Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotoğraf aktarma sorunu

madcow

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,

Canon 30D makinamda kullandığım Sandisk Ultra marka compact flash kart hata vermekte. Makinada içindeki tüm fotoğrafları gösteriyor, bir tane fotoğraf çekmeme izin veriyor daha sonra ''Err02 Replace CF Card'' hatası veriyor makina. İnternette arattım, ya kartın yapısıyla alakalı bir sorun var, soğuk bir su, ya da format atın kurtulur deniyor. Ama bundan önce içindeki fotoğrafları kurtarmak istiyorum. Kart okuyucuma tepki vermiyordu kart, makinayı bilgisayarıma bağlayarak USB ile aktarım yapıyordum. Ağustos'dan beri sorunsuz kullanıyordum kartı, şimdi içindeki fotoğrafları kurtaramayacakmışım gibi bir his var. iPhoto, macbook pro kullanıyorum, eskiden Canon 30D bağlandı diye görünür sonra içindeki fotoğrafları yüklerdi, şimdi bağlanıyor Canon 30D görünüyor ama bir süre sonra 30D yazısı kayboluyor ve fotoğrafları göstermiyor.

Sorularım şunlar:
-İçindeki fotoğrafları nasıl kurtarabilirim, bir program önerebilir misiniz?
-Format atsam formattan sonra silinen fotoğrafları kurtarma şansım nedir?

Çok teşekkürler şimdiden,
Sosyal ağlarda paylaş

Ya çok saçma bir şey oldu. Image Capture'le bir bakın iPhoto okumuyorsa yazmış biri nete, deniyim dedim takar takmaz göstermeye başladı fotoğrafları feci sevindim bekledim tüm fotoğrafların yüklenmesini import all demek için, daha sonra son fotoğraf yüklendikten sonra device disconnected hatası verdi. Bir iki kere denedim olmadı. Baktım olacak gibi değil 5er 10ar yüklendikçe import etmeye başladım, tüm fotoğrafları kurtardım. Ama işin saçma kısmı şurası: 1 tane fotoğraf çektikten sonra error veriyordu alet, o fotoğrafların tamamı boş image olarak göründü İmage Capture'da. Format atmadan önce tekrar taktım aleti bilgisayara errordan önce çekilen fotoları yüklendikçe onları sildim, siler silmez iPhoto import ettiğim tüm fotoğrafları gösterdi. Formatını da attım makinadan üst üste fotoğraf çektim sorunsuz şu an kart.

Neyse çok teşekkür ederim yardımlarınız için, Image Capture'u kullanmadan başlık açtım, gereksiz yer işgal ettiysem affola.

Sağolun tekrardan,
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...