Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pedagojik formasyon hakkında

gecko

Öne çıkan mesajlar

Fen-edebiyat fakültesi mezunu bir kişi, lisansı almak için yapması gereken 1,5 yıllık pedagojik formasyonu artık yapamıyor diye duydum. Bu lisansı alamayınca kişi resmi olarak öğretmen olamıyor öyle mi? Peki dershane veya diğer imkanlarda durum ne, bu hakkında çok kısıtlı bilgim var, mezunun öğretmen olabilme hakkı kalkmış mı oluyor şimdi?

Lütfen aydınlatın.

P.S : Türk Dili Edebiyatı okuyor bu kişi.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.akisgazetesi.com/read_detail.php?id=17425
öncelikle şuraya bakmanı öneririm, detaylı bilgi var.

dershaneler çok komik rakamlar ile başlatıyorlar özel ders verse bir kaç öğrenci bulup çok daha iyi kazanabilir.

asgari ücretin altında ücret alıp senelerce bu ücrete katlanacak ise dershanede çalışabilir.

şöyle bir şey de yapabilir mezun olduktan sonra formasyon alır o sırada kpss ye çalışır.Evet bu şekilde hareket etmesi en mantıklı olanı.
Sosyal ağlarda paylaş

formasyon yerine artık tezsiz yüksek lisans yapılıyo.
formasyon olmadan da dersaneler de falan çalıiabilir ama dersanelerle ücret konuşurken adamlar küfrediyo gibi gelir söyliyim.
ve asla ve asla dersanede saatlerce çalışıp kendini sömürtmesi önerilmez o kişiye zira yol parasını bile karşılayamaz,günde 8-10 saat de cabası
Sosyal ağlarda paylaş

• 9 ay sonra ...
fen edebiyat için okurken formasyon alma hakkı vardı.ama bu geçen yıl eğitim fakültelerinin itirazları sonucu iptal edildi.sosyal bilgiler öğretmenliği hariç eğitim fakülteleri 5 yıllık.onlar bizre haksızlık oluyor fen edebiyatçılar 4 yılda öğretmen oluyor diye dava açtı.sosyal bilgiler neden 4 yıllık onu bende anlamadım onlarada ayrıcalık oluyor.

şu an mezun olduktan sonra alınıyor.açılan karşı davalarda var ama yeniden eski duruma dönülmesi düşük ihtimal.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...