felfecir Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 merhabalar, bir-iki ay önce Panasonic Lumix dmc-fz38 modelli makinayı aldım. bu benim ilk makinam, şimdi bildiğim kadarıyla bu aletlere conversion lensler takılabiliyormuş. ben de macro lens alayım dedim. (ÇOK) yeni olduğum için bu konulara nasıl bir lensin bu makinaya iyi gideceği hakkında hiç bir fikrim yok. araştırdığım kadarıyla iki başarılı alternatif var. panasonic dmw-la55 The Close-up Lens features 2 lens elements in a single group with a multicoated design to prevent chromatic aberration and ghosting. It gives you about 3 times the magnification of a typical Tele Macro Mode*2. The degree of zooming can also be adjusted to change magnification. Zoom factor: 3x to 18x. raynox dcr-250 Magnification 8-Diopter Lens construction 2-group/3-element, Coated optical glass elements Front Filter thread 49mm Mounting thread 43mm Dimensions 18mm x 53mm Weight 60g(2.1oz) Accessories UAC2000 Universal adapter, Lens case, Lens caps, Instruction manuals fakat aralarındaki farkı net olarak anlayamadım. anladığım kadarıyla la55 biraz daha uzun mesafeden daha iyi performans veriyor ki bu da böcek falan çekmek için harika olur. ama raynox dcr-250 konusunda emin değilim nasıl işlediği hakkında. -close-up ile macro lensler arasındaki fark nedir? -benim asıl amacım şöyle biraz mesafeden çok detaylı böcek fotorafları çekmek. sanırım raynox 250 diğerine göre daha iyi olacak ama yardım gelirse ve bu konuyu biraz izah edebilen birisi olursa çok muhteşem olacak. -peki nereden temin edilebilir? amazon u denedim türkiyeye yollamıyordu. ebayde de ayı gibi kargo istedi. gerçi gidip hayyamdan alsam 150 lira fiyat çekecektir adamlar. -son sorum ise biraz uçuk, bu lensler telelens ler ile kombine edilebiliniyor mu? kulağa süper geliyor ama tabi ki kesin bir hinlik vardır işin içinde. şöyle bir şey buldum ama? vaktini ayırıp cevap verebilecek patilere şimdiden çok teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar