kozalak Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 selamlar. şimdşi linux makinede (centos) remote desktop ayarlarını yapıyorum fakat bi türlü aktif olmuyor. şifreyle girsin diyorum, vnc viewerla baglanmaya çalışınca izin istiyo ama o seçenek seçili değil. bu ayaraları nası aktif edebilirim? help bir de 2 linux arası nasıl dosya paylaşımı yapabilirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 yok mu yardım yav :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 abicim rdesktop client var windos protokolünü de destekliyor. onu dene dicem. edit: ayrıca dosya paylaşımını ftp ile yapabilirsin, ftp deamonu kurman lazım. bi de aktif olmuyo derken neyi kastediyosun anlamadım, iptables gibi bişeyler yüklü müdür? iptables yüklüyse kural tanımladın mı, ya da iptables çalışıyo mu? tanımlayamıyosan ve çalışıyosa iptablesı bi durdurmayı dene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 scp kullanabilirsin dosya transferi için de. birine web server ya da ftp server da kurabilirsin. ama scp en rahatı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 dosyayı kopyalayıp bırakmak istemiyo ama, sürekli olarak paylaşım istiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 anlamadım ne kastettiğini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 http://4.bp.blogspot.com/_EiDOxV_EgSc/TK0I8ma4wGI/AAAAAAAAAN8/bJdy7LcYHTk/s1600/fireball.jpg mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 sürekli bi dosya paylaşımı istiyo gibi duruyo. scp ile bi kere bişey atıp bırakmak istemiyo diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 tabi o durumda ftp server kurmak daha mantıklı olur, sshd da sftp server olarak kullanılabilir ama fazla sayıda kullanıcıya servis sağlanması gerekmiyorsa, ben usb ile bi yerden bi yere dosya atma gibi bişiye ihtiyacı olduğunu düşündüm, o yüzden scp dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 yav dosya alıp dosya kopyalamak için aslında. linuxun birinde dosyalar var diğer linux a atmak istiyorum. ama ftp falan kurmak istemiyorum. başka yolu yok mu? :/ system settings preferences da remote desktop ta şifre ile girsin dediğim halde bunu yapmıyor. izin istetiyor adminden. ayarı kaydetmemiş gibi yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 şifre falan yanlış olabilir. terminalden direkt sudo ile denesene rdesktop'ı. şöle : sudo rdesktop 192.168.x.x -u kullanıcı_adi şeklinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 bu komut ne işe yarıyor? ben vnc ile bağlanıyorum linux makineye. linuxta kullanıcı ayarı yok sadece şifre seçeneği var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 remote desktop diyosun Rdesktop yüklü sandım. VNC için olan komutu hatırlamıyorum da basit bişeydir yine. sen önce firewalla falan bi bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 abi vnc ile baglanabiliyorum. sorun orda değil. vnc ile bağlandığımda konsol ekranına uyarı geliyor izin ver ya da reddet diye. ben o ayarı kaldırdım direk bağlansın dedim ama olmadı hala soruyo. başka linuxda aynısını yaptım oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 gui ile yaptığın için o bahsettiğin ayarı bug falan varsa çalışmıyo olabilir. conf dosyasını bulup ayarlamayı denesen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 işte linux bilgim olmadığı için help :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 valla ben de bilmiyorum ki conf nerdedir onun :P etc klasörüne bi bak, büyük ihtimal ordadır zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 hmmm bi araştırayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 ssh -X Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Dosya kopyalamak için rdesktop mu ? ftp mi ? Naptiniz bre. scp filename user@remotehost:/path/to/destination/directory olmadı mi ? rsync ( hatta via ssh da guzel olur compressed ) olmadı mi ? rsh ( shell daemon çalışıyorsa eğer ) olmadi mi ? nc olmadi mi ? fish e olsun artik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 sdf :) "bi bilen" gelmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 amele stayla yaptım ben. windowstan ulaşılabilen bi yer vardı linux üzerinde. linuxtaki dosyaları oraya atıp sonra kendi bilgisayarıma çekip diğer linuxtan da bilgisyara baglanıp dosyaları aktardım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar