Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

17.12.2010 Genelkurmay Basın Açıklaması

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

Hah seagle böyle de çok güzel işte. Şu yazdıklarına tamamen katılıyorum. Ancak burada olay zaten onlarla nasıl muhattap olunacağı değil, bahsettiğimiz absürd isteklerle gelenlerle nasıl muhattap olunacağıydı. Her cümlede "bu isteklerle gelen kürtler" demek yerine direk Kürtler demek daha kolaydı. Hatalı bir genellemeydi tabi ama anlarsınız diye düşünmüştüm şahsen sadece o kesimden bahsettiğimi. Yanlış düşünmüşüm. Size de anlayamıyosunuz demiyorum sfsdf öyle anlamayın yani, yanlış kullanım yapmışım.

O arkadaşların isteklerinin absürd olduğu, her Kürt'ün de PKK sempatizanı olmadığı konusunda hemfikirsek ne ala :)
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

-007- said:

Eğitim akademik temelli tarafsız objektif olacak. Gerçek tarihi öğretmek de mi propaganda?

şu an yapılmıyor ama bu. negatif hiç mi birşey yoktu tarihimizde bizim. bi tane bul göster bakalım ortaokul lise tarih derslerinde anlatılan.

Akademik düzeyde diyorum. Üniversitelerde var bugün o.

Üniversitedeki adamlar basit içerik hazırlayacak.

Siyasiler değil.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

nası yok ya. umumi yerlerde kürtçe konuşan gençler grubuna en az 20 kere denk gelmişimdir ankarada 4 5 inde uyarıldılar sessiz olun kisvesi altında kalanın hepsinde "vay oçler" diye bakan gözler tarafından taciz edildiler

istanbulda hiç karşılaşmadım benzer olayla. bende gördüm kürtçe konuşan okul dahil bir sürü yerde.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

SeaGle said:

Abi o pkk tarafının kendini kabul ettirme isteği. Ama tarafsız, etkilenmemiş kürt vatandaşın bununla işi yok. İstese istese politika takip eden yaşlı insanlar, eğer Türkçe öğrenememişse ve artık öğrenmesi çok zorsa, bekli bi altyazı ister falan diyelim. Ki çok yaşlılar dışında biçok insan Türkçe biliyor, en azından konuşulanı anlıyor yazamasa bile. Mahkeme desen onlar için eğer hiç Türkçesi yoksa, yanında tercüman ister adam.

Yoksa dediğim sivrilen kesim gibi direk kürtçeye geçiş isteyen kürt görmedim, olduğunu da düşünmüyorum ben. İnsanların bunlardan daha önemli hayat sorunları var zaten başta, günlük yaşantısında kendi arasında yaptığı işe karışmadıktan sonra sana böyle bi istekle gelmez o insan.

o zaman sorun ne? anlamıyorum ki sokaktaki vatandaş dediğin o sivrilen kesim dışında kalanların ne istediğini. okul mu istiyorlar kürtçe eğitim veren ?

günlük yaşantısında kim karışıyor abi nece konuşulduğuna. istanbul'da yaşıyorum ve hemen hemen her yerde var kürtçe konuşan birileri. olabilir de, gayet normal yani. ona kimsenin laf ettiği yok ki.

Uzun yıllar karşılıklı hatalar yapılmış. Kan davası gibi olmuş bi yerden sonra, bi o vurmuş bi sen vurmuşsun. İyice düğümlenmiş. O noktada "ben senin hakkını koruycam" hedesiyle bi örgütlenme oluşuyor. Şimdi, bi tarafta karşılıklı hatalaştığın bi hükümet, bi tarafta gerilla oluşumu. Hala devam ediyor karşılıklı yanlışlar bu arada. Bide pkk işin içine giriyor. Bölgede bi güç, biraz da tehdit var vatandaşa. Eylem yapıcaz dükkan açma diyor. İki taraftan da memnun değil ama seneler geçtikçe bi umut pkk'ya doğru kaymaya başlıyor. Çok mu memnun, değil. Şu arada hükümet bi insani adım atsa belki bu günlere gelmiycez, olmuyor.

E öyle böyle bu günlere kadar geliyorsun. Ortada hatalı iki taraf, aradan cücük gibi çıkan da bi örgüt var. Ve sen hala karşılıklı hata yapmaya devam ediyorsun. Devlet olarak akıllı davranıp bi adım atmıyosun, atsan zamanında zaten şimdi pkk'nın dayanacağı bi söylem kalmayacak.

Kazanan pkk bu işten, inatla hata yapmaya devam eden iki taraf da kaybediyor her gün. Biri diyor ki ben devletim benim ayağıma o gelecek, biri diyor ki ben vatandaşım devlet beni de dinlesin. İlk adımı atmak hiyerarşik açıdan kimin görevi bilmem ama zeki davranıp bizim atmamız gerekirdi, o açık.
Sosyal ağlarda paylaş

Terör ortamında kürtler ve kürtçe muhabbetleri teröristlerce suistimal edilirken insanların bu dönemde kürtçe konuşulmasına gıcık kapması toplum psikolojisi açısından normal diye düşünüyorum. Bunun sorumlusu da teröristler.

@Seagle artık atacak adım kalmadı bak belli bi aşamadan sonra adım attıkça adamlar daha da azıyor. Ülke istiyolar artık terör durmuyor falan..
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

SeaGle said:

Sivrilen kesim için gereken çözüm, sivrilmeyen kürt kökenli vatandaşın gönlünü alman. Ama insan gibi, dikta etmeden, düzgün bi şekilde. Bu pat diye olacak şey değil, yavaş yavaş olacak bişey. İnsanlar eğitimsiz olabilir, cahil olabilir, ama unutmayın, herkesin vicdanı, duyguları var ve kendine kim daha yakın olursa gönlü de ondan yana olur. Yoksa sanmayın, esnafa dükkan açtırmayan bi örgütün sempatizanı olmayı yeğelesinler. Ama sen de elini uzat devlet olarak biraz, potansiyel tehtid olarak görme.

Adam fatura ödemiyor bedava geçiniyor ayağına her türlü hizmet gidiyor kendi kültürel kanalı da var daha nasıl gönül alıcaz?

Peki sivrilen bölücü kesime ne yapıcaz onu da bi söyle istersen? Vücutta bi doku nekroza uğradıysa (öldüyse) tek tedavi yöntemi o dokunun kesilip çıkartılmasıdır. Bu temelle bana bi cevap ver.

Sayfalarca yazı yazdım, okumuyorsunuz ya da anlamıyorsunuz. Sivrilen kesimi sen kesip atma, bulaşma. Sen sağlam kalan dokuya tedavi uygularsan kanserli dokuya gerekeni yapacak zaten sağlam taraf.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Sayfalarca yazı yazdım, okumuyorsunuz ya da anlamıyorsunuz. Sivrilen kesimi sen kesip atma, bulaşma. Sen sağlam kalan dokuya tedavi uygularsan kanserli dokuya gerekeni yapacak zaten sağlam taraf.

sağlam kalan doku da zaten çok sıcak bakıyor o tedaviye. ancak çok uzun vade de olabilecek işler bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Hala arada biyerlerde adım atılması gereken kesim ile azan kesimi karıştıran birileri var..

Sen adım atınca azan kesim azacak zaten. Niye, adım atıyorsun. Niye, onun varoluş söylemini ortadan kaldırmaya girişiyorsun. Tam bu noktada tabi azacak herif. Sen "aa öyle yaptık bu taraftan azdı" deyip kesip atarsan olacak iş değil bu. Kirlenmiş suya bi taraftan temiz su eklersen öbür taraftan kirli su taşar tabi. Aa haka kirli çıkıyor deyip ilk damladan kesersen bu iş olmaz, seyreltene kadar sabredeceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

SeaGle said:

Sivrilen kesimi sen kesip atma, bulaşma. Sen sağlam kalan dokuya tedavi uygularsan kanserli dokuya gerekeni yapacak zaten sağlam taraf.

Bekliyoruz son bikaç senedir, sağlam dokudan pek bi müdahale görmedik. aksine kanser hiç olmadığı kadar büyüdü.

50-60 yıllık bi tarihi olan olayı 1-2 yılda düzeltemezsin, bunu kabul etmen gerek. Zihinlerde kendini ifade etmen için 7-8 yıl gibi bi süre gerek. Sabırla, inatla uğraşıcaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

Bak sana çok güzel ve bilimsel bi örnek veriyim. Konuyla ne kadar alakası var/ne kadar uyumlu sen karar ver. Bana sorarsan basit bilimsel kurallar hayattaki biçok durumla paralellik gösterir ve izlenmesi gereken yol basit bilimsle kurallara benzer hareket etmektir.

Bir insan hayat tarzını iyileştirmez kendine bakmazsa uzun yıllar içinde vücudu zarar görmeye başlar, dediğim gibi bu uzun yıllar alır ve ilk bozulmalar başladığında erken teşhis edilirse ve uygun müdahale yapılırsa %100 şifa sağlanır.

Kanserli dokuyu ne kadar bekletirsen o o kadar büyür ve çevredeki sağlıklı dokuyu invaze eder. Geç müdahalede çevredeki sağlıklı dokuyla beraber kanserli dokunun kesip çıkarılması gerekir.

Daha da beklersen metastaz olur, farklı alakasız yerlere sıçrar hastalık, oraları da temizlemen gerekir. Yapamazsan hasta gider.

Ben bugünkü tabloda farklı hiçbir şey görmüyorum. Asırlar sonra sorun büyüyüp bu hale gelmiş, metastazını yapmış avrupaya, ırağa. Şimdi sen asıl dokudaki büyümüş kısımda sağlıklı bölgeye ilaç tedavisi yapmaktan bahsediyosun. Tıptan bahsediyosak çözüm mümkün olduğunca sağlıklı dokuya sıçramasını engellemek için etraftaki sağlıklı dokuyla o tümörü kökten kesip çıkarmak ve kalan dokuyu kurtarmak. %100 şifa için de metastazı da engellemek lazım.

Türkiye'nin karşısına çıkan tek terör örgütü pkk değildi, asala da vardı bi zamanlar, peki o nasıl bitti?

Bekleyerek ya da ilaç tedavisiyle değil. Avrupadaki metastazları bir bir temizleyerek bitti. :)

Bilmiyorum fazla mı tıbbi ya da alakasız oldu ama ne kadar uyumlu sen karar ver.
Sosyal ağlarda paylaş

lamamama said:

kürtçe varoluştur, tıpkı diğer anadiller gibi. anadil ise kültürün parçasıdır. düşünce sistemi değil sadece. şiir yazdığın dildir. ibadet ettiğin dildir. türkü söylediğin dildir. dedenin kendisini anlattığı dildir, geçmişinle bağlantını kuran dildir.

şiir yazdığın dil bildiğin herhangi bir dil olabilir. ibadet genellikle arapça yapılıyor. türkü de türkçe söyleniyor. dedem de türkçe konuşuyordu ama deden pigmeyse aborjince de konuşabilir.

geçmişimle bağlantımı da kitaplar kuruyor. bildiğim herhangi bir dilde okuyabiliyorum çokşükür.
Sosyal ağlarda paylaş

Estel_Anorien said:

şiir yazdığın dil bildiğin herhangi bir dil olabilir. ibadet genellikle arapça yapılıyor. türkü de türkçe söyleniyor. dedem de türkçe konuşuyordu ama deden pigmeyse aborjince de konuşabilir.

geçmişimle bağlantımı da kitaplar kuruyor. bildiğim herhangi bir dilde okuyabiliyorum çokşükür.

herhangi bir dil ile anadilin bir değildir, bunu anlayacak kadar kapasite var herkeste sanıyorum.

dinle ilgili bilgin de islamdan öteye gitmiyor belli ki. git yaşadığın ülkedeki inanışları araştır ondan sonra ahkam kes.

senin ataların türkçe konuşuyor diye benimkiler de konuşmak zorunda değil. pigme vs diye de büyük ihtimal hakaret etmeye çalışıyorsun(pigmeleri küçük gördüğümden değil, üslubundan dolayı böyle düşünüyorum), bunu da karktere veriyorum. yetiştirilme tarzına biraz da tabi.

geçmişle bağlantını bir tek kitapların kurduğunu düşünüyorsan zaten bilgi dağarcığın ya da bakış açın çok dar. kültürün okuyarak değil yaşayarak öğrenilen bir şey olduğundan bihabersin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...