Baalzebul Mesaj tarihi: Ocak 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2004 Sınır şehirlerinde altyapı çalışmalarından önce barracks + walls yapıp 3-4 savunma 1-2 saldırı birliği bulundurmakta fayda var. Regular birliklerle saldırdığına göre barracks' in yok. Barracks' in iki işlevi var. Hem veteran olur ki bu çok önemli(hem %30 fazla hp, hem de daha çabuk elite olurlar), ikincisi saldırıya uğradığında 1 turn' de iyileşirler.4 tane savunma birliğin varsa walls varsa ya da şehir oluduysa (nüfus 6'dan büyükse) % 50 savunma bonusuyla çılgınlar gibi büyük bir ordu ile gelmezlerse cehennemi yaşarlar. Şehiri kaybetsen bile düşman ciddi anlamda ordu kaybedeceğinden ilerleme hızı kesilir. Ayrıca reagant' ta AI üretime bonus almaz.[signature][hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Ocak 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2004 evet ben wall yapmıyorum hiç, yok bayağı barracksım var artık. gunpowder a geçtiğimde yavaş yavaş yapmıştım tüm şehirlere, replacebla parts ı buldum, daha dogrusu değiş dokuş ettim, direk tüm orduyu modifiye ettim 2300 altın harcadım değdi. saolsun leonardo's workshop bana en azından bu oyunda 3-4 bin altın tasarruf ettirdi. Bir sürü lüks ürünüm var. 4 çeşit var bende sırf ve bazıları yedekli. ama trade ederken adama wine veriyorum o bana dye verirken en azından 250 altın alabiliyor yanında buna uyuzm. Birde Sipahi ler içn bir lafım olacak. birçok şehri topsuz artilerry siz sadece sipahilerle aldım! o sırada top fakiriydim. Sipahi bastım hala basyrumn zaten savaş sebebi ile 106 uniteye düştüm ama şu an %60 infantry %20 artillery %20 sipahi gibi bir iki de gerilla var. Universal Sufferage bitirdim, Evoluation Theory de bitiyor. Atom energy i araştırıyorum şu anda. En yüksek teknoloji bende sayılır. Savaş zamanları bile republic ve democracy de kalabildiğim için idare ettim güzelce birkaç wonder da yaptım. Şimdi baş düşmanımın gücü kırıldı ama müttefiğim çok güçlenmeye başladı hazırlık yapıyorum kapışma kaçınılmaz olabilir ileride....[signature][hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Ocak 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2004 flip over nedir? bir açıklarsan türkçe anlayabilirim anlatabilirim belki... Zateb arada factory ve coal plant yapıldığında üretim çoşuyor bazı şehirlerim 60 larda geziniyor şimdiden! tanklara gelmedik daha ama üretip yedekleyeceğim. Şimdilik savaş zaman değil bu oyunda çok savaştım çok totalde 50 - 70 turn arası... Ama teknoloji ve üretimde geri kalmamayı başardım. Üstelik savaş zamanı ilk başladığımda entertainment a %0 veriyordum, ilerledik.e %10 , %20 maks %40 verdim. Dünya savaşı çıkarttığınızda zaten rakipleriniz de geri kalıyor illaki...[signature][hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baalzebul Mesaj tarihi: Ocak 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2004 Sipahi mükemmel bir birlik. Zaten civfanatics'te en iyi özel birliklerden biri (en iyisi bile seçilmiş olabilir) seçildi. 8 saldırı ve 3 hareket gücü ile tank çıkana kadar ortalığı kasıp kavuruyor. Hatta tank çıkmış olsa bile tankın 2 hareketi olduğu için işe yarıyabiliyor. Tek eksiği savunma gücü, onu da gerekirse birkaç musketman ya da rifleman ile desteklemek yeterli oluyor. Osmanlılar oynamak için ideal bir ırk. Scientific & industrious (hızlı worker' ler + ucuz bilim binaları) güzel bir ikili. Ayrıca sipahi çıkana kadar altın çağa girmezseniz, mükemmel bir zamanda altın çağa gidiyorsunuz. Şehirlerinizin altyapısı tamamlandığı için bir anda para ve bilime boğuluyorsunuz. Ayrıca o sıralarda şehirlerde yapacak birşey kalmadığı için bir sürü sipahi üretip etrafa dehşet saçabilirsiniz. Culture flip olayına gelince iki şekli var. 1- Herhangi bir şehrin sınırları diğer bir uygarlığın şehrinin sınırları ile çakışırsa (1 kare yeterli) culture flip olasılığı ortaya çıkıyor. Bu olasılığın gerçekleşmesinin üç faktörü var. Birincisi iki şehirin ürettiği kültür miktarı. İkincisi uygarlıkların ürettiği toplam kültür miktarı. Üçüncüsü de başkentlere uzaklık. Bunlar ne kadar olumsuz olursa ayaklanma çıkma olasılığı o kadar artar. 2- Bir düşman şehrini ele geçirirseniz o şehrin ayaklanıp eski uygarlığına katılma olasılığı vardır. Bunun da çeşitli faktörleri var. Ele geçirdiğiniz şehirin ürettiği kültür miktarı, iki uygarlığın toplam kültür miktarları, başkentlere uzaklık, ele geçirdiğiniz şehirdeki mutsuz ve karşı koyan insan sayısı, oradaki asker miktarınız. Ayaklanmayı önlemenin birkaç yolu var. Şehiri yıkarsınız ( En kesim çözüm :D ama diğer uygarlıklar sizden nefret edebilir) . Bol miktarda asker tutarsınız (riskli şehir ayaklanırsa içerdeki tüm birlikleriniz yok olur). Ya da nüfusunu bire kadar indirip (şehiri almadan önce bombardımana tutarak ya da şehirdekileri aç bırakarak) kendi nüfusunuzun çoğunluğu ele geçirmesini sağlayıp, burada hemen kültür üreten binalar inşa edin, bu arada sadece şehri korumayı sağlayacak kadar birlik bulundurun, şehirin hemen dışında 2-3 saldırı birimi kalsın. Şehir ayaklanırsa sadece 1-2 tane savunma birliği olacağından kolaylıkla yeniden alırsınız.[signature][hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Ocak 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2004 altın çağına zaten industrious age de girdiğim için her sırada - de olmasına rağmen param 250 altın alıyordum. Birde parayı her sırada 300,400 gelecek şekle getirnce birkaç sırada 2000 lerdeydim. Acayip güçlendim mali olarak. Şimdi savaştan çıktım, tüm ordum modifiye oldu. Parayı bitirmiştm biraz bilimden çktim 1000 lere geldi gene 2 - 3 bin olsun kenarada ajanlık işleri için.. Malumunuz. Giderek keyifli olmaya başladı lakin. Moralim bozulmuştu bir ara 4 şehir verince. Bırakmadım oynadım 27 şehrim var veya +1 +2 sipahileri biriktireceğim ve sümerlilere saklayacağım. Yada baş düşmanım hititlere....[signature][hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deedstyger Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2004 Uzun zamandır ortalarda yoktum sorunlar nedeniyle, evde kapalı kaldım 3 ay falan bu esnada beni delirten civ3c ile de yeterince zaman harcadım denebilir. * bilmeyenler varsa söyleyeyeyim. daha önce bahsettiğim (baalzebub) 1.12 patch nihayet çıkmış SON VERSİYON 1.24. 24 mb lık download u var. bu yamayı kurmadan kesinlikle bu oyunu oynamayın ARTIK. changes.txt e baktığımda oyunda daha önceden varoan gpt, corruption, vb. çok önemli bilindik bugların temizlenmiş olduğu söyleniyor. baya bi yenilik, tech'lerde birkaç değişiklik vs. vs. keşke fırsatım olsaydı da oynayabilseydim bu haliyle bir de ama ekim e kadar çalışıyorum full.. :[ * neredeyse mantıklı gördüğüm 10-12 ırkı teker teker denedim değiştim denedim bi dağa denedim, vs. vs. vs. amacım 350 ad'lere kadar belli bir boş alanı elde etmekti. bunun içine 7-8 şehir kurmak daha sonra kavalry devrinde veya en genç tank devrinde oyunda üstünlüğü devralmanıza yetiyor. yani conquest i er geç garantiliyorsunuz. ha, ırklara gelirsek; hatırladığım kadarıyla CELTS ve GREEK tek alternatiflerim. 3.2.2 lik swordsman ler 4.2.1 lik pers birimlerinden bin kat iyidir o devirde. diğer alternatif olan 1.3.1 lik yunan birimi ise ilk çağda biri size saldırırsa dayanmanızı, feodal devirde ise upgrade yapmanıza gerek kalmamasını yani parayı başka yere aktarmanızı sağlıyor, örneğin bilime. * osmanlılar evet iyi birim baal'ın dediklerine çoğu yerde katılıyorum ama en gıcık olduğum şey her şey için çok geç kalmış oluyor sipahiler. sipahi yi üretebilmeye başladığınız anda zaten AI rifleman devrine girmiş oluyor ki 8 attack la 6 defansa dalmak adamı gıcık ediyor. 4 defans la darmadağın edebilmek falan varken.. kısacası geç kalıyor bu birim.. * yönetimde tek mantıklı tercihim var; monarşi, monarşi, monarşi. allahın belası isyanlarla uğraşmaya çalışmak tamamen saçmalık. demokrasi & republic te bunlarla uğraşmayı kabullenemiyorum. faşizmde hım ve komünizmde ise yanlış hatırlamıyorsam ana şehirlerden alınacak çok gelişmişliklerinden ötürü, verim düşüyor, binası yapılmamış alaskadaki şehrin binalarını yapmakla niye uğraşayım ki.. bununla en önemli dönemde uğraşılması saçmalıktır.. diğer büyük dezavantaj bilimden çok büyük kısışlar yapmak zorunda kalmanız, ilerlemeniz resmen duruyor. oysa monarşide gelişmeye yeterince ayak uydurabiliyorsunuz kısıtlı olmasa da. * editöründen zorluk seviyelerine bakarsanız görürsünüz. normal yani AI yle her yönden eşit olduğunuz seviye 3. reagent seviyesidir. monarch ve emperor da çok önemli farklar ortaya çıkar, AI bilime daha az birim ayırarak keşfini yapar, bize fark koymalarının nedeni budur. emperor ın ötesinde yenmek bence kesinlikle imkansız çünkü adam 10x ken siz 1x te kalıyorsunuz. ama yenenler var bunun nedeni de bazı oyun içi hileler, bug lar, exploit ler, yani bir nevi kıvırmacalar.. gördüğüm kadarıyla hep bu tarz başarılar mevcut sitelerde. * CELTS de hatırlacağım diğer avantajlar traits'leri olan religious ve diğeri ki şimdi unuttum bunlar da boşta kalmayan yararlı şeyler. GREEK ise tam bir joker bu konuda. scientific & commercial yannış hatırlamıyorsam. yani özel birimini hemen üretebilmeye başlıyorsunuz. ve alphabet sizde başlıyorsunuz. alphabet niye mi önemli? * oyundaki AI abartılı tech uçuşuna yetişebilmenin 1. alternatifi expansionist scout'lu ülkeyle scout basarak hut'lardan abartı tech toplamak ki bu net çözüm değil, ama bir yere kadar sizi kotarabilir, asla ilk çağı bitiremezsiniz. 2. ve en önemli alternatif THE GREAT LIBRARY'dir ve oyunun en önemli 2-3 wonder'ından biridir. literature e nasıl varırım? alphabet > writing > philosophy > literature. philosophy'ye varan ilk ben olduğumdan otomatik literature e geçerim ki bunu becermeden devam etmek gereksizdir, game over diyebilirsiniz. bu gidişat esnasında diğer hiçbir tech araştırılmamalı ve oranlar maksimum oranda bilime çekilmelidir ki en kısa sürede sonuç alınsın. sonuç alındıktan sonra zaten diğer uygarlıklar iron gibi zırıltıları bulmuş olduklarından size otomatik olarak geçer vs. vs. Bu gidişatın son avantajına gelince; scientific leader çıkma olasılığı %50 civarındadır. :] eğer çıkmışsa 1 turn de the g library yi diker ardından da philosophy deki cathedral tarzı wonder ı başkent e dikmeye başlarsınız ve herşey yolunda gitmişse %99 dikersiniz. sci. leader çıkmazsa artık yine başkentte yapacağınız şey the g library nin üretimine başlamaktır. 100-300 ad arasına kadar kesinlikle bitirmeye bakın ki düşman sizden önce bitiremesin. bir dezavantaj: literature sizden başka kimsede olmadığından AI isteyecektir vermek zorunda hissederseniz olabildiğince geciktirmeye çalışın, 1-2 turn geçmişse yapıma başlamanın, kesinlikle vermeyin, bırakın savaş açsın. nasıl olsa 1.3.1 lik defans karşısında onlarca adamı heba olacaktır. :] t g library sizi education a kadar ayakta tutacaktır. bu esnada oranları tamamen 10.0.0 olarak vergiye çeker ve 3000 civarı gold elde edersiniz upgrade için gerekli para hazırlanmış olur.. vs.. vs. devamını merak eden olursa anlatırım artık.. * oyundaki STARCRAFT'va Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arar Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2004 ben hala oynuyorum ama sıfırdan başlamak bayıyo artık senaryolar daha zevkli geliyo...[signature][hline]don't make me any number or you eat the king of motion. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baalzebul Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2004 Ben ısrarla oynamaya devam etmekteyim. Hem tek başıma hem de arkadaşlarla hotseat yapıyoruz. Oynadıkça daha çok oynayasım geliyor. Manyakmıyım ne? Son yamayı henüz deneyemedim çünkü eski sürümlerle uyumlu değil. 1.15' de devam eden ve de vazgeçemeyeceğim birkaç oyunum var. AI uygarlıkları çok nadir konsolosluk kuruyor dolayısıyla kurmanız sizin yararınıza olur. Great library emperor da bile vazgeçilemez değil. İyi bir ticaret ve diplomasiyle ihtiyaç duymuyorsunuz. Son oynadığım emperor seviyesindeki oyunumda yapmadım bile. Ben şu an modern age 5-6 bilim öndeyim. Yeterki bilim alışverişini iyi kullanın. AI bence de başarısız. Sayısal üstünlük kullanmaya çalışıyor ama çok biçimsiz bir vaziyette yakalanmazsanız sorun teşkil etmiyor. Ne kadar üstün olduğunu yeni farkettiğim ve son oyunumda kullandığım yönetim şekli communism. Ne alakamı? En az 40 kadar şehriniz varsa, her şehrinize courthouse+ police station yapın. Forbidden palace ve special opt. center' ı uygun birer şehrinize kurun ve bütün şehirlerinzde üretim korkunç gücünü görün. İnanılmaz. Şehir başına 6 birlik desteği(maliyet düşüşü), 4 polis gücü(mutluluk), usta casuslar ve en önemlisi savaş karşıtları yok. Eğer savaşa dayalı bir oyun oynuyorsanız kesin deneyin. İlk kez denedim ve gözlerime inanamadım. Tek kötü yönü üretimi insan gücüyle satın almak zorunda kalmanız. Şu gavurların :P succession game dediği olay var. 4-5 kişilik bir grup kuruyorsun, 1. oyuncu 20 turn diğerleri sırayla 10' ar turn oynayarak aynı oyuna devam ediyor. Böyle birşey düşünen olursa bir takım kurabilir hatta ileride turnuvalara bile katılabiliriz.[signature][hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deedstyger Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 bilim ticaretini nasıl yaptığını ayrıntılı olarak anlatır mısın bi baal? benimkiyle farklı yapıyor olmalısın ki bu kadar önde gidebilesin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deedstyger Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 valla hotseat falan hiç fırsatım olmadı, ööle çook uzun zamana yayılan bi oyunla uğraşcak zamanım yok ki.. zati 1 oyunum 24 saatimi alırken bi de onunla hiç zaman harcayamam. 3 ay sürer heralde heh.. succession olayı bana uzak.. düşünceler farklı olduğundan ortaya melez bi oyun çıkar, ben gıcık kaparım bak buna :] ama bi denemek iyi olurdu tabi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 deed bilim ve ticaret olayı şöyle oluyor. Aslında diğer uygarlıklarla birbirleribe ulaşmadan temas kurman çok önemli. Sırf contact için 100 lerce altın saçan ülkeler olabiliyor. Ve iyi bir ticari koz oluyor. Bilim ticareti şudur, sen gelişiyorsun filan. Arada çıkmaz yol olan bir bilimi veya sıradan bir birimi sunuyorsun alıyorsun. Sonra en az 2 bilim öndeyken mesela alphabeti veriyorsun 3 tane daha kolay bilimi alıyorsun. Wariror Code vs. tarzı. Pottery gibi. Böylece az zaman harcayarak çok etkili bilimlerde yükseliyorsun. hep 2 - 3 adım ileride oluyorsun rakiplerinden. EU2 ye sarmasam bende oynardım deli gibi. Baal posta adresini öm den yollarsan bana eski rehberimizi yollayacağım sana : )[signature][hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baalzebul Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Bilim ticareti: Öncelikle avantaj elde etmek için AI' nın genellikle tercih etmediği bilimleri bulmak gerekli. Onları araştırmak diğer uygarlıklarla takas etmek gerekiyor. İlk çağda: philosophy, code of laws, literature, currency, Orta çağda: Üst taraftaki bilimler Endüstri çağında: Steam power ve alttaki bilimler. Burada bilgisayarın salakça bir huyu var illa nationalism, fascism ve communism'i bulacağım diye kastırıyor birde satarken bir ton şey istiyor. Çalın daha ucuza gelir. İlk çağdan orta çağın ortalarına kadar özellikle gpt olmak üzere AI' nın çok parası olmuyor. Dolayısıyla parayla satmak yerine bilim takas etmeniz gerekiyor. Bir bilim tek bir uygarlık tarafından biliniyorsa çok değerlidir. Bir bilimi satacaksınız öncelikle bütün uygarlıkları dolaşın en çok kim veriyorsa ona sonra diğerlerine satın. Bir uygarlığa bir bilim sattıysanız aynı turn içinde diğerlerine de satın(tabi makul bir fiyat verirlerse). Siz satmazsanız diğer uygarlık satar. Bilim ticareti yapmanız diğer uygarlıklarla aranızı da hoş tutar az savaşırsınız. Komşularınızla iyi geçinmeniz savaş birlikleri yerine altyapınızı tamamlamanızı sağlar. Bol bol worker yapın. Worker = yol = ticaret = bilim ve para AI uygarlıkları banking' e sahip olduktan sonra karlı anlaşmalar başlayacaktır. 300-400 gpt e bilimlerinizi satıp vergiyi %0 bilimi max' e getirin. Anlaşmalar bittikçe yeni bilimler satın artık güzel bir döngüye girdiniz demektir. Bir süre sonra kopmuş olacaksınız. Benim uyguladığım yöntem bu ve başarılı oluyor. Örneğin son oyunumda Iroquis 'ım (emperor seviyesinde). Inca'lar AI uygarlıklarını yokedip diğer kıtada tek başına kaldı. Benden toprak olarak %50 büyükler. Herkes modern çağda ancak diğer uygarlıklar modern çağdan hiç bir bilimi yok. Benimse 7 bilimim var ve satellites' ı araştırıyorum (ICBM :D ) Kıtamdaki diğer 3 uygarlıktan ikisi olan Japon ve İngiliz uşaklarıyla savaştayım ve yakında haritadan silinecekler. Diğeri Hollanda ona dokunmam herhalde ama Inca' ları nükleer çöplüğe çevireceğim. :) Zaten oyunun 20K culture victory ile bitmesine 90 turn falan kaldı.[signature][hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 güzelce özetlemiş durumu baal, zaten her sıranda diplomasi kontrolü şart bir yerden sonra. Ben tek bir altının bile pazarlığını yapardım. Güzel oyun güzel :)[signature][hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deedstyger Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 baal, hoca gördüğüm kadarıyla bilim ticareti konusunda senden bir farkım yok. aynı ilkeleri kullanıyoruz, söylediklerinin hepsi benim de her zaman uyguladığım taktikler. demek ki bilimde gelişme hızın benden fazla gözüküyor. emperor da falan oynayış tarzımdan ötürü diğer ülkelerle kontakt kurmak falan zaten anlamsız. adamlar uçarcasına birbirleriyle buluşuyorlar, yetişemezsin ki. tek çare expansionist olmak. ben her zaman despotizmden monarşiye geçer ve oyun sonuna kadar da onda kalırım, daha iyi bir alternatif yok bana göre çünkü. forbidden palace la 12 civarı corruption'ı çok az şehire sahip olmak zaten kazanmaya yetiyor tank devrinde.. benim becermek istediğim şey ortaçağda büyük kazançlar elde etmek yani kastım toprak kazançları.. bunun için de bir türlü çözüm bulamadım ve sonuç alamayıp sıkılıp bıraktım.. ilk çağda dediğim gibi zaten the g library kasıyorum, hep ben bulduğumdan adamlar literatürü hep isterler 3-5 turn içinde, ben de vermek zorunda kalırım ya da uzaksa vermem falan filan, savaş çıkar/çıkmaz mesele o noktada ne alabilirsin ki paradan başka... önemli olan şey ortaçağda bilimde önde olmak işte bunu beceremiyorum çünkü çok hızlı bir bilim patlaması gerçekleşiyor education evresinde herifler mutlaka önde gidiyor, deliriyorum.. :] mexinth çömez biri değilim yav, acemiye anlatır gibi anlatmışsın. :] bilim ticareti, bilim ve ticaret değil. neyse olur böyle yanlış anlamalar. :] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deedstyger Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 adamların en iyisi banking'e ulaştıklarında ki zaten hep toplu halde ulaşıyorlar :] zaten ben gunpowder civarlarında oluyorum abi.. diyorum ya uçuyorlar.. monarch ve emperor için geçerli bu durum, karıştırmıyorsunuz umarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baalzebul Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Bir kere aynı şeyleri yapıyor gibi görünüyoruz ama arada ciddi bir fark var. Ben hemen hemen hiçbir zaman(habire sağa sola saldırmayacaksam) monarchy' e geçmiyorum. Direk cumhuriyete atlıyorum. Bazen ilk geçişte zorluk oluyor (maliyet artışı dolayısıyla bilim yavaşlayabiliyor) ama en geç 10-15 turn sonra ekonomi kendini toparlıyor. Monarşi ile bilim olarak önde gitmene imkan yok çünkü diğer uygarlıklar bulur bulmaz cumhuriyete geçiyor. Cumhuriyetin monarşi' ye göre ciddi avantajları var. (Extra commerce & less corruption) Ha dezezavantajları da yok değil (war weariness & unit support cost) . Cumhuriyette mümkün olduğunca savaşlardan uzak durup güvende kalmak kaydıyla minumum seviyede ordu tutmanız gerekiyor. Sağlam bir altyapınızda varsa doğru bilimleri araştırarak bilgisayarın önüne geçersiniz. Eğer AI uygarlıkları demokrasideyken siz monarşideyseniz ciddi anlamda geri kalma ihtimaliniz var. Artı oyunun sonuna kadar monarşide kalmayın bulunca komünizm ya da faşizm' e geçin en azından bir miktar corruption' dan yırtarsınız. Emperor monarch arasında ciddi farklar var. Araştırmaya üşenmezsem bütün zorluk seviyelerini bir ara yazarım.[signature][hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz [Bu mesaj Baalzebul tarafından 05 Mayıs 2004 13:29 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deedstyger Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 quote a basmışım yannışlıkla heh. [Bu mesaj Deedstyger tarafından 05 Mayıs 2004 19:58 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deedstyger Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 said: Deedstyger, 05 Mayıs 2004 19:55 tarihinde demiş ki: valla monarşi-emperor arasında hiç de o kadar fark yok. :] sadece her açıdan bi kademe daha yukardalar sayısal olarak o kadar Dorsia.. editor de difficulty levels e bakarak anlayabilirsin.. benim emperor da başarılı olmam resource'lara bağlı oluyor genelde.. ihtiyacım olan resource fazla uzağımda çıkmamışsa en geç tank devrinde üstünlüğü elime alıyor ve oyunu kazanıyorum emperor da. monarşi de ise işler sadece biraz daha kolay.. hatta bazen emperor dan monarch a geri döndüğümde lan bunun daha kolay olması gerekiyordu diye kaç kez kendime sormuşluğum var. republicdemokrasi tarzıyla başka bir yere kayabilir oyun onu bilemem. small size da oynadığımı da hatırlatırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deedstyger Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 baal, war weariness dediğin şey zaten bela şey ki arkadaş.. sen tech olarak öndeysen ADAMLAR dayanamayıp mutlaka haraç istiyorlar senden. e çok önemli bir tech ise kalkıp veremiyorsun sen de dayanamayıp. al sana disorder belası.. bi de dallana dallana gittiği yere kadar gidiyor, 4 turn de bir disorder nedir ya.. yani savaşmak imkansız. e savaşı açan da sen değilsin.. uğraş dur uğraş dur, monarşiyi tercih ederim ben kusra bakman.. ha civ3 te sizin tarzınızda oynayan biriydim o ayrı. sümerler i alır bir güzel dağıtırdım kimse bana dalmamış ise.. gerçi emperor denemiyordum o sıralar. monarch ı alıyordum galiba.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 deed, monarşi gerçekten yavaş gelişimi sağlıyor malesef. Bilgisayar genelde demokrasi ile bir çoşuyor sonra faşizm yada komunizmle savaşa giriyor. Deli gibi de savaşıp şehir alınca güücne güç katıyor. Benim görüşüme gör 15 şehir bile az bir oyuncu için. Ben en az 25 şehrim olmaz ise rahatsız oluyorum. Çünkü 3-4 sırada 25 ünite basma şansın oluyor ki buda harika bir rakkam. Ayrıca 4 -5 şehrini wonder vs ile meşgul edip gerisi ile savunmanı yapman mümkün kesinlikle...[signature][hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deedstyger Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 valla işte ben o kadar bıkmıştım ki demokrasi war weariness'ından; gettim monarşiye, unit support, o bu şu, ne ararsan var tek eksiği az biraz teknoda geri kalması o da beni sadece zorluyor, onu da geçebiliyorum. oyundaki tek sorunum resource'un yakınımda çıkmaması. small size da bana 10 şehir yetiyor valla.. 25 şehirle her turn de uğraşmak baydı yeterince civ3te beni, zaten 1 turn 1 dk sürüyo 1200 lerden itibaren normal size da. :] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mix Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 1030 ad ye geldim hala map tradei yapamiyorum o neden ya map making buldum onlardada var ?[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 ah ah ilk civ de (1) amiga oynamıştım 4 disket :) millatta barut çıkardım ortamı şeker etmiştim:) o kadar arom bombası atmışım ki moskova sular altında kalmıştı (başkentim :) )[signature][hline]Profesyonel Öğrenci Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 said: Deedstyger, 14 Kasım 2003 09:46 tarihinde demiş ki: He? ya bu senin dediigin conquest of the new world ise onu ben 3-4 ay once indirmistim.neden bu kadar uzun surduki gelmesi :P[signature][hline]Icq=212-213-215 macromedia flash,fireworks,dreamweaver,sphere... Online gaming rulz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mix Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 ya bu great library baska 2 irkin buldugu bilimi sana vermiyor mu?. herkesin bildigi biseyi bulamiyorum gl bende[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar