Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sağduyu - Tanrısızlığın İlmihali

DeaN

Öne çıkan mesajlar

http://static.ideefixe.com/images/27/27636_2.jpg

Geçen gün sipariş ettim, geldi. Atatürk'ün emriyle çevirilmiş ve yayımlanmış bir kitap. Voltaire'in de hayranlık duyduğu bir papaz olan Jean Meslier'in din hakkında ki görüşleri ve zamanına göre ele alınırsa dinin çelişkilerini anlattığı bir kitap. Tavsiye ederim. İdefix'den satın aldığınızda gelen kitap yani kaynak yayınlarına ait olan kitap içerisinde Atatürk'ün altını çizdiği yerlerinde bulunduğu bölümler mevcut. Toplamda 192 madde altında Meslier'in görüşleri var.

"Arka Kapak" said:

Bu kitap, Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle, 1928 yılında, Milli Eğitim Bakanlığı Yayınları arasında Aklı Selim adıyla yayımlandı ve basımı İstanbul'da, Devlet Matbaası'nda eski harflerle gerçekleştirildi.

Genç Cumhuriyet'in Aydınlanma savaşcılarından Dr. Abdullah Cevdet'in bu çevirisi, 1929'da Latin harfleriyle yeniden yayımlandı. Aydınlanma Çağı'nın filozoflarına esin kaynağı olan Jean Meslier bir rahipti. Yani, Fransa'nın Turan Dursun'u...

Tüm dinleri kıyasıya eleştirdi. İnsan düşüncesiyle temas ettiği her noktada dini ideolojiyi yerle bir etti. Elyazmaları, Paris'te gizlice elden ele dolaştırıldı. O günün parasıyla 10 altın Lui'ye kapışıldı. Meslier'in düşüncelerini yayma mücadelesi verenlerin başında gelen Voltaire, "Hiçbir şey, Meslier'nin kitabından daha etkili olamaz" diyor.

Ünlü filozoflardan D' Alambert'in ifadesi ise şöyle: "Dışardan az görünen kuvvetiyle bu derece etki yapan yalnızca top barutunu tanıyorum. Jean Meslier'nin kitabı top barutuna benziyor."

Kaynak Yayınları, okura, döne döne okuyacağı, herkese önereceği bir Aydınlanma İlmihali sunuyor.

Not: Kitap kapağı resimdeki gibi değil, daha güzel bir kapağa sahip kitap.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...