dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 adam onca sene critical thinking veremiyor çocuklara, sorgulamayan, sistematik düşünemeyen insanlar yetiştiyor.. bu adamlar 4,00 ortalama çekse ne olur allah aşkına. misal mekatronik.. bizim elemanda vizyon olmadığından ancak milletin yaptıklarını kopyalıyor. hayalgücü sıfır çünkü sevgili kütüğümüzde! yatır toprağa, üstü çimlensin anca! onu bırak eleştirel bir gözle bakıp daha iyisini de yapacak kadar çalışmıyor beyin. ama ezber ve ezberi tekrarlama, uygulama.. işte o süper! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 tekrarlamadan ogrenemezsin ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 ezberletileni tekrarlama ile öğrenme olmaz. sorgulama ile olur. ötekisine papağan diyoruz biz. bir de mayna kargası var. söyle, ezberlet, tekrarlasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 senko said: tekrarlamadan ogrenemezsin ama tekrarlayarak da ogrenemezsin ogrenebilecek olsan papaganlar dunyayi yonetirdi off, pwned olmusum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 abi ben sizin kadar zeki degilim o zaman tekrar etmezsem unutuyorum ben, okudugum seyler direk aklimda kalmiyor. Iki kez okumam daha faydali oluyor veya bir koda baktigimda tak diye anlayamiyorum, bir kez daha bakmam gerekebiliyor o yuzden. Biraz zeka ile ilgili bir durum iste, ama turkiye geneli de benim gibidir, gerizekali degilim sonucta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 lan tekrar tabi edilir ben de tekrar ediyorum aklıma girmeyen bazı şeyleri (bkz: elektromanyetizma). ama her seferinde tekrar etme sürem kısalıyor. ha tabi amaçsız tekrar en verimsiz çalışma biçimi. bir probleme uygulayarak öğrendiğin zaman daha verimli oluyor. en ideal öğretim sistemi o ama bizim ülkemizde ona kasan eğitimciler yok, klasik eğitim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 ezber≠tekrar senin yorumundaki sıkıntı orada. ezber ezberdir. ezberi tekrarlamak ise tamamen farklı bişi. sana ezberletilen ve senin neden, niçin, nasıl sorgulamadan kafaya kazıdığın şeyi, yine sorgulamadan uygulaman, tekrar etmen sana her zaman doğru sonucu getirmez. keza her problem aynı şekilde çözülmez. sen kafa patlatmadıysan hata yaptığını bile anlamazsın. bi eleman 7katlı bina çözmüş.. çözmüş ama yani adam oturup. deplasman çıkmış 2metre. yahu hiç gördünüz mü 20-22mlik binanın tepesinin durup dururken 2metre kaydığını! bu acemilik değil. bu ezber. ver formulü, al sonucu. sonuç yorumlama, üzerinde düşünme mi? onlar neler yahu. hap yap yuttur! ne güzel eğitim bu! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar