Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni ekran kartı + ram performans sorunu

-Mandrake-

Öne çıkan mesajlar

saphire radeon 9800pro ekran kartı ve mevcut 256mb ddr ram in üstüne 512 mb ram aldım
işlemcimde p4 1.6

performansta açık bi fark hissedemiyorum

şimdi nfs underground da mesela 1024*768 high detail da
yarışa başlarken bariz bi yavaşlama oluyo bu normalmi?

mesela windowsun açılma hızında da bi değişiklik olmadı ram le filan alakası varmı bilmiyorum ama.

cm4 oynarkende bariz bi performans artışı hissetmedim,

ekran kartı ve ramin performanslarını nasıl ölçebilirim
işyerinden giriyorum evdeinternet henüz yok
onun içininternetten bişey indiremem
bazı oyunlarda fps testi yapılabliyo bunu nasıl yapabilirim ,

ram için dergi cdlerinden birinde program olması lazımdı[signature][hline]Biz arzulanana değil arzulamanın kendisine aşığız
Sosyal ağlarda paylaş

Anakart'ın veriyolu hızı önemli performans artışında. 256 ram'ın üstüne 512 aldın toplam 768 ram mı oldu ? Yoksa 256 verip 512 mi aldın ?

Her iki şekilde de windows'un açılışının biraz hızlanması lazm. Windows'a girdikten sonra bariz bir hız hissedemezsin. Aynı anda birkaç program açıp denemen lazm.

NFS'de yükleme sırasında hız artabilir ram'ın grafik hızına etkisi yok gibi. Bu arada eğer ekran kartını aldıktan sonra nfs'i silip kurmadıysan yap. Ekran kartının cd'sindeki driverlar muhtemelen eskidir. ATI'den yeni driverları çekmen gerekebilir. Yada dergi cdleri verio.

Veriyolu hızı ve ram hızına örnek veriim. MEsela şu an ev kullanıcısı için en rahat sistem şöyle.
400 mhz RAM
400 MHZ ram ve 400 mhz veriyolu destekleyen anakart
333 mhz bir işlemci.

anakartın veriyolunu 333(2x166) mhz de çalıştırcan ama ram'lar 400 mhz olacak. RAM'lerin tıkanma olasılığı yok. Çok rahat çalışır sistem.

[signature][hline]This Cat Scratches Free.

[Bu mesaj Catscratch tarafından 26 Ağustos 2004 16:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

toplam 768 oldu ram

nfs yi yeniden yüklemeyi denicem
ramlerinperformansını nasıl ölçebilirim

anakartım da asus chipsetini tam haıtlamıyorum ama iyi bi anakart sata filan destekliyo

teşekkür ederim ilgin için[signature][hline]Biz arzulanana değil arzulamanın kendisine aşığız

M. Ali Yılmaz Campbell için: "gol makinesi diye aldık çamaşır makinesi çıktı"
Sosyal ağlarda paylaş

ramlerin performansını ölçebilmen için belirgin bi program yok. ancak şöle bişe yapabilirsin. bilgisayar açılırken "system tray" denilen saat göstergesinin yanındaki bölümde biçok programı aynı anda çalıştırtabilirsin. eğer bilgisayarı açınca tray icon lar desktop göründükten 1-2 saniye sonra hemen çıkıyosa sorun yok demektir. ama bi süre bekleyip hepsi belirli aralıklarla teker teker çıkıyolarsa sorun war demektir

ama zaten windows açılırken başta 768 ram sayıyosa sorun yok demektir büyük ihtimal. çok düşük bi ihtimal ise bi şekilde ram in üstündeki siyah bölmelerin bikaçının bozulmuş olup normalde 512mb olması gereken ram in atıyorum 256mbda çalışabilir. ama dediğim gibi bu çok az bi ihtimal, ama bi paticik üyesinin başına gelmişti (kim olduğunu hatırlamıyorum)[signature][hline]a.k.a "bay bomba"
SWG: Ottkoo Jeliyeer of Eclipse Galaxy
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...