Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Qua Vadis Beşiktaş?

Kumadam

Öne çıkan mesajlar

Genelde günlük okuduğum gazetelerden birisidir Dünya gazetesi ama köşe yazarlarından Tuğrul Akşar'a çok dikkat etmemişimdir.

Futbol ile ilgili yazılarının sadece başlıklarına bakar ve geçerdim ama bugün köşesinde yazdığı yazı ilgimi çekince detaylıca okudum ve sizler ile de paylaşmak istiyorum.

Tuğrul Akşar - Dünya Gazetesi

Bu makelesinden sonra sitede geçen hafta yazdığı yazıyı ve yazısı içinde ki link'i görünce RSS olarak takibime aldığım yazarlardan birisi haline geldi :)

Borussia Dortmund Küllerinden Doğdu!

Yine aynı yazı içinde paylaştığı adres ise belki burada takip etmeyenler olabilir diye paylaşmak isterim.

Futbol Ekonomi

Tüm takımlarımızın çıkaracağı büyük dersler var hala önümüzde

İyi günler
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:

Burası Almanya değil, keşke olsa futbol mantalitesi açısından. Adamı topa tutarlar, 2 sene şampiyon olamayınca çığrından çıkan bir topluluğa gel de anlat. Ben dormunt olacağım diye.

Adamı dortlatırlar...

Üzücü ama gerçek bu.

Bir Galatasaray'lı olarak 14 yıl şampiyonluk görmeden de taraftarlık yaptık bizler bırak iki yılı,

hoş keza şu anda ki gerçekte de takımlarımız 2 yada 3 yılda bir şampiyonluk ya görüyorlar yada ucundan dönüyorlar. Aslında değişen birşey olmuyor sonuç olarak, sadece balık hafızalı olduk taraftarlar olarak, eskiyi çabuk unuttuk.

Şampiyonluğu kaybetmelerinden daha kötü bir sona gitmekte klüpler bu borç batağında, ki bu durum sadece bizim klüplerimizde de değil avrupanın bir çok klübünde aynı sıkıntı var ve çözüm üretmeye çalışıyorlar.

Benim kişisel görüşüm, padişahlık gibi yönetilen yapılardan uzaklaşılmalı bir an önce, temlikli alacaklar ile klüplerimizin geleceği ipotek ediliyor malesef.

Dortmund modelin de ki esas nokta aslında "iç kaynak kullanımından" yani futbol söylemi ile "alt yapı başarısından" geliyor. Klüplerimiz alt yapı'dan sağladıkları ile ancak süreklilik içeren başarı yakaladılar ve yakın tarihimizde de bu örnekler var, sadece bunu yeniden hatırlayıp, popülist yaklaşımlara taviz vermemek gerekli diye düşünüyorum.

Medaya'nın "raiting" uğruna bizi aç kurtlara dönüştürmesi ve tüketim çılgınlığına sokmasına hiçbir bahanemiz olamaz, çünkü bizler istemiş oluyoruz bize sunulanlara prim vererek.
Sosyal ağlarda paylaş

Düşüncelerini zaten okuduğum yazılardan anladım, ayrıca aynı düşünceleri paylaştığımı da belirttim zaten. Keşke kendi yıldızlarımızı kendi altyapımızdan çıkartabilsek. Milli takımımızın hali içler acısı.

Ama iş keşke dediğimiz şekilde dönmüyor işte. En azından Beşiktaş transferde başarılı. Denizli zamanındaki transfer ücretlerinin yarısından azına Quaresma, Guti, Simao, Almeida, Fernandes geldi.

Anlamadığım bir konu da şu. Neden tüm futbol sorunları dönüp dolaşıp Beşiktaş'ın bu sene içinde yaptığı transferler üzerine gelip kalıyor onu anlamıyorum.

Sadece Beşiktaş mı var ligde? Diğer klüplerin hiç mi yabancı transferi, futbolcusu yok? Ya da Beşiktaş, diğer klüplerin bünyelerinin kaldıramayacağı kalitede mi transfer yaptı? Ne bu her konuda Beşiktaşın transferleri? Her konuda geçerse de bu şekilde başlıklar, geyikler, altında ben başka şeyler ararım arkadaş...

Herkes bu gelen oyuncuların kaliteli/kariyerli adamlar olduklarında herhalde hemfikir. Serdar Adalıya helal olsun, millet sakız yaptı transferlerimizi. Kimse yermeden konuşmadan edemiyor. Beşiktaş taraftarı harici %90 futbol bölümü yorumcuları yaptığımız transferleri kötülemeye doyamadılar. Olmuyor ama. Aynı geyik Quaresma ve Guti geldiklerinde de yaşanmıştı. Oynadıklarında yaptıkları ortada.

Ben inanıyorum ki, yeni gelenler de iki üç hafta içinde ışımaya başlar. Ama şu anda bu gelenleri bir boktan alıp diğer boka batırmaya çalışanlar tükürdüğünü yalar mı? Olmaz, yemez, yapamazlar. Bok atarlar sadece, ama unutmayın, atarken o boku, elinize de bulaştı. Ne quote'lar dönecek... O zaman eğleneceğiz Beşiktaşlılar olarak sizinle.

tldr: Yemişim sizin yaptığımız transferleri kötülemenizi, Bok atmaya devam edin, biriksin, toptan iade ederiz bir ara... :D
Sosyal ağlarda paylaş

:)

Ben ifade edememişim işin açıkcası.

Yazılan makalede ki yaklaşımın da sadece Beşiktaş'a yönelik bir eleştiri olmadığını düşünüyorum, benzer şekilde güncel bir başlıktan aslında tüm klüplerin içine sürüklendiği açmazın vurgulandığını düşünüyorum.

Amacım da Beşiktaş'ı yermek gibi bir neden yoktu, sadece son güncel konu olduğu için bu başlıktan haraketler tüm klüplerimizin yaptığının doğru olmadığını ifade etmeye çalıştım.

Keza aynı şekilde Dortmund örneğin de de, tüm futbolumuzun yaklaşımlarını vurguladım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...