Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Japonca kursu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ben japonca öğrenmek istiyorum aranızda nerede öğrenebileceğim hakkında bir fikri olan varmı[signature][hline]Savaşmadan önce ölmeyi bilmek,
ölmeden önce cesur olmak gerek.
Mesaj tarihi:
japoncayi konusmak cok zor deilmis ama yazmak imkansizmis..

cunku adamlarda zaman kavrami soyle..

yarin ben git.
sen dün kay.[signature][hline]Cyraxia Rha'lad-Rw Realm Nebula (Quann) MixReborn LostMyth
MoLLy-Snn
Saykoo-Rw Realm
Oy asiye asiye tütün koydum kesiye...
Mesaj tarihi:
ben nasıl olduğnu sormadım nerede öğrenebileceğimi sordum[signature][hline]Savaşmadan önce ölmeyi bilmek,
Mesaj tarihi:
said:
bLaQ, 26 Ağustos 2004 19:14 tarihinde demiş ki:
önce başka bi ders alman lazımmış bence ya neyse..

siz bilirsiniz ne dersi o

*kafasına ema nın terliğini yer* aha işte ders[signature][hline]Savaşmadan önce ölmeyi bilmek,
Mesaj tarihi:
said:
Erutan, 26 Ağustos 2004 19:19 tarihinde demiş ki:
türkiyede 2 tane okulu varmış biri ankarada diğeri istanbuldamı ne

vallaha ben arkadaşın yalancısıyım :)

ankaradaki bizim okul t.t.a.t.l.[signature][hline]tksmtr!
Krynn Online yakında..
geçici unhkar
Mesaj tarihi:
said:
Apache, 26 Ağustos 2004 19:13 tarihinde demiş ki:
uzun süredir japonca öğrenimi görüyorum tjv ve tömeri tavsiye edebilirim

bu yazdıkların güzelde bunlar ankarada ben istanbulda arıyorum[signature][hline]Savaşmadan önce ölmeyi bilmek,
Mesaj tarihi:
bu arada yazdığım link ankara içinmiş pardon... evet ben de arıyorum istsanbulda japonca kursu[signature][hline]Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Merveee, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"

Kapattık dükkanı
Mesaj tarihi:
Çok zevkli bi dil. Ben bi kitap almıştım. (gerçi ingilizce-japoncaydı) ve biraz öğrenmiştim telafuzunu bi kaç kelimesini. Hoş dil. Abartı zor değil.

Sana da kolay gele :)[signature][hline]:."Earth and Fire! Heed my call!zuhaha.cjb.net
Mesaj tarihi:
Bu sene benim Japonca Öğretmenliğinde okuduğum üçüncü senem.İlk olarak yazmak imkansız diye birşey yok arkadaşlar bunu belirtiyim.Japon kanjilerinin(varya resimcikleri onlar) hepsi sistematik ve anlamlıdırlar.Yalnız sayı olarak bizim alfabemize göre biraz çoklar.2000 tane cik .Dahası bunlarıda lak diye kimse beyninize sokmayı denemiyor ve japonca yazmak için 2000 tanesini bilmenize gerek yok.Hiragana ve katanaga(japonca nın diğer iki alfabesi) yı kullanarak da yazabilirsiniz fakat bu sizi tatmin etmiycektir.Ayrıca burdaki asıl olay kanjileri yazmak değil onları anlamaktır.Buarada konuşmasıda bence çok zevkli bir dil.Özellikle bir saygı dili olması karşıdakine karşı bir sürü ifade yolu bulunmasını sağlıyor ki bu da çok zevkli bir olay.Örneğin birisine küfür etmeden adamı yerin dibine sokuyorsunuz.
Yörelere göre değişen şiveleride gerçekten çok zevkli.Ben şu ana kadar 7 şekilde "ben" demenin yolunu buldum :horace: .

Gelelim öğrenebilceğin yerlere.Ankara Üniversitesi, Türk-Japon Vakfı, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Kayseri Erciyes Üniversitesi bir de ÖDTÜ yada İTÜ de olcaktı.Ayrıca bilmediğim başka yerlerde olabilir.Eğer
dil öğrenmeyi seviyorsan bence kesinlikle denemen gereken birşey japonca.[signature][hline]"Sword is a weapon. Swordmanship is learning how to kill. No matter what ideals you claim how you call it, that is the only truth" Hiko Seijuro

:hrr:"Öğretmek kendinde başlar.İlk önce kendine öğret sonra başkasına" :hrr:

[Bu mesaj ssj4songoku tarafından 27 Ağustos 2004 19:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
peki boyle tavısye edecegınız kıtap olarak ne war cunku bende ıstıyorum ama sadece yazın gıdebılcem sanırım cunku edırneye gıdıyorum unı yazın ıst e gelcem[signature][hline]
a$k bir sabunsa
köpürt beni pakize

• Yeni Oluştur...