Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Endüstriyel Tasarım

Chiptech

Öne çıkan mesajlar

bizim fakülte de
ben 346 ile ic mimarlığa girdiysem
yakalaşık 354 falandır

yetenek sınavı diye bir olay söz konusu olmaması lazım.
iyi bir endüstriyel tasarımcı olmak için iyi çizmek gerekmiyor sonucta
iyi bir zeka + yaratıcılık gerekiyor

Biz mimarlıkta bile cizim yetenegine degil
projeni benimseme derecene bakıyorlar[signature][hline]"To imagine is everything, to know is nothing at all."
-Anatole France, "The Crime of Sylvester Bernard", 1881
Sosyal ağlarda paylaş

tam tersine endüstriyel tasarım çizim yeteneği istemektedir zira düzgün çizemediğin birşeyi tasarlayamazsın ki o tasarım tamamen görseldir.

mimar sinan, marmara gibi okullarda yetenek sınavı ile alıyorlar.

bu arada endüstri ürün tasarımı olarak geçiyor.[signature][hline] i luv guyz where would they be wifout us gals???
Still in the Garden Of Eden you gullible b****.
dra : yenge yap gel diosun da 0.5lt su ismarliim desen 1.29$
Sosyal ağlarda paylaş

@horace

ya bence de makul zaten
yoksa geometri çözüyorum + biology yapabiliyorum o zaman tasarımcı olabiliyorum cok sacma

@arcane
ama illa da çizmek gerekmez yani
ben çizemiyorum diye bölüme girilmemezlik yapılmamalı
bi kurs gidilir heblenir yapılır[signature][hline]"To imagine is everything, to know is nothing at all."

[Bu mesaj Golge-i_Khan tarafından 25 Ağustos 2004 22:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

abi iyi cizmek gerekmez diyorum sana
kendini ifade edebilemk kadar cizmek yeterdir
benim arkadasım var AA projeleri Endüstriyel Tasarımda
ortaalması 3.5 üstü
ama çizimi benim kadar işte

cizim horace ın da dediği gibi geliştirilebilir

benim derdim insanalrın yetenek sınavsız alınamsı değil
sırf ben cizizmem diye bölüme girilmemezlik yapılması

itu öyle alıyor da...yani ben bi tek kendi üniversitemi biliyorum.
ama aslında aynı şeyleri söylüyoruz gibi. Ayrıldığımız nokta.

Ben çizim gerkemez diyorum
yani gercekten iyi bir cizme yeteneği gerekmez diyorum
Arcane de bölüm çizimle alıyor, gerekir diyor

[signature][hline]"To imagine is everything, to know is nothing at all."

[Bu mesaj Golge-i_Khan tarafından 25 Ağustos 2004 22:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bu sene itü endüstri ürünleri tasarımını kazandım 359 la girdim puanını tam olarak bilmiyorum fm öğrencisiydim.

Çizim konusunda tam bilmiyorum ama çizim yeteneğin çok yoksa zorlanabilirsin dediler +yaratıcılık zeka ve 3d düşünme önemli dediler halledebilirim gibi geldi bana.

Diğer üniler
Odtü 359 küsür(az bişiyle kaçtı)
Anadolu 333

BUnlar özel yetenek sınavı istemiyor.

mimar sinanda yeditepede(emin diilim) ve bir kaç yerdede özel yetenekle alıyorlar.[signature][hline]Alma?
Mater?
Sosyal ağlarda paylaş

Benim lafim Marmara ve Mimar Sinan icindi. Diger okullari bilmiyorum. Sadece 1 sene Marmara Güzel Sanatlar da OYS (O zamanlar vardi) puanina gore ogrenci almisti o bolume. Ertesi sene etekleri tutusmus sekilde eski sisteme (yetenek sinavi) döndüler. Bende hatirliyorum aramizda uzayli gibi dolasiyorlardi.

Bu is icin dogru/yanlis sistem konusuna girmeyecegim (ki bence kasik yetenek sinavlarida, OSS sistemide fazla zorlama). Herkes sectigi dalda basarili olabilir gercekten istegi ve azmi varsa.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Bu tür bölümlere öss puanı ile öğrenci almak bence çok yanlış. Öss puanı ilede bu işi hakkikaten yapabilecek insanlar girebilir. Ama yetenek sınavıda olursa bölüm içinde uçurumları engellemek daha kolay olur.

Örneğin benim kendi bölümümde öss puanı olarak sınırda olan insanlardan çok var ama gerçekten tasarım konusunda çok başarılılılar. Bence bölüme çok büyük katkı yapıyorlar.

Puan konusu o konuda çok iyi kapasiteye sahip olan insanlara bütün kapıları kapatmış olmuyormu?[signature][hline]mesela beş
Sosyal ağlarda paylaş

Bizimkilerde karşı çıkmıştı zamanında. Babam Eczacı, annem işletmeci olmamın hayalini kurarlardı. Ben de dershaneye gidiyor ayağına yatıp resim çalışırdım parkta, çay bahçesinde. Dolayısıyla annemin istediği oldu ve işlettim bizimkileri ;) Şaka bir yana daha önce dediğim gibi önemli olan bir şeyi gerçekten istemek.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...