HaciYatmaz Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 sürem azaldığı için artık son çare olarak patilere başvuruyorum. alttaki kod toplama fonksiyonu adı altında yazılacak ama kaç saattir saçmalıyorum olmuyor. static void Main(string[] args) { int ilksayi; int sonsayi; int toplam=0; Console.Write("Bir Sayı Giriniz:"); ilksayi = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); Console.Write("Bir Sayı Daha Giriniz:"); sonsayi = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); if (ilksayi < sonsayi) { ilksayi = ilksayi + 1; sonsayi = sonsayi - 1; for (int i = ilksayi; i <= sonsayi; i ++) { toplam = toplam + i; } } else { ilksayi = ilksayi - 1; sonsayi = sonsayi + 1; for (int i = ilksayi; i >= sonsayi; i--) { toplam = toplam + i; } } Console.WriteLine("toplam={0}",toplam); Console.Read(); } } }
Pickles Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 int ilksayi; int sonsayi; int toplam=0; Console.Write("Bir Sayı Giriniz:"); ilksayi = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); Console.Write("Bir Sayı Daha Giriniz:"); sonsayi = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); if (ilksayi < sonsayi) { ilksayi = ilksayi + 1; sonsayi = sonsayi - 1; for (int i = ilksayi; i <= sonsayi; i ++) { toplam = toplam + i; } } else { ilksayi = ilksayi - 1; sonsayi = sonsayi + 1; for (int i = ilksayi; i >= sonsayi; i--) { toplam = toplam + i; } } Console.WriteLine("toplam={0}",toplam); Console.Read(); şurasını fonksyon içine koysan yeter
HaciYatmaz Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 namespace ConsoleApplication5 { class Program { public static int FarkTopla(int ilksayi, int sonsayi) { int toplam = 0; if (ilksayi < sonsayi) { for (int i = ilksayi; i <= sonsayi; i++) { toplam = toplam + i; } } else { for (int i = ilksayi; i >= sonsayi; i--) { toplam = toplam + i; } } Console.WriteLine("toplam={0}", toplam); return toplam; } static void Main(string[] args) { int ilksayi; int sonsayi; Console.Write("Bir Sayı Giriniz:"); ilksayi = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); Console.Write("Bir Sayı Daha Giriniz:"); sonsayi = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); Console.WriteLine("{0}", FarkTopla ); Console.Read(); } } } durumuna getirdim ama ana programda çağırmada sorunlar var.
Pickles Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 e sen fonksiyonda zaten consola yazdırıyosun outputu main functa bi daha niye yazdırmaya çalışıyosun ki. console.writeline içinde çağırmaya çalışana kadar FarkTopla ( ilksayi,sonsayi ) ; yapsan
HaciYatmaz Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 console.writeline ı kaldırınca dediğin şekilde çağırdım çalıştı, çağırmayı bilmediğimden console ile çağırıyordum. teşekkür ederim.
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Ana, Console.WriteLine direk String.Format mi yapiyor? hic kullanmadigimdan bildigin su an gordum ilk defa.
Öne çıkan mesajlar