Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pikatel Airmax ile Repeater kullanmak

Bleeding

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

Telekomun verdiği Pikatel Airmax-101 modemi kullanıyorum.
Evim üç katlı ve modem en alt katta duruyor.
Bilgisayarım da çatı katında ancak ses kaydı yaptığım için odaya ses yalıtımı yaptım. Bu çatıda kablosuz sinyalinin zayıflamasına sebep oldu.

Ben de orta kata bir repeater koyarak sinyali güçlendirmek istiyorum. Baya da araştırdım ama bulamadım hangi markanın hangi modelini almak gerekir, sadece repeater özelliğini kullanacağım ucuz bir şey arıyorum.

Yardımlarınızı rica ediyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

3 katli evin varsa neden pikatel kullanirsin diye sormazlar mi?

$imdi kablosuz repeater alacaksan modemi dei$tirmeni ve dual-band bir linksys almani oneririm, uzerine tekrar dual band bir repeater ile hiz sorunu olmadan kullanabilirsin diye varsayiyorum.

2. opsiyon router ile repeateri ethernet kablosuyla baglamak. bu opsiyonda hiz farki olmaz. ve mevcut modemi falan kullanirsin.

bana sorarsan 3 katli evde direk ethernet jacklari olmali priin yaninda falan.
Sosyal ağlarda paylaş

senin istedigine uyan 2 cozum var,

birincisi alt kata wps destekli , anteni degisebilir bir modem almak ve bir router alip onu catiyla orta kat arasinda uygun bi yere yerlestirmek. Bunda kurulum kolay, fakat maliyet pahali olacaktir (duzgun cihazlar alindigini varsayiyorum) (troughput 5-20mbit)

ikincisi 2 adet ikiz router alip modemi bridge olarak calistirmak. cozum nispeten ucuzlar, kurulum ev kullanicisi icin zorlasir, problem cikmasi durumunda troubleshoot u herkez yapamaz. onermiyorum. (troughput 10-35mbit)

ucuncusu ve kablosuzlar icinde en garantisi, 2 adet ikiz router, ve bir wps destekli adsl gateway alinir. gateway alt kata, router lar her kata olur. kurmak zor, kullanmasi problemsiz olur. en pahali cozum haliyle. (troughput meesafeye gore 15-40mbit)

dorduncu ve esas yapilmasi gereken ise alt kata yeni modem, ust kata kablo ve oraya bir access point. (tp 20-45, kabloda 85mbit+)

soyledigim sey, gel sen bi daha dusun, su tam kablosuz isini. piyasada cok da performansli cihaz yok zaten ya cok yetersiz ya cok pahali. en ortasi ve en iyi performans asus rt serisinde.
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkürler detaylı yanıt için.
Sadece orta katta access point bulunursa çatı katı için de yeterli olur değil mi? (4. seçenek için soruyorum)

bu durumda benim için tam kablosuz olmasa da uygun bir çözüm.

Bu sistemi kurmak için hangi iki cihaz benim için iyi bir çözüm olur yani hem kolay kullanımı olan hem de kaliteli bir ekipman :)

tekrar teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

@glad

arama calissa o mevzuda biseyler yazmistim en son;

fakat cihazlar turkiyede yok, olanlar eski, olmayanlar pahali, elektrik hattinda ve sigortalamada modifikasyon gerekebiliyor duzgun troughput icin vs.

edit: google dan buldum mesaji. http://forum.paticik.com/read.php?6,5196193#msg-5198154
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...