Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

17.12.2010 Genelkurmay Basın Açıklaması

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Burdan 3-4 kişiyi alıp gereken yerlere getirsen 5 yıla tek tip insan yetiştirir, her türk asker doğar misali askeriye gibi oluruz tek tip.

Bu arada topic atsızcılar kokuyor.
Mesaj tarihi:
İnsanları eğitmek lazım, cehaletten oluyor bunlar hep. Eğitip tek tip terörist yetişmesini engelleyerek milyon çeşit vasıflı insan yapmak lazım.

Nefr said:

bunlar yapilsa asimilasyonu tamamlamis oluruz. sahane olur; tabii buradan bakinca. e teror de bitebilir haliyle, evet

keske herkes tam senin durdugun yerden baksa her sorunsa, boylece hicbir tartisma da yasanmaz, fikir ayriligi da olmaz, dunya barisi da mumkun hale gelir, sukela olur

Cahil çocuklara tarafsız ve bilimsel Türkiye tarihi öğretmek mi asimilasyon? Teröristlerin dağa çıkardığı cahillere okuma yazma öğretmek mi asimilasyon?

Polise taş atan psikiyatrik vaka olan çocukları tedavi etmek, sonrasında ailesini uyarıp zorla ana baba etmeye çalışmak mı asimilasyon? O çocuklara ilgisiz ana babalarına rağmen zorla gelecek için çalıştırtıp iş sahibi yapmak mı asimilasyon? Batıdaki Türk kültürünü habertürk ht kulüp programındaki bir avuç azınlık diye kandırılmalarını ve düşman olmalarını engellemek için kim olduğumuzu öğretmek mi asimilasyon? Gözündeki asimilasyon tanımını çok merak ettim. Eğer bunlar asimiliasyonsa evet sonuna kadar yapılmalı!

Açıkçası ben ordan bakınca şöyle burdan bakınca böyle muhabbetlerini de yeterli bulmuyorum. Bugün bak nerden bakarsan bak tüm yollar bölünmüş Türkiye'ye çıkıyor. Artık sözün bittiği yer bu öyle ordan bakınca temel haklar muhabbetleri falan bitti yani.

--------------------

"Temel haklardan" kasıt: "Kürtlerin kendi kendilerini yönetmek istemesi temel haklarıdır" masalları.

Ülkedeki herkes için gerçek temel haklar: Terörün olmadığı ortamda insan gibi yaşamak. Bunun yolu da eğitimden ve ıslah olmaktan geçiyor, başkalarının özgürlüklerini ihlal eden sınırsız özgürlük vererek değil.
Mesaj tarihi:
-007- said:

...temel haklar muhabbetleri falan bitti yani.

amman derim, deminki alintima bunu da ekleyince tam oldu hakikaten, ben hizla uzarim bu ortamdan
Mesaj tarihi:
Hayır dediğim şeyin %80'i de eğitimdi.

Zorla kimlik verilsin demiyorum ben de. İnsanlara öğretilsin diyorum sadece. İnsanlar kendi bölgesi dışındaki topluma yabancılaştırılmış orda.
Mesaj tarihi:
asimile etmek istemek bildiğin ırkçılıktır. anadil bir insanın varoluşudur, temel hak ve özgürlüğü değil. anadilini elinden alıyorsan eğer varoluşunu istemiyorsundur.
Mesaj tarihi:
Anadilini konuşmasın demedi ki kimse. Ben mi kaçırdım? Devlet işlerini hallederken ülkenin resmi dilini konuşmak zorunda. Sanki sadece Türkiye'de böyle de diğer tüm ülkelerin içlerindei azınlık çeşidi kadar sayıda resmi dili var. Tey allaam
Mesaj tarihi:
Tüm kürtleri pkk sempatizanı kabul ederek bunları yazıyorsunuz farkında değilsiniz belki. Aslında cidden tahmin ettiğiniz gibi bi durum yok, biraz zorunluluk, biraz korku, pkk kaynaklı korkuyla büyüyen nesil, Türkiye Cumhuriyetinin bölgede zaman zaman yaptığı gerek siyasi gerek askeri hatalar, vs vs..

Hiçbirimiz suçsuz değiliz beyler, yükü bi tarafa yıkmaya çalışmanın alemi yok. Söyledikleriniz de ırkçılığa kayıyor arkadaş. Bu söylediklerinizi kürlerden başka etnik kökene de söyleseniz onlar da alınır, kürtte arnavutta vs de değil olay biraz da.

Karşılıklı atılması gereken adımlar var. Ne sen Türkiye Cumhuriyeti olarak "sadece benim dediğim olacak, paşa paşa yapacaksınız her istediğimi bilader" diyebilirsiniz, ne onlar "sallamıyoruz lan hadi bakalım" diyebilir.

Çok farklı boyutları var bu konunun, huun da söylemiş ben de söyleyeyim, şu sorun hakkında enine boyuna konuşabilecek bilgi birikimine sahip değilim. Ama tarafsız bakmaya çalıştığımda, karşılıklı hatalar var. Kimse inkar etmesin.

Bide nilepcim, temel haklara girmişsiniz, hala ne atsızcıları diyorsun.
Mesaj tarihi:
lamamama said:

asimile etmek istemek bildiğin ırkçılıktır. anadil bir insanın varoluşudur, temel hak ve özgürlüğü değil. anadilini elinden alıyorsan eğer varoluşunu istemiyorsundur.

Anadilini elinden almak isteyen yok. Toplumla entegrasyon sağlamak asimilasyon değil.

Topluma entegre etmezsen kariyer yapamaz eğitimde başarısı düşer topluma zararlı olur hayatı mahvolur.

Topluma entegre edersen Türkçe'yi doğru ve yeterli konuşmasını sağlarsan daha iyi bi hayatı olur bu toplumda. Anadili de kendi bileceği iştir, istiyorsa konuşur.

Önemli bi bilgi daha: Anadil annenin konuştuğu dil değildir.

Anadil beynin düşünürken kullandığı ilk dil sistemidir. Çevresel faktörlerle zamanla değişebilir. Dolayısıyla illa annesi Türkçe bilmeyen ama beyni anatomik olarak Türkçe şekillenmiş birinin "kürtçe temel hakkımdır/varoluşumdur" demesi bilimsel olarak, siyasi olarak ve mantıken yanlış. Bu masallarla ülkemizi kaybediyoruz.
Mesaj tarihi:
O girmiş. Ben sadece açık açık ülkeyi bölmeyi konuşmaları yasal olarak suç olmalı diyorum. Lafımın arkasındayım.

Ben ne dersem o olurcu mantık takınması lazım devletin, eğer istek saçmaysa. Devletin dili var, her devletin resmi dili vardır. Bazıları ağlıyor diye resmi dil değişir mi? Hakka ten komik ya, en ırkçı olmayan, milliyetçilikten nefret eden adamım ben. Bu yüzden geriliyorum zaten, Kürtlerin abartı milliyetçiliğine. Başkalarına söylenmez ki bu. Özerk olalım, ayrılalım, devletin dili Rumca olsun/Lazca olsun vs. diyen var mı? Yaşasın Pontus Rum diye bağırıp on binlerce vatandaşımızı katleden var mı? Diğer etnik gruplar bu ülkede yaşayıp kültürlerini kendi içlerinde devam ettirmeyi becerebiliyorlar. Bu arkadaşlar ya beceremiyorlar ya da dertleri tamamen farklı.

Tüm Kürtler PKK yandaşıdır kesinlikle demedim, demem. Diyen varsa onun problemi.
Mesaj tarihi:
SeaGle said:

Hiçbirimiz suçsuz değiliz beyler, yükü bi tarafa yıkmaya çalışmanın alemi yok. Söyledikleriniz de ırkçılığa kayıyor arkadaş. Bu söylediklerinizi kürlerden başka etnik kökene de söyleseniz onlar da alınır, kürtte arnavutta vs de değil olay biraz da.

Karşılıklı atılması gereken adımlar var. Ne sen Türkiye Cumhuriyeti olarak "sadece benim dediğim olacak, paşa paşa yapacaksınız her istediğimi bilader" diyebilirsiniz, ne onlar "sallamıyoruz lan hadi bakalım" diyebilir.

Toplum ve devlet Türkçe'yse Türkçe konuşmak kişiyi daha rahat ettirir demek ne ırkçı ne milliyetçi, sadece rasyonelitenin önde gideni.

Türkçe bildiği halde ve beyni TÜrkçe çalıştığı halde annesi Türkçe bilmiyor diye bölücü terörist ideolojinin kurbanı cahil adamın bu ideolojiyi savunurkenki psikolojini anlamaya çalışmak ve sorgulamak en temel hakkımız. Bu psikolojide kötü niyetli ve cahillik temelli inattan başka bir şey yok.

Kürtler 2. dil talep edecekse lazlara haksızlık olur. O zaman onlar da mağdur olmasın 20 tane resmi dil olsun. Olmaz.

Herkes annesinin eğitim alamama sebepli kişisel problemini evde bıraksın ve beyninin kendi dilinde konuşsun. Toplumun %99'unda bu dil Türkçe. DTP'dekilerin durumu çok komik. Adamların beyni Türkçe çalışıyor, kürtçe konuşmak için kasıyorlar özellikle, yazık.
Mesaj tarihi:
Öyle bir şey yapılmasından mı bahsedilmiş? Bu ülkenin resmi dilini konuşamayan adam kendi küçük çevresi dışında iş bulamazsa bu gayet normaldir. Türkçe bilmeyen adamı işe almam yani Türkiye'de bir işverensem. Çarpıta çarpıta zorla atsızcı yapıyorsunuz resmen
Mesaj tarihi:
Kusura bakmayın ama boşuna tartışıyorsunuz. Sorunun kökenlerine inmeden bu tarz sonuçlara varamazsınız. Etnik çatışmanın kime ne kar getirdiğini tartışmazsanız, boşu boşuna kitapüstü tartışmış olursunuz.

Sevgiler.
Mesaj tarihi:
fede said:

sana iş vermem, yaşatmam la seni burda diyerek adamın kültürünü değiştirmekte bi sorun yok yani

http://www.cnnturk.com/2010/turkiye/12/20/kurtce.turku.cinayeti.zanlisi.araniyor/600081.0/

Kürtçe şarkı bilmediği için 1-2 gün önce öldürülen türkücü!!
Mesaj tarihi:
Demokratik özerklik falan, bunlar pkk destekçisi olmayan kürt kesimin istediği şeyler değil. Yanlı ve yanlış haber kaynaklarından mı okuyorsunuz ne yapıyorsunuz bilmiyorum ama, sıradan bi kürt kökenli vatandaşı çevirin, izah etsin size.

Ayrılıkçı düşüncedekiler diyorlar ki, mahkemede, mecliste kürtçe konuşucaz.
Siz diyorsunuz ki, kürtçe diye bişey yok hep türkçe konuşacaksın.

Onlar sivriliyor, siz yoksayıyorsunuz. Sivrilmekle de yoksaymakla da sorun çözülmez beyler, aklınıza sokun.

Hadi onların sorun çözme niyeti yok da, siz neden bu kadar düşüncesiz davranıyorsunuz, onu aklım almıyor.

Kürt kökenli adam kürtçe konuşabilir. Mahkemede mecliste evet resmi ve ortak dilimiz TÜrkçe konuşulur, bunun zaten normali bu bana göre. AMa siz sivrilmeye çalışan adamdan başlayıp tüm kürt kökenlier üzerine genellemede bulunursanız, yarayı deşersiniz, mikrop kaptırırsınız. Her an ağzınızda türkiye bölünmeye gidiyor lafı var ama o ateşe körük tutanlardan biri de sizsiniz, farkında değilsiniz.

Tunceli, isyanını operasyonunu geçtim. Tuncelideki adama Tunceli ismini nasıl benimsetebilirsin ki mesela? Mümkün değil, değil. Ama haklı ama haksız, mümkün değil. Adamın acısı var bi şekilde, dediğim gibi haklı ya da haksız onu konuşmuyorum. Tabelaya yazmayabilirsin ama dersim diyen adama BÖLÖCÖLÖLÖ diyemezsin. Dersen bi düşmanın daha olur.

Sokakta iki kişi arasında kürtçe konuşuyorsa "ıy pkk lı mı ne" diye düşünürsen, onu bakışınla hissettirirsen o da senden uzaklaşır. Ben babamla arnavutça konuşsam sokakta aynı bakışı atar mısın bana? İçten cevap ver.

İnsani adımlar atılacak, başka yolu yok bu işin. Milliyetçiliğin ırçılığa kayan bi noktası var ve o küçücük noktayı farkedemiyorsunuz bazen. Her iki taraf da tabi.
  • Yeni Oluştur...