Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

17.12.2010 Genelkurmay Basın Açıklaması

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

kürtçe varoluştur, tıpkı diğer anadiller gibi. anadil ise kültürün parçasıdır. düşünce sistemi değil sadece. şiir yazdığın dildir. ibadet ettiğin dildir. türkü söylediğin dildir. dedenin kendisini anlattığı dildir, geçmişinle bağlantını kuran dildir.

şu ülkede kürtçeye uygulanan baskıları bilip de anadilini elinden almak isteyen yok demek insanları kandırmaktan da öte değildir. bir de bilgisiz olmak olabilir.

@nil gelişmiş ülkelere, hatta onları geçtim türkiye'den geri olduğunu düşündüğümüz iran'a baksan şu dediğinin yanlış olduğunu görürsün.

ayrıca demokratik özgürlük ülkenin bölünmesi değildir. devlet sisteminin değişmesidir. kapitalist sistemde hem ekonomik hem kültürel anlamda +'ları üniter devlete göre çoktur. bunu da şöyle ufak bir araştırma yaparak görebilirsiniz.

neyse, film önerimi aldım gidiyorum. size iyi tartışmalar.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

fede said:

sana iş vermem, yaşatmam la seni burda diyerek adamın kültürünü değiştirmekte bi sorun yok yani

http://www.cnnturk.com/2010/turkiye/12/20/kurtce.turku.cinayeti.zanlisi.araniyor/600081.0/

Kürtçe şarkı bilmediği için 1-2 gün önce öldürülen türkücü!!

Ya bunlar varolan sorunla ilgisi olan şeyler değil. BUnlarla gaza gelmeyin abi, sakin. Kürtçe şarkı değil azer bülbül şarkısı istese adam söylemese yine vurulacaktı o adam. Bireysel hayvanlıkları koca toplumlar üzerine genellemek çok saçma, di mi?
Sosyal ağlarda paylaş

@Seagle ben anlamadım ya, çözüm üretmeye çalışmazsanız flan diyorsun, e adamların isteklerinin ne olduğunu söylüyorsun. Öyle olmamalı bence de, türkçe konuşmalılar mahkemede vs. diyorsun. E bunlara ne çözüm getireceğiz ki? İstediklerinin olamayacağını söyleyince ırkçı mı olunuyor?

Ben anlamaya yetemedim galiba gerçekten, ya da sen istediğin çözümün ne olduğunu bilemiyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Adamların hepsi Türkçe düşünüyor kürtçe anadilleri değil. Anne diliyle anadil kavramlarını aynı zannedecek kadar cahiller ve cahil temelli yanlış ideoloji kuruyolar o komik.

Türkçe anadili olduğu halde kasten kürtçe konuşmaya çalışmaları da açıkça ifade ettikleri ayrı devlet için bir araç sadece. Adım adım gitmek istiyolar o yoldan, yoksa eğitim almamış Türkçe bilmeyen anneleri mahkemede rahat etsin diye değil emin ol.

Öyle veya böyle iyi niyet yok, bunu da açıkça ifade ettiler zaten. Verdiğim linkte "öz savunma" talebini okuyun.

Herkese kalaşnikof dağıtıp ülkeyi ırağa çevirecekler.

lamamama said:

ayrıca demokratik özgürlük ülkenin bölünmesi değildir. devlet sisteminin değişmesidir. kapitalist sistemde hem ekonomik hem kültürel anlamda +'ları üniter devlete göre çoktur. bunu da şöyle ufak bir araştırma yaparak görebilirsiniz.

Bu ülke tek meclise kavuşabilmek için büyük mücadeleler verdi. Demokratik özgürlük muhabbeti denen şey merkezi tek meclis otoritesini azaltıyor ve ülkeyi Irak'a çevirmekten başak bir işe yaramıyor.

ABD değiliz, merkezi otoriteyi zayıflatıp parçalara bölmek için sebep yok. Adamlar ülkeyi Irak falan zannetti heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

Yasal olarak Kürtçe'ye uygulanan baskı ne var? Bir tek eğitim meselesi var, o da PKK'lı spawnlamasınlar diye. Böyle bir korku varsa devlette,- suçlusu PKK'dır zaten. Kim garanti edebilir Kürtçe eğitim verilen ilkokul açılırsa o okulda ilkokul 1'den itibaren nefret aşılanmayacağını ve o çocukların PKK'lı olarak yetiştirilmeyeceğini?

Bunun dışında Kürtçe konuşmak yasak değil, Üniversitelerde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümleri falan bile var sanırım. Yani sanatlarını Kürtçe icra edebiliyorlar, aile içinde konuşuyorlar, dedeleri de anlatıyor. Hala ortada olan bir tehdite karşı o kadar küçük yaşta Kürtçe eğitim veren okulların açılması istenmiyor ve devlet makamlarında resmi dili konuşmaları isteniyor. Aman Tanrım cidden ne büyük baskı varmış ya O_o
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

@Seagle ben anlamadım ya, çözüm üretmeye çalışmazsanız flan diyorsun, e adamların isteklerinin ne olduğunu söylüyorsun. Öyle olmamalı bence de, türkçe konuşmalılar mahkemede vs. diyorsun. E bunlara ne çözüm getireceğiz ki? İstediklerinin olamayacağını söyleyince ırkçı mı olunuyor?

Ben anlamaya yetemedim galiba gerçekten, ya da sen istediğin çözümün ne olduğunu bilemiyorsun.

Adamlar dediğin kesimin isteklerini tüm kürt kökenlilerin istekleri zannetme, gerisi gelir. İkisini aynı kefeye koyup aynı davranışı sergileme, gerisi gelir. Emin ol gelir nilepcim.
Sosyal ağlarda paylaş

pardon arkadaşlar ama bu adamlar zaten kendi aralarında anlaşamıyor 100 çeşit kürtçe oldugundan

devlet dairelerinde konuşsa ona çevirmen mi dayanır,
kendi çevirmeniyle gelirse ben varım sabaha kadar konuşsunlar sdfas

bide merak ettiğim bir şey var kısaltma var mı kürtçede bilen cevap versin.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

Aluriel said:

mecliste yada mahkemede kürtçe konuşmak istemelerinin mantığını bi anlatın bana

şunu bi anlatın bana. nedir bunun akla yatan hali

Abi o pkk tarafının kendini kabul ettirme isteği. Ama tarafsız, etkilenmemiş kürt vatandaşın bununla işi yok. İstese istese politika takip eden yaşlı insanlar, eğer Türkçe öğrenememişse ve artık öğrenmesi çok zorsa, bekli bi altyazı ister falan diyelim. Ki çok yaşlılar dışında biçok insan Türkçe biliyor, en azından konuşulanı anlıyor yazamasa bile. Mahkeme desen onlar için eğer hiç Türkçesi yoksa, yanında tercüman ister adam.

Yoksa dediğim sivrilen kesim gibi direk kürtçeye geçiş isteyen kürt görmedim, olduğunu da düşünmüyorum ben. İnsanların bunlardan daha önemli hayat sorunları var zaten başta, günlük yaşantısında kendi arasında yaptığı işe karışmadıktan sonra sana böyle bi istekle gelmez o insan.
Sosyal ağlarda paylaş

Tepeden bakmak ne ya, ahaha ne diyorsunuz, ne artımız eksimiz var birbirimizden.

Sivrilen kesim için gereken çözüm, sivrilmeyen kürt kökenli vatandaşın gönlünü alman. Ama insan gibi, dikta etmeden, düzgün bi şekilde. Bu pat diye olacak şey değil, yavaş yavaş olacak bişey. İnsanlar eğitimsiz olabilir, cahil olabilir, ama unutmayın, herkesin vicdanı, duyguları var ve kendine kim daha yakın olursa gönlü de ondan yana olur. Yoksa sanmayın, esnafa dükkan açtırmayan bi örgütün sempatizanı olmayı yeğelesinler. Ama sen de elini uzat devlet olarak biraz, potansiyel tehtid olarak görme.

Sirilen ile sivrilmeyeni ayırıp sivrilmeyene hizmet verirsen, onu ötekileştirmezsen kendiliğinden gelişir bu iş. Ama öyle 2 yılda olacak şey de değil, hemen "bak böyle böyle yaptık hala böyle böyle" dersek 2 yılda at çöpe gitsin. En az 7-8 yıl ister bu iş.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Abi o pkk tarafının kendini kabul ettirme isteği. Ama tarafsız, etkilenmemiş kürt vatandaşın bununla işi yok. İstese istese politika takip eden yaşlı insanlar, eğer Türkçe öğrenememişse ve artık öğrenmesi çok zorsa, bekli bi altyazı ister falan diyelim. Ki çok yaşlılar dışında biçok insan Türkçe biliyor, en azından konuşulanı anlıyor yazamasa bile. Mahkeme desen onlar için eğer hiç Türkçesi yoksa, yanında tercüman ister adam.

Yoksa dediğim sivrilen kesim gibi direk kürtçeye geçiş isteyen kürt görmedim, olduğunu da düşünmüyorum ben. İnsanların bunlardan daha önemli hayat sorunları var zaten başta, günlük yaşantısında kendi arasında yaptığı işe karışmadıktan sonra sana böyle bi istekle gelmez o insan.

o zaman sorun ne? anlamıyorum ki sokaktaki vatandaş dediğin o sivrilen kesim dışında kalanların ne istediğini. okul mu istiyorlar kürtçe eğitim veren ?

günlük yaşantısında kim karışıyor abi nece konuşulduğuna. istanbul'da yaşıyorum ve hemen hemen her yerde var kürtçe konuşan birileri. olabilir de, gayet normal yani. ona kimsenin laf ettiği yok ki.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Sivrilen kesim için gereken çözüm, sivrilmeyen kürt kökenli vatandaşın gönlünü alman. Ama insan gibi, dikta etmeden, düzgün bi şekilde. Bu pat diye olacak şey değil, yavaş yavaş olacak bişey. İnsanlar eğitimsiz olabilir, cahil olabilir, ama unutmayın, herkesin vicdanı, duyguları var ve kendine kim daha yakın olursa gönlü de ondan yana olur. Yoksa sanmayın, esnafa dükkan açtırmayan bi örgütün sempatizanı olmayı yeğelesinler. Ama sen de elini uzat devlet olarak biraz, potansiyel tehtid olarak görme.

Adam fatura ödemiyor bedava geçiniyor ayağına her türlü hizmet gidiyor kendi kültürel kanalı da var daha nasıl gönül alıcaz?

Peki sivrilen bölücü kesime ne yapıcaz onu da bi söyle istersen? Vücutta bi doku nekroza uğradıysa (öldüyse) tek tedavi yöntemi o dokunun kesilip çıkartılmasıdır. Bu temelle bana bi cevap ver.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...