Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnternet çağında okumaya çalışmak

Eralp

Öne çıkan mesajlar

Xanador said:

En basitinden, Google search suggestions olayını getirdiğinden beri kelimelerin doğru yazılımını, uzun isimleri vs. unutur oldum

şunu mu demek istediniz yazısı çıktığı zaman ben aksine daha dikkat ediyorum, "hmm öyle değil böyle yazılıyormuş" diye.

eskiden tarla sürerken bacak kaslarımız gelişiyordu, traktör geldiğinden beri bacaklar zayıfladı demek gibi bişe bu.

bu başlıktan çıkarttığım ders, internetin bişe yaptığı yok, ne yapıyorsa insan yapıyor kendine.

interneti rahat bırakın kardeşim.
Sosyal ağlarda paylaş

Demek istediklerimizi yanlış anlıyorsunuz yahu. Burda kimse internet kaka internet bok interneti yakalım kapatalım edelim demiyor. Sadece internetin hayatımıza girmesinden dolayı bize gelen yan etkileri var.

yazıdan said:
Kitap okumaktan hoşlanmayanların popüler bir romanın içeriğini öğrenmek için başvurdukları bir yöntem vardır: O romandan uyarlanan filmi izlemek. Ama her gerçek roman okuyucusu bilir ki, bir romandan uyarlanan filmi izlediğimizde söz konusu romanı okumuş kadar olmayız. Sadece içeriği hakkında bir fikrimiz olur. İnternette okumak da biraz buna benziyor. İçeriği bir bütün olarak özümsemekten kaçınıp, şöyle bir bakıyoruz. Sıkılmaya gelemiyoruz. Bir tıkla sıkıntıyı sona erdirip, sıkılacak yeni bir konu arıyoruz.

Bu yazıyı internet üzerinden okumanız için yazsaydım, bazı bilgilere link vererek anlattıklarımı zenginleştirecektim. Ama bu “zenginleştirme” belki de benim cümlelerimi, ilginizi çekiyor olsalar dahi, okumayı bırakıp, verdiğim linktekileri okumanıza neden olacaktı. Sonra o yazıdan başkasına, sonra başkasına geçerek linkler aleminde kaybolacaktınız. Sonra e-postalarınıza bakacak, Facebook sayfanızı güncelleyecek ya da bugünlerde insanlar çevrimiçi olunca her ne yapıyorlarsa onu yapacaktınız. Üstelik neredeyse hiç gayret sarf etmeden, birkaç tıklamayla. Yazının icadından bu yana okumaktan kaçmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Adamın son paragrafta yazdıkları işte olay. İnternet insanın davranışlarını değiştirmeye başlıyor bir süre sonra. O kadar da masum değil aslında..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...