye %6 fark atmış lider olmuş Conclave of Wind liderden %14 fark yemiş 7 olmuş (ki aslında bu tarz uçtum kaçtım tip uzun dps arası verilen combatlarda dotlu-petli classlar genelde ezer. o bırakılan bossa saydırmawya devam ettiği için) Sonuç olarak: 3 bossta lider, 3 bossta ezilmiş, 1 bossun mekaniği classa oymuyor. Diğer bosslarda 3-4-5 arasında gidip geliyor. Gerçekten rezil durumda fire mage ya, harbi silin siz gidin mesala shaman açın, ya da paladin, yok yok warrior açın, dur dur en temizi rogue açın siz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Omnitronda çaldıgımız buff yüzünden birinciyiz bu arada. Hatta bazen buff çalmamıza ragmen sp geçebiliyor öyle diyim. Ayrıca Valionada aynı şekilde kime buff atarsa o yürüyüp gidiyor. Magee buff gelmemişse öyle aşagıda kalmıştır ama kısacası yazdıklarını okuyunca fightları bilmedigini yada yorum yapmayı bilmedigini düşündüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S-H Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 enha shamanımla çok mutluydum ama freemoonu okuyunca birden tiksindim,ilk 5te oluyorum ben enhayla bizim guildte mi bozukluk var acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
indiffer43 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Freemoon o kadar yalan yanlış konuşuyorsun ki anlam vermek mümkün değil. DK, Warrior, Rogue hepsi Mage'den yukarda oluyor mage olarak kıçını yırtmış olsan bile. Loladin'ler bile artık fark atıyo magelere. Pure DPS olan bir class için espriden başka birşey değil bu kimse kusura bakmasın. Hani hybrid olsam eyvallah başka şeyler deniyeyim diyeceğim ama DPS için açtığımız class'ın sadece 1 tane treesini oynamaya iteleniyoruz ve söz konusu treede bile DPS yapamıyoruz. GG. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Evr Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 freemon çok uzun yazmışsında maalesef boş yazmışsın, ısrarla stateofdps denen outdated yere göre gelip yorum yapıyorsun. Mümkünse loglara göre yorumladığın bossları eşit gear seviyesinde az çok oyunu bilen insanlarla hatta magein bile dpsde geçtiği dediğin rog/dk larında olduğu bir grupla gidip bizzat gözden geçirmen,ve bunu 3-4 hafta ard arda yapman belki o zaman anlarsın sonra gelir sen kıvırırsın. hemen bak aşağıda catastrophe guildi başlığı var, son sayfasında twilight council videosu var, sanırım o video ilk kez öldürmelerine ait, ordaki dpslere bir bak sonra paso paste ettiğin sitedeki hc dpslere bak acaba neden orda 21.8k ile en tepede bir druid yok diye düşün. daha sonra istersen o linklediğin parser site yerine ana kaynağına bakarsan daha net görürsün cho'gal da lider diye bak sende yazmışsın ordaki outdated dpslere göre daha doğrusu var 50k dipies yapıyoruz !!(cho'gal gördün mü acaba normal bile olsa çok merak ediyorum) mage çok rerörö hemde en yakın rakibini 2 ye katlamış nasıl acaba bir yorum yap freemon engin log yorumlama becerilerinle muhtemelen hc cho'gal farma bağlayan bir guildin mage'i olarak konuşuyorsun. ipucu da veriyim sana corruption!! omnotron : power generator diğerlerinede tek tek şimdi yorum yapamıyacam gidip madem log log diyorsun doğru siteden incele gidip göremediğin bossları. halen bizim konuştuğumuz rng,gear scale anlamadığın zaten burdan belli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Simulasyonlara "yalan bunlar yeaaa" diyip istatistiki verilerden arguman sunmak 2011 yılında dünyanın düz olduğunu idda etmekten sadece biraz daha az komik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Çok yakın arkadaşım fire mage ile 355 ilvl ile bh 25-mande 19.5k ile oynuyor , eğer siz bunu yapamıyorsanız sorun sizde.. not: ben de sp ile 346 ilvl 14k dps yapıorm bh-25 mande Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phlox Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 sorun fire mage'in dps yapamaması veya yapabilmesi değil. bu konuyla ilgili us forumlarında bi konu okudum dün mesela. chimaeron logları koymuş adam, denemelerin birinde 40 küsür pyroyla diğer dpslerle kafa kafaya oynarken killde 7 pyro mu ne atabilmiş, haliyle dps yerlerde. sorun da burda. şöyle düşünün, her classın dpsini crit bariz bir şekilde etkiliyor, fakat fight uzadıkça gözardı edilebilecek bir rng oluyor crit %. fire mage hem crit% ile uğraşırken bir de crit sırasıyla uğraşıyor. 50% spell critle 100 fireball atsanız, denemelerden birinde crit crit hit hit crit crit hit hit diye gitse toplam 25 pyro atmış olursunuz sonunda. diğerinde crit hit crit hit diye giderse elinizde var 0 (sıfır) pyro. ama fireball crit sayısı eşit. buna çok basit çözümler var ama blizzard inatla değiştirmiyor nedense. mesela early frosta benzer bir talent koyarak pyroyu her 10-15 saniyede bir instant yapabilir, veya her fireball pyronun cast time'ı 20% düşürse, 5 fireballda bir pyro atarsınız garanti vs. ha bir de ignite munching olayı var ki oraya hiç girmeyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar