DoubleW Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Benim saçma sapan fakat uygulanırsa kesin sonuç vericek çözümüm var; toprak, özerklik, yeni devlet veya bağımsızlık isteyen kürtler delikanlı gibi karşı tarafa geçicekler kazanırlarsa toprakta analarının ak sütü gibi helali hoş olsun onlara.Topraklarınıda alsınlar devletinide kursunlar, kaybeden ölür zaten.Toprak moprak istemeyenlerle zaten gül gibi geçinip gideriz hangi ırk devlet şundan bundan olduğunun önemi yok.Aslında kürt mürt pek önemlide diil bizden toprak özerklik falan istenmez.İsteyen bedelini öder.Bulgaristan doğumluyum buarada, tabelalar hala bulgarca görmedim türkçe olanı, hala sadece bulgarca konuşursun heryerde tabi ki kendi aranda türkçe de konuşursun , burda da bu normal karşılanıyo zaten.Ayrıca doğuya benziyo orda durum şu açıdan, benim doduğum şehirde türk nufusu daha fazladır bulgarlarınkinden :) dedemi falan katletmişlerdir hatta bizim sülalenin bi yarısını katletmişler, ama onların memleket şuanda , milletvekilide olabiliyoruz , belki gün gelir cumhurbaşşkanıda herşey oya bağlı, haklarımız var yani fazlasınıda istemiyoruz toprak özerklik falanda istemiyoruz, çok ırkçı bulgar olmasına rağmen insanlar yaşantılarını sürdürüyorlar.Yeter ki açgözlü köpek olmayın tüm haklara sahipken sapıkça hayallere kapılmayın, amacınıza ulaşmak için adi yollar denemeyin heryerde gül gibi yaşarsınız
DoruK Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 olm ben bişi mi kaçırdım millet hep ırk sözcüğünü türk kürt gibi etnik (!) kavramlar için kullanıyor? sarı, zenci, caucassian vs. değil mi olm ırklar? türkten nası ırkj oluyo?
DoruK Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 cevap versenize kafama takıldı uyucam
DoruK Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 cevab veremedi hepiniz haksızsınız be size laflar hazırladım
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 hacı çözüm ne? çözüm şu, yeni anayasada düzenleme olacak, kürt diye bi kelime geçmesine gerek yok, "türkiye cumhuriyeti etnik, cinsel, mezhepsel vb., kimlik ve kültürleri tanır, korur ve geliştirilmesine olanak sağlar" gibi artı kürtçe seçmeli ders olur ilköğretim de olurmu olmazmı pedagojik bakımdan emin değilim, lise de mi olur ayarlanır o. üni de zaten dil fakültelerinde bölüm olarak şu anda da var sanırım onda bi sorun yok. tabelalarda falan çift dil kullanılması için talep olan bölgelerde olabilir o çok sorun değil bence, İngilizce-Türkçe, Almanca-Türkçe oluyoda kürtçe türkçe neden olmasın hala işi zorlamaya kalkanlar olursa, o zaman rahat rahat headshot yapabilrsiniz, ki bu sefer başarı gelir çünkü halk desteği zayıf olacaktır
Xanador Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 İstemenin sonu yok, bugün tabelalara OK dersin yarın türkçeyi kaldıralım derler... Tarihte pek çok örneği var, ETA ve katalanlara ispanyada uygulanan model mesela en yakını. Bütün İspanya pişman bu katalan kabarmasında "Avrupai ve modern" bir yaklaşım sergilediklerine. Şimdi ellerinde bağımsızlık isteyen ve üretmeden İspanya'nın GSMH'nın 3 te 1 ini yiyen ve hala arıza çıkaran bir insanlar topluluğu var. Bugün hangi ispanyola sorsan "keşke katalanları kesseymişiz" diyolar... Şu devirde de "hadi kürtleri keselim" diyemezsin, hele ki şu son bi kaç senelik gelişmelerden sonra... O yüzden olay adamlara iki dilli tabela vermek, okullarda kürtçe eğitime izin vermekte bitmiyor. Olayın çözümü adamlara "ben kürtüm" yerine "ben kürt kökenli türk vatandaşıyım" dedirtebilmekte... Böyle bir coğrafyada başka türlü millet olunmaz çünkü.
-007- Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Konuya okumadan giriyorum: Ordunun görevi ülkeyi tehditlerden korumaktır. Savaş nasıl sadece tüfekle yapılmıyorsa tehditler de illa dış ya da silahlı olmak zorunda değildir, zira günümüzde iç ve silahsız tehditler daha fazladır ve psikolojik savaş ortamı yaşanmaktadır. Özellikle böyle bir ortamda devlet ülkeyi yönetemiyorsa beceriksizlik yapıyorsa görevlerini yerine getiremiyorsa ordu gerektiği yerde siyasete müdahale etmek zorundadır ve bu onun görevi ve hakkıdır. (Müdahaleden kastım bugünkü durum için darbe değil.) Bugün yaşanan ülke bölünme fikirlerinin propagandasına siyaset değil bölücülük deniyor. Siyasi ve adli mekanizmalar yeterli ve gerektiği gibi çalışmıyorsa ordu ülkeyi iç tehditlerden korumak zorundadır.
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Salla ya değmeyen insanları korumaya çalışıyo ordu.hem türkiyeyide parçalayın ne güzel amerikanın mandası oluruz Amerikalıyız deriz hem evlerimizde xbox360larımız vede ayfonlarımız olur.Ha ama umalımki ıraka getirdiği gibi bi eyalet sistemi getirmesin.
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 ayfon istemem nexus one verecekse kabul
Karasakal Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Kürtler haklı. Türkler Mal. İtalya'da ayrılıkçı taraf zengin ve sanayi yoğunluklu Kuzey kısmı. Gelirin büyük kısmı Kuzeyden geliyor, yatırımın büyük kısmı güneye akıyor. Gene İtalya'da güçlü bir politik taban oluşturmaya başlayan "Kuzey Birliği" "Biz aptal mıyız, gelirin büyük kısmı bizden ama faydalanan güney kısmı" tarzı bir yaklaşımla ayrılıkçı bir zemin oluşturuyor. Belçikada Güneydeki fransızca konuşan Valonlarla, kuzeydeki flamanca konuşan flamanlar arasındaki sorun yüzünden 9 aydır hükümet kurulamıyor. Valonlar her konuda özgür, kendi dilleri var, ama kuzeye oranla fakir göreceli olarak. Kuzeyde Flamanlar Bizim kazandığımız para eşit dağıtılmıyor, valonlar az vergi vermelerine rağmen daha çok yatırım görüyorlar diye şikayetçi ayrılmak istiyorlar. Türkiyede 5 para etmez bir arazi parçası olan Güneydoğu Zengin Türkiyeden ayrılmak istiyor. Vergi oranı %10larda, kaçak elektrik su kullanımı %70-80lerde, yeşil kartlı olup devletten faydalanan kısım doğunun %50sinden fazla. Marmarada çalışan Türkün , Egede çalışan Türkün vergisi, doğuda ödenmeyen elektrik ve suyun parsına, doğudaki dağa çıkan teröristin ailesine yeşilkart olarak gidiyor. ADam gibi ne fabrika, ne sanayi, ne tarım nede hayvancılık olmayan Doğu, sömürdüğü Batıdan ayrılmak istiyor. Kürtler kardeşimiz diyen kısım ise, aile içi ensest tecavüze uğramasına rağmen, sürekli evlatlarını doğuda kaybetmesine rağmen ayrılmayızda ayrılmayız diyor. Doğu bizden ayrılınca, İzmirde yazlığı olan Ahmet Türk, orayı bırakıp, 5 para etmez memleketine geri dönecek mi? Kah mafya, kah esnaf olarak İstanbula, İzmire, mersine yerleşen PKK sempatizanı kürtler, geri dönüp orada yaşamayı kabul edecekler mi? Eğer hepsi gideceklerse, hay hay, verelim Güneydoğuyu, defolup gitsinler. Ama önce bu devletin parasıyla yapılan tüm devlet binaları, barajlar vb ya yıkılır, yada devletin korumasında devlete ait olarak kalır. Ama onlar güneydoğuyu kürdistan olarak kurup onlara versekte gitmezler. Ne işşleri var, ballı ballı İstanbula yerleşip, İstanbul en büyük Kürt şehri, İzmir artık bir kürt şehri diyen adam neden kendi işe yaramayan memleketine geri dönsün??
Soris Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Türkiyedeki yer altı kaynaklarının büyük bölümü doğuda salakmıyız biz Amerikaya verelim oraları? Ayrıca Güney İtalyayı hiçbir dış güç destekleyip silahlandırıp palazlandırıp Kuzey İtalya kısmındaki italyanları senelerdir öldürtmüyor. Dolayısıyla durum aynı değil. Ezbere papağan gibi konuşmayın. Ayrıca merak etme kurmaya çalıştıkları kürdistana dünyanın her yerinden yatırım akıyor cazip hale getirmek için bu yatırımı da abd kara kaşına kara gözüne yapmıyor ordaki elemanların. Orayı siyasi anlamda kontrol ederken aynı zamanda pazar yaratıp siyasi kontrol için aktardığı parayı yine kendi yarattığı pazar sayesinde kapitalist şirketleri aracılığıyla yine kendisine aktarıcak. Bitmekte olan enerjisinide yine bölgeden istediği gibi temin etmeye devam edebilecek. Biz kalkıp ülkeyi verdiğimiz zaman onlar değil biz kaybedicez. Ayrıca monopolyde aldığın trabyayı vermiyorsun. Tek başına mı aldın ki o toprakları bu kadar kolay basit sığ bilgisizce yorum yapabiliyorsun? Kan ve gözyaşı ile alındı o topraklar. 2-3 tane satılmış elemanların ürettiği tezlere bu kadar basit inanan adamlar varken daha çok göreceğiz bu lafları.
Karasakal Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Yahu ben ne diyorum, sen ne diyorsun. Bir kez daha oku istersen. Verelim demiyorum, versek dahi ayrılmazlar diyorum. Genelde Zengin taraf, fakir taraftan ayrılmak ister, burada tam tersi bir olay var diyorum.
DoruK Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 valla yanlış anlamayın da güneydoğunun zengin yeraltı kaynaklarına koyim bu gidişle değil hiç bi gidişle biz kullanamıcaz zaten onları o kaynakların mı neyin artık korunması için milyar dolarlarca para döküldü onbinlerce kez kan döküldü batacağı belli kooperatife emeklilik ikramiyesini yatırmak gibi zaten yok o kaynaklar yani yemişim kaynaklarını
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 ehhe ne güzel yorumladın 5 dakkada beşiktaş, biz çalışıoz onlar yiyo demi, e al sana o zaman şu tabloyu bi incele bakalım kişi başına düşen gsyih nasılmış (yani kim ne kadar yiyomuş bölgelere göre ) Türk İstatistik kurumunu sitesi ha yanlş anlamayın dış mihrakların yeni bir oyunu değil: http://www.tuik.gov.tr/PreIstatistikTablo.do?istab_id=532
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Kimse doğudakiler daha fazla para yiyor demedi ki.
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 e kanka sorun ne o zaman? aç bi sayfa önce ne yazmış, efendi nerdeyse diycekki biz çalışıomuşuz vergilerle doğuda bi bok yapmadan yeşil kartla villalarında mojitosunu yudumluyomuş insanlar. yav sen devlet olarak bişey götürmediysen her yatırım misliyle batıya yapılmış ise, türkiyenin batısı, amerika, avrupa ile denk iken en doğusu afganistan seviyesindeyse ehh, bi de oturup biz çalışıoz onlar sömürüo biz kaçalım ayrılalım diyosan orda bi tuhaflık vardır. yok her görüşü anlarımda mevzuyu çarpıtıp eğip bükmeye gerek yok, iki taner kıro nun göç edip voliyi vurmuş olmasıda sonucu değiştirmez, terörü marjinalleştirmenin yolu, bazı kültürel hakların verilmesi (bkz:evrensel değerler, insan hakları) ve adil bir kalkınma politikasıyla olur, bunu da sen ben düşünmezsek badem bıyıkların düşünmediği ama güzel sömürdüğü bi konu olarak böyle sürüncemede uzar gider. ayrıca bu düzeni böyle getirmiş ve böyle götürme niyetinde olan askeri vesayeti de biz sorgulamazsak ampüllere bırakmış oluyoruz meydanı.
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Öğretmen yolluyosun öldürülüyor, ondan sonra bize eğitim vermiyorlar diye ağlıyorlar bir de utanmadan. Yatırım yapılacak ortam mı var da devlet yatırım yapmıyor. GAP ne oluyor ayrıca? İstanbul'a AVM mi yapıldı GAP çerçevesinde? Kaçak kullanım en fazla orada, işsizlik oranı da çok yüksek Kürt kesimde doğruya doğru. İstanbul'da sokakta terör estiren çocukların/gençlerin vs. %90ı rahat Kürt. E şimdi bu ne abi? Tabi ki rahatsız olacağız. Irkçılık yapmıyorum bu arada hani, çok sevdiğim insanlar vardır Kürt olan. Ama gümneydoğu bir sorun, oranın halkı da bir sorun. Sorunu çözmek için adam gibi davranınca da terörle karşılık almışız zaten. Hala nesini savunuyorsunuz ki?
Giovanni Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Nileppedzel abi coguzel repligi tekrar etmissin reis
Napolyonn Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 asker açıklamamı yapar bi gidin allaseversiniz.. mhp, chp, akp, bdp ortak bi bildiri yayınlayıp sen işine bak koçum biz ilgileniriz iç, dış siyasetle demesi lazımdı en azından demokratik ülke olsaydık böyle olurdu.
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 CHP? Askerin bu girişimine karşı açıklama? Cumhuriyet Halk Partisi? Nerde abi, hangi dünyada yaşıyoruz..
Cassiline Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=1033301&Date=20.12.2010&CategoryID=78 said: Genelkurmay Başkanlığının “dil” konusundaki açıklamasına ilişkin soru üzerine Tekin, konuya ilişkin siyasetin konuşması gerektiğini vurgulayarak, “Olmaması gerekirdi, ama ne yazık ki böyle şeyler oluyor” yanıtını verdi.
Öne çıkan mesajlar