Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Stalker


arar

Öne çıkan mesajlar

Daha öncede yayınlanmıştı sanırım daha öncede sanırım aynı şeyleri yazmıştım

Tarkovski sinema kuramları açısından saygı duyulacak bir insan olup aynı zamandada dünya üzerinde en sıkıcı filmleri yapmayı başaran bir adamdır bence. Yanılmıyorsan Stalker ın en başında bir sahneydi adam ve kadının yattığı odadan kamera açılıyordu fakat yaklaşık 5 dakika sürüyordu...[signature][hline]"Story of SadButcher"
horacegoesskiing, 19 December 2003 13:31 tarihinde demiş ki:
...zayıf gelen iki dersim vardı resim ve beslenme dersi. şimdi dombili bi çizerim. öyle bi karakterim var yani...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

başını annem izletmedi sonunuda babam allahım neydi günahım zaten anlaması zor film bir de ikisinin tacizleriyle uğraştım.

filmin başında ne olduğunu tam bilmiyorum okuduğum kadarıyla biliyorum gece 3.30da izlesem mi diyorum, ama uyurum o saate.

izlediğim kadarıyla yorumumu yapıyım:
bi bok anlamadım :) bazı yerlede anlar gibi oldum sonra uçtu gitti beynimden, stalker muhabbetini fln anladım o odanın muhabbetini anladım gibi, ama başını sonunu bilmiorum toplayamadim[signature][hline]Do you mind if i always love you?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya kafam karıstı bişi anlamadım filmden.

stalkera güzel güzel izle kesin dediler. saat 9 falandı. dawn of the dead indrimiştim netten. onu izledim. sonra stalkera geçtim 11 gibi. 1 saat kacırdım yani :D

ilk baktığımda 3 adam vardı. biri bi eve girmek istiyor. ilerliyo falan sonra durmalısın gibi bişiler fısıldanıyo gizemli biyerlerden.
adam geri dönüyo. beni hanginiz durdurdu diyo kimse durdurmadı diyo. seni sadece uyardılar. biraz daha izledim. en son kaldığım yerde bi tünel var . içinden geçiyolar yazar olan kurada cıkıyor ve ilk o gidiyor. en son böle kum gibi bi düzlüğe cıkıyolar. zaten orda baydım feci sıkıldım :S[signature][hline]www.elma.forumu.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlk olarak Tarkovsky nin cekimlerine taptigimi belirmeliyim her sahne sanki bir ressamin tuvalinden cikmis gibi acikcasi cok az sıkıldıgım sahne oldu filmde.
[spo=Hmm =/]Anladigim kadariyla kimse odaya girmek istemiyor cunku odaya girerlerse mutlu olamayacaklar bunun nedeni ise arzu ettiklerinin degil ruhlarinin en derininde yatan isteklerin gerceklesmesinden(Veya gerceklesmeyecek olmasina inanmalarindan)kaynaklaniyor(Acikcasi bende girmek istemezdim =) )ve yanilmiyorsam stalker denilen kisiler bu sekilde insanlari kandiriyor hepsini getiriyorlar ve odaya hic biri girmiyor(Girmek istemiyor)bu nedenle foyalari(Belki foya degildir?) ortaya cikmiyor(Stalker larin bunu yapma sebepleri genelde zone disinda ezik kisiler olmalari(mesela karisi anlatiyordu adami)ama zone e girince tanrisal oluyorlar her seye onlar karar veriyor kimse onlarin kararlarindan donemiyor ve kendilerini tatmin ediyorlar ama sonucta kimse odaya inanmadigi(Yada girmedigi)icin onlarda mutlu olamiyor)Sonucta anladigim kadariyla film mutluluk denilen seyin asla var olmayacagini anlatiyor cunku aci cekmeden mutlu olamazsiniz ama acinin oldugu yerde mutlulukta olamaz yani hic bir insan mutlulugu tadamayacak oy oy oy her neyse =P
Yanlız anlamadigim kisim gercekten mekan ve zaman kavrami bir ara kayboluyordu(Kus bir yerde ucarken kayboluyordu) bu da odanin gercek olma olasiligini doguruyor ama gercek olsa karisiyla oraya tasinmaya karar vermezlerdi?[/spo][signature][hline]Cehaiy Djartes(Eclipse)
Master Bounty Hunter

[Bu mesaj Sylian tarafından 26 Ağustos 2004 22:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İşte sorun orda zati resim ve sinema farklı uğraşlar. Hatta ikisinin ortası var Fotoğraf sanatı.

Bir dönem sanrırım Michaelangelo Antonioni nin son filmiydi Bulutların Üzerinde. Tam aynı kritik yapılmıştı "Tablo müzede olmalı sinema salonunda film olur" diye. Sinematografi Hareketli görüntünün kurgu ile yorumudur. duran görüntünün sinemada yeri yoktur. Bu durma olayı sadece hareket anlamında değil aynı zamanda konunun, sekansın ve temponun durması demektir çünkü hepsini birbirine bağlayan şey temelde görüntüdür.[signature][hline]"Story of SadButcher"
horacegoesskiing, 19 December 2003 13:31 tarihinde demiş ki:
...zayıf gelen iki dersim vardı resim ve beslenme dersi. şimdi dombili bi çizerim. öyle bi karakterim var yani...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...