Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

17.12.2010 Genelkurmay Basın Açıklaması

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
LathspeLL said:

Yok sizin zihniyete bırakalım heryerde kürtçe konuşsunlar, mecliste, devlet dairelerinde. Tıp ABD'de ki ispanyol dili gibi... Ama dur bir dakika, orda konuşamıyorlardı dimi :/ üzüldüm onlara :( Demokratik değil :(
Devam edin 50 yıl sonra o insanlara yukarıdan bakan , bir avuç insan bakalım yaşıyacak yer bulabilicek mi bu ülkede
Mesaj tarihi:
DeaN said:

Kürtçe eğitim gören gençler ileride bu bölgelerde öğretmen, polis, vali, memur olacak. Çünkü kürtçe mesleğini idame ettireceğinden, bu bölgelerde mecburi hizmet verecek. Bu ne sonuçlara gebe olur orasını bilemem.

Yok onlar doğuda mecburi hizmet yapmıyor genelde. İstanbul'a gelip batı yazıyorlar tercihlerine. Doğuya mecburi hizmete gidenler İstanbul'da doğup büyüyenler oluyor.
Mesaj tarihi:
Sakin olalım. Halkların kardeşliği lütfen! Gerçi halkların kardeşliği diyoruzda, kardeş kardeşi miras için öldürüyor. Demek ki halkların kardeşliğinden önce halkların eşitliği olmalı.

Oh look, fanboy strikes again!

Mesaj tarihi:
Halkların eşitliği için illa özerk olmaları, devletin diline bi tane daha eklemeleri gerekmiyor işte. Halkların kardeşliği önemli, yaşasınlar işte. Biz Kürt'üz, biji kürdistan diye bık bık edip ayrılmaya çalışmasınlar
Mesaj tarihi:
konuyla ilgili söyleyecek bişeyim yok, zaten önceden konuşulan konular dönüp başa tekrar tartışılıyor.

kimseye de bişe dediğim yok, kimse üstüne bişe almasın; ama bir gözlemim var.

işin içinden çıkılamayan bütün konularda sözün, demokrasinin aslında nasıl saçma bir sistem olduğuna, herkesin oy kullanması ya da seçilmemesi gerektiğine, halkın cahil olduğuna geldiği noktada başlık artık bitmiş oluyor. yarın yavaş yavaş altlara, sonsuz boşluğa doğru yitip gidecek bu başlık da.

sonuç: ülkemizin yetiştirdiği müstesna beyinlerden bazıları, engin bilgi birikimlerine ve tecrübelerine rağmen bir konuyu daha sonuca bağlayamadan beylik laflarla kapanışı yaptı.
Mesaj tarihi:
Ya bilgi birikimi muhabbeti konusunda sana katılıyorum zira ağzı olanın konuştuğu bi ülke burası gazetelerde okuyucu yorumları bile bunu gösteriyor da, bana kalırsa sonuç gayet belli. Hani sonuçsuz bişey yok bana göre.

2 taraf dahil olmak üzere herkes gayet her şeyin farkında. Kimse olayın anadil hakkı muhabbeti olmadığını biliyor kimse kimseyi kandırmasın.

Adamlar son toplantılarında açık açık dediler işte ayrı devlet istiyoruz diye, bunun üstüne pek de bişey demeye gerek yok her şey ortada, sözün bittiği yer yani.
Mesaj tarihi:
Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bişeye izin verilmezdi diye tahmin ediyorum. En ilerisinden tut en gerisine.

Bu tip özgürlük dışı bölücü iç güvenlik tehditlerine duyarsız davranılması ülkede sadece kaosa ve terörün artmasına sebep oluyor, ülkede ifade özgürlüğüne giden yol bölücüklükten geçmiyor.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

Bunu açık açık konuşmaya hakları olması bile yanlış bence. Devlet güvenliğine karşı tehdit olan yerde ifade özgürlüğü kalmaz.

böyle bir hakları yok zaten. bu gidişle bu parti de kapanacak ve bazıları siyasi yasaklı olacak. şimdi bunlar eldeki veriler.

sonuçlara bakalım: yeni bir parti açılacak, yeni tipler siyasete girecek.

geniş açıda olayların vardığı nokta; -ki açık konuşayım yakından takip ettiğim, izlediğim yani ilk elden bilgim olan bir konu değil- 70'lerden beri bu konuları tartışmaya açan kürt kökenli pek çok entelektüel yurtdışına kaçmış. bu tiplerin pek çoğunu geri getirtmek ve bu meseleleri daha aklı başında insanlarla tartışmak, kürtlerin oy verebileceği doğru düzgün bir parti kurmak için girişimler oldu. hiç biri gelmedi tabii ki; hem devlete güvensizlikten hem de pkk götümüzü keser korkusundan.

yukarıda anlattıklarım merkezli, aklıma adam gibi bir çözüm gelmiyor mesela benim. tek bildiğim herşey bizim düşündüğümüz, öngördüğümüz ya da istediğimiz gibi gitmiyor.

evet buyurun, adamların böyle konuşmaya hakkı yok. hapise atalım, partiyi kapatalım. sonra?

not: benimkisi beyin jimnastiği, kapatmayalım diye birşey demiyorum şu anda.
Mesaj tarihi:
nilep, su son mesajindaki muglak "devlet guvenligi" taniminin gerektiginde esnetilip herkese, herseye uygulanabileceginin ve bizimki de dahil pek cok ulkede defalarca uygulanmis oldugunun farkinda misin?
Mesaj tarihi:
Nefr said:

nilep, su son mesajindaki muglak "devlet guvenligi" taniminin gerektiginde esnetilip herkese, herseye uygulanabileceginin ve bizimki de dahil pek cok ulkede defalarca uygulanmis oldugunun farkinda misin?

ya o lafları eden herkes farkında da, ucu onlara dokunmadığından ulu orta söyleyebiliyolar işte
Mesaj tarihi:
Nefr said:

herhangi birini ya da belli bir olayi kastetmiyorum; senin tanimindan ve dolayisiyla dusuncenden bahsediyorum

Ya ben böyle belirli olaylardan bahsediyordum, yoksa haklısın tabi. Kendimi yeterince spesifik ifade edemedim
Mesaj tarihi:
huun said:

evet buyurun, adamların böyle konuşmaya hakkı yok. hapise atalım, partiyi kapatalım. sonra?

Yapılması gereken şey çok basit, öyle zor falan değil.

Devlet Türk milletinden olmayı kabul eden, sistemle barışık, sadık tipleri toplayıp yasal başka bi parti kuracak. Bu yasal parti de kendi sınırları içerisinde güneydoğu halkının yasal isteklerini gündeme getirebilecek.

Güneydoğu halkı eğitilecek, önce okuma yazma öğretilecek her yaşa zorunlu. Sonra temel ortaokul dersleri verilecek herkese zorunlu. Zorunlu bu temel eğitimden sonra da bilimsel gerçek İnkılap tarihi dersi verilecek herkese zorunlu öğretilecek. Gidip 2-3 teröristin koyunu olmayacaklar. Gerçek Türk milleti kavramı öğretilecek. Türk olmanın ırkla olmadığı, aslında onların da Türk olduğu öğretilecek.

İş fırsatı sağlanacak.

Dokunulmazlıklar kalkacak, suç işleyenler meclisten hapse tıkılacak.

Parti kapatılınca gelen siyasi yasaklar ağırlaştırılacak.

Analık babalık görmeyen sahipsiz terör yolundaki çocuklar rehabilitasyon evlerinde pedagoglar, öğretmenler, psikiyatristler ve psikologlarla rehabilite edilecek, rehabilitasyondan sonra hukuki sürece göre velayeti alınacak ya da şartlı geri verilecek. Sonrasında da zorunlu ağırlaştırılmış eğitim alacaklar sabahtan akşama.

Amerikanın dünyaya yaparken hiçbi sıkıntı çekmediği kültür reklamı güneydoğuya yapılacak. Türk kültürü reklam yoluyla benimsetilecek.

Bunlar yapılsa iç terör problemi biter.

Dış terör probleminin bitmesinin yolları daha sancılı, bikaç sene lazım, en azından bu hükümetle olmaz!
Mesaj tarihi:
Bunları yapacak Tr var da hükümet yok.

Zor değil bunları yapmak. Öyle büyük maliyeti falan da yok.

Keşke bunları biri okusa da yetiştirse üstlerden birilerine, al sana güneydoğu çözümü..
Mesaj tarihi:
-007- said:

Yapılması gereken şey çok basit, öyle zor falan değil.....
Türk olmanın ırkla olmadığı, aslında onların da Türk olduğu öğretilecek....Türk kültürü reklam yoluyla benimsetilecek....Bunlar yapılsa iç terör problemi biter.

bunlar yapilsa asimilasyonu tamamlamis oluruz. sahane olur; tabii buradan bakinca. e teror de bitebilir haliyle, evet

keske herkes tam senin durdugun yerden baksa her sorunsa, boylece hicbir tartisma da yasanmaz, fikir ayriligi da olmaz, dunya barisi da mumkun hale gelir, sukela olur
  • Yeni Oluştur...