Laorx Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 1 senedir iş arayan bir kardeşiniz olarak yardımınıza ihtiyacım oldu. Şimdi bir iş teklifinde şunu gördüm, "Strong understanding of TCP/IP stack and TCP/IP troubleshooting". Üni'de ccna1 ve ccna2 derslerini almıştım cisco'nun ama kakara kikiri geçmiştim dersi o yüzden hiçbir şey hatırlamıyorum desem yeridir. Tabi basic şeyleri hatırlıyorum okadar da deil. Osi modelini 7 layer'Mış fln hatırlıyorum ama sağlam tekrar etmeye ihtiyacım var. Sizce kitap fln mı almalıyım yoksa internette var mı bildiğiniz güzel kaynak? Yada şöyle sormam lazım bu adam strong understanding derken benden ne istiyor? Ezberleyip gel demiyor herhalde Tcp/Ip hakkında kitabı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 ebook olur diyorsan gigapediada vardır alacağın kitap kesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 her halükarda bir kitap bulunsun bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 tcp/ip stack tam olarak neye deniyor bilmiyorum, ama sanirim ccna'dekilere gordugun seyleri istiyorlar. en guzel kaynaklardan biri tannebaum, computer networks kitabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 IP structuring ordaki istenilen sey. Yani sana verilen network de subnet leme vs. islerini yapabiliyor olmani bekliyorlar. Burda level 2 ve 3 switch config, router config, loadbalancer config ve firewall config yapabiliyor olmani da beklerler. Olayin ozune hakimsen ve cisco switch (level 3) console dan baglanip config yapabiliyorsan diger her turlu marka da is gorebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 hangi ilanda gördün? merak ettim. www.ciscotr.com buranın forumlarında baya döküman var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Eger ilanda oyle bir ibare var ise, Richard Stevens'in TCP/IP illustrated'inin 1. sini okumalisin bence en azindan, sonra istersen devam edersin. ama tabi ne kadar on bilgin var bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 bir network yöneticisi olarak şunları söyleyebilirim. teorik ve ders materyali anlamında tcp/ip ye maruz kalmış olmak ile canlı network üzerinde başına gelebilecek problemleri hızlıca kategorize edip kaynağına yönelik müdahalede bulunmak az daha farklı bir durum. ikincisi için ilkindeki bilginle detaylı tecrübeler yaşamış olman gerekebiliyor. çünkü öyle şeyler başa gelebiliyor ki kocaman bir ağ topolojisinde kendini aynı şekilde gösteren üç beş farklı problem sırf ondan önce gelen farklı sebepler silsilesinden ötürü farklı noktalardan kaynaklanabiliyor. İlanda bu fenomenden bahsediyordur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar