Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TSL 5.Hafta Canlı Yayın ve Maç Programı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Organizasyonun temel sorunu şu;

Çok oyuncu var ve çok lig var ve süreler çok uzun.

Bikere streamlenen divison A'da 20 oyuncu olması zaten olayı baştan zorlaştırıyor. Türkiyede iyi seviyedeki oyuncu sayısı 7-8 civarını geçmezken hadi 10 diyelim 20tane divison a oyuncusu çok fazla.

Ayrıca lige kayıt olan oyuncuların bir çoğu özellikle a divison dışındakilere zaten bir hevesle kaydolmuş ligin sonunu getiremyecek oyuncular. Hepsini kastetmiyorum ama diğer divisonlarda kayıt olup siteye uğramayan bir dolu adam var.

Süreler aşırı uzun. Koskoca gsl 1 ayda tamamlanırken bizimki futbol sezonu gibi 3ay sürüyor. 3 ayın gaming içnide nekadar uzun bir süre olduğunu farkında değiliz galiba.

Bugün oyuna 0dan başlayan bir adam 3 ayda inanılmaz yol alır veya iyi bir oyuncu inaktif olursa 3ayda çok kötü seviyelere inebilir. Hadi seviyeyi geçtim insan ömrü içinde uzun bir süre ve lige konsantre olmasınıda zorlaştırıyor. Ayrıca insanaların doğal olarak işleride çıkabiliyor.

2haftalık yada 1aylık bir ligte kısmen 1-2 işinizi erteleyebilirisinzi ama 3aylık bir ligde işlerinizi yada arkadaşlarınızla olan sosyal aktivtelerinizi nekadar ertelebilirsiniz.

Uzun lafın kısası organizatörlerlde olmasa bile organizsayonun temel planlarında ve dinamiklerinde hatalar mevcut ve bunlar fixlenmesse ligin sonunu geleceğini pek sanmıyorum. Koskoca A divisondan bile bukadar feraget ediyosak diğer disivonları düşünemiyorum.
Mesaj tarihi:
Oyuncu sayısının fazla olması konusunda Oyman'a katılıyorum. Türkiye'de 3 ay boyunca her hafta zamanını ayırıp -ne kadar küçük bir zaman olursa olsun- lige katılım gösterecek taş çatlasa 20-30 kişi vardır. 100 kişinin her hafta sorunsuzca maçlarını yapıp ligi takip etmesini beklemek -bu oyuncuların büyük bir çoğunluğu gold ve altındaki ligdeki, oyuna belki de haftada bir giren kişiler olduğu göz önüne alınırsa- hayalcilikten başka bir şey değil.

Bence bu sezon bittikten sonra 2 division'lı bir sisteme geçilmeli (ilki 20 ikincisi 10 kişi olmak üzere). Haftada her oyuncunun en az iki maçı olmalı, sadece A divison'ındaki değil, diğer division'da yapılan maçlar da streamlenmeli ki o division'ın oyuncularının lige ilgisi artsın. Ayrıca TSL sitesinde yayımlanan her haber paticik gibi forumlarda da yayımlanmalı ya da sitede bir haber yayınlandığında kayıtlı kullanıcılara bunu bildiren bir mail atılmalı; zira çoğu oyuncu siteyi sıklıkla takip etmiyor.
Mesaj tarihi:
VoodooRush said:

gercekleracidir said:

_Spartacus_ said:

Organizasyonla değil oyuncularla ilgili bir durum maçların yapılmaması. Organizasyon yurtdışındaki standartlarla yarışacak ölçüde gayet güzel işliyor.

oyuncuların oynamasını organizasyon sağlar?eğer bir organizasyon bilmem kaç oyuncusunun oynamasını sağlayamıyorsa kötüdür.yurt dışının standartlarıyla değil,kıçımın kenarıyla yarışamaz şuan.

Keşke gerçek nickini yazsaydın.

Gerçek nickim BABAN mutlu ve bahtiyar oldunmu liseli?
Mesaj tarihi:
ben bayadır oynayamıorum iş güç nedeniyle ve oyun yeteneğim çok kötü seviyelere indi. ayrıca yine aynı sebeplerden canlı yayınlara da yetişemiyorum. lige daha betada kaydoldum ve hep takip ettim, 1-2 ay öncesine kadar günde neredeyse 8-10 saat online oluyodum ama çalışmaya başladım. lig başladığı zamanlarda çalışıyor olsaydım zaten div a ya girmeye uğraşmazdım, ama çok uzun bir süreç oldu ligin başlaması. o yüzden bütün herkesin affına sığınıyorum devam edemediğim için.

haftada 1-2 maç atmam sorun değil ama zaman uydurmak zor. o yüzden alt seviyeye geçersem daha sağlıklı olacak.

şu anda div a daki kimseden maç alamam zaten herhalde, free win de olsa maç da yapsam sonuç değişmeyecektir :) ama asıl sorun canlı yayınlara cuma ctesi günleri zaman ayıramıyor olmam.
Mesaj tarihi:
zaten tsl bu şekilde devam etmeyecektir novanbaz'cım sıkma canını.

yetkililer büyük ihtimalle organizasyonda degişiklige gidicektir,(oyuncu sayısı , zaman dilimi , ligler, ödül) konusunda düzenlemeler gelicektir die tahmin ediorum.
Mesaj tarihi:
VoodooRush said:

gercekleracidir said:

_Spartacus_ said:

Organizasyonla değil oyuncularla ilgili bir durum maçların yapılmaması. Organizasyon yurtdışındaki standartlarla yarışacak ölçüde gayet güzel işliyor.

oyuncuların oynamasını organizasyon sağlar?eğer bir organizasyon bilmem kaç oyuncusunun oynamasını sağlayamıyorsa kötüdür.yurt dışının standartlarıyla değil,kıçımın kenarıyla yarışamaz şuan.

Öncelikle accık uzun bir cevap oldu ama son günlerdeki mesajlar için arkadaşlara destek olur dedim;

Bir firmanın direkt kendi Organizasyonu veya çok para verdiği bir Ana sponsorluğu olursa KALİTELİ oyuncuları çekmek adına Organizasyon uğraşır ve diğer oyuncular ünlüler var diye zaten gelir.

Bizde de sağolsunlar ki, tüm Milli takım oyuncuları dahil katılmaya çalışıyor lige, herhangi bir menfaat beklemeden destek anlamında. Yani işin özü kısası bu organizasyon, buraya kadar getirmiş TSL projesini. Bir zahmet de biz Starcraft sevenler olarak, sevdiğimiz işi yapalım, oyunlarımızı oynayalım ligde dimi canım? Napıcak adam, istemediği halde oyuncuyu oynatmak için evine adam mı gönderecek, telefon açıp tehdit mi edicek? Mail atıp huop mu diicek tek tek, yok böle şeyler....

Özel zamanlarını harcayıp, işi buraya kadar getirebildiler ve bu kadar reklamını yapıp bu kadar oyuncu çekebildiler ki bunu okuyorsan sanada ulaşmış demektir daha nolsun. Bundan sonra eğer bir Community olacaksak bizimde el atıp yardım etmemiz gerekiyor en azından oyunlarımızı oynayarak.
Biraz özveri lütfen. Oyunlar oynanmıyorsa demekki bizim ülkemizde Starcraft düşündüğümüz kadar gelişmemiş, oyuncularımızda o Manner'lığa ulaşamamış. Çünkü normalde zaten Türkiye içinde bir tane olan şeye katılımın %1234321 olması lazımdı. Ama olaya birde şöle bakmak lazım, Starcraft II oluşumu da çok yeni. Bu yüzden bizim gibi çoook eskiler, yeni oyuncuların, hemen bizim gibi Starcraft hastası olmasını ve Community'e katılmalarını bekliyoruz, belki de hatamız burda.

Neyseeeee Bu işler yavaş yavaş oturacak anlıyorum ama hazır o sırada da sizler için bir şeyler yapmaya çalışan insanları kaybetmeyin derim.

Not: Bir başka (arkadaşın kıçının kenarı olan) noktada, yurtdışı kaynaklı Liglere, zaten arayıp bulan meraklı insanlar ulaşabildiği için, katılım oranı da yüksek oluyor. Ve bir şekilde katılmayanlar içinde free win verilip geçiliyor, uğraşmadan. Yukarıda bahsettiğim özel cup'lara zaten invite ile giriliyor. Sonuçta TSL'inde yaptığı bunlardan farklı değil, hatta eşit ve iddia ediyorum en az onlar kadar iyi. O yüzden herkesden ricam benim gibi sizde destek olun arkadaşlar.
Mesaj tarihi:
Şimdi burada önce çuvaldızı kendimize batırmamız lazım.Mesela maçlarımızı oynuyor muyuz ? Rakiplerimizi takip ediyor muyuz ? Onlara ulaşmaya çalışıyor muyuz ? Bunları yaptıktan sonra organizasyona dönüyoruz.Bakıyoruz ne kadar caydırıcı cezalar var.Ben şahsen Div. B4 grubundayım ve 2 kişi hariç grupta online olan oyuncu yok.Alt liglerden bassetmiyorum bile onlarım durumu daha vahim.Şimdi madem caydırıcı ceza yok o zaman neden bu kadar tantana var ? Demek sorun community'de.Eğer caydırıcı cezalar olsaydı mesela 1 maç kaçırana bilmem kaç puan eksi olarak haneye yazılma.Ondan sonra 2 maça katılmayan direk kick gibi....

Oyman ve Spartacus'e de katılıyorum bu arada 3 ay gerçekten çok çok uzun bir süre.Hele ki 100 oyunculu bir lig için ki 25'inden fazlası offline playerlardan oluşuyorlar.

Uzun lafın kısası şu ligi bir atlatın.O zaman görelim 2. sezonda nasıl bir organizasyon nasıl bir stream ekibi nasıl oyuncular bizleri bekleyecekler...!? Bu arada bizim yapmamız gereken tek şey en azından mevcut maçlarımızı tamamlamak olmalı.

(Kişisel düşüncem:En azından bu kadar grup olacağına gruptan düşme gruptan çıkma olasydı madem koskoca 3 aylık bir zaman diliminde oynayacağız en azından alttaki oyuncuların A ligine çıkma çabaları olup A ligi oyuncularının da düşme dertleri olurdu ve stream biraz daha heyecanlı izlenebilirdi....)
Mesaj tarihi:
Haftada maç için 1 kere zor bir araya toplanabiliyorken oyuncular, ikinci imkansız olur.Ayrıyetten oyuncu fazlalığı varken bu uzun süre normal.Kısa bir lig olabilmesi için div A 10 kişilik 2 tanede Div B olur 10 kişilik.1 bucuk ayda biter.Birde organizasyonu yapan şahıs değilde bi mekan,firma,cafe vb olsaydı bu kadar ciddiyetsizce davranamazdı oyuncular.
Mesaj tarihi:
Herkez ayrı şehirlerde oturuyorlar. bu yüzden bir yerde toplanması imkansız. Turnuva için İstanbul'a gelme olayında bile bir sürü sorun çıkıyor. Gidiş geliş, kalacak yer, yemek vs.
Mesaj tarihi:
TD)Pentagram said:

Haftada maç için 1 kere zor bir araya toplanabiliyorken oyuncular, ikinci imkansız olur.Ayrıyetten oyuncu fazlalığı varken bu uzun süre normal.Kısa bir lig olabilmesi için div A 10 kişilik 2 tanede Div B olur 10 kişilik.1 bucuk ayda biter.Birde organizasyonu yapan şahıs değilde bi mekan,firma,cafe vb olsaydı bu kadar ciddiyetsizce davranamazdı oyuncular.

Haftada 1kere geliyosa arka arkaya 3maç oynatırsınız böylece 2hafta kar yapmış olunur. Yani 3aylig 1ayda biter demek bu.
Mesaj tarihi:
TD)Pentagram said:

Benden demesi bu mantıkla gidildiği sürece olduğumuz yerde saymaktan başka hiçbir işe yaramayız...
  • Yeni Oluştur...