Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayarıma uygun ekran kartı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şuanda kullandığım bilgisayardaki ekran kartı diğer parçalara göre düşük kalıyor.Yardım gerek şuanki sistemim şu;

Intel Core 2 Quad-8200 2,33 GHz
Micro-Star CN7529
2 gb kingston 800 mhz 1gb hyundai 800 mhz
ATI Radeon HD 3450 512 mb 64 bit

günümüz oyunlarını orta seviyede oynatsa harika olur.ve bütçem en fazla 280 tl. bu bütçeye fiyat/performans olarak önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.
Mesaj tarihi:
pci-e board'un da ekran kartın da.
sana gtx275 satayım ben :d http://forum.paticik.com/read.php?27,5224163
şuan gidip alacagın 5770 den 15-20 tl daha ucuz, nerdeyse sıfır, %15 e yakın da daha iyi performans verir.
http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-5770-overclocking,2473-9.html
yok istemem dersen de yine de 5770 alma. directx10 ile 100 performans veren kartı 250tl ye almak varken sırf dx11 olsun diye 90 performans verecek karta 300tl vermek müsriflik direk.
1.5 sene sonra dx11 gerekince satar upgrade edersin aynı dx11 kartı 50tl ye alırsın
Mesaj tarihi:
BaaL said:

yok istemem dersen de yine de 5770 alma. directx10 ile 100 performans veren kartı 250tl ye almak varken sırf dx11 olsun diye 90 performans verecek karta 300tl vermek müsriflik direk.

directx teknolojisi ile kartin islem kapasitesi arasinda ne alaka var? gosterilen ucuz rakip karti merak ettim.
Mesaj tarihi:
dx11 oldugu için fiyatına ~50tl ekleniyor bütün kartların, yeni teknoloji bık bık'ı pek bi anlam ifade etmiyor zannımca. 4870 bile 5770 den bütün oyunlarda daha iyi performans verirken 5770 daha pahalıya satılıyor.
e bu durumda "e ama işlem kapasitesi daha iyi ?" demek .. bilemedim. teknolojisi işlem kapasitesi değil pratikte bana ne verdiği önemli.
grafiker için ne bileyim 3d program kullanacak adam için daha iyidir belki de ? ama benim (ve arkadaşın) ilgi alanı oyun olduguna göre oyunda daha iyi performans veren kart daha da ucuzsa her türlü daha iyidir.
Mesaj tarihi:
düzgün ekran kartı alıcam diyosan psu değişimi her türlü şart.
550W falan alman gerekir. 2. el alırım psu'yu dersen 50tl ye falan bulursun donanimhaber de.
Mesaj tarihi:
http://www.google.com.tr/images?um=1&hl=tr&biw=1680&bih=935&tbs=isch:1&sa=1&q=psu+550W&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

üzerine etrafında falan yazar psu'nun bi bandrolümsü kısmı olacak ne tarafında bilemiyorum ama ( %50 ) sökmeden görebilirsin kasana bağlı olarak
Mesaj tarihi:
BaaL said:

dx11 oldugu için fiyatına ~50tl ekleniyor bütün kartların, yeni teknoloji bık bık'ı pek bi anlam ifade etmiyor zannımca. 4870 bile 5770 den bütün oyunlarda daha iyi performans verirken 5770 daha pahalıya satılıyor.
e bu durumda "e ama işlem kapasitesi daha iyi ?" demek .. bilemedim. teknolojisi işlem kapasitesi değil pratikte bana ne verdiği önemli.
grafiker için ne bileyim 3d program kullanacak adam için daha iyidir belki de ? ama benim (ve arkadaşın) ilgi alanı oyun olduguna göre oyunda daha iyi performans veren kart daha da ucuzsa her türlü daha iyidir.

Basta yanlis olmasin ben onermeye karsi ciktim. Kartlar dx11 oldugu icin pahali degil, 5 serisinde dx11 disinda bir cok yenilik var en basta 40nm olmasinin verdigi avantajla dusuk tdp, ve buna ragmen yuksek performansi, uzerine o.c. tavani da cabasi.

Karsi gosterdigin kartlar zaten 5770 in atalari, 4890 da 5770 de 4870 mimarisinin degistirilmesinden ortaya cikmis kartlar, sisman texture gerektiren oyunlarda 4870 ve 4890 in bariz memory bandwith avantaji gozlemlenebiliyor zaten burdan cikarak eski kartlar 5770 tokatliyor diyebiliyorsun.

Yalniz burda goz onunde bulundurulmasi gereken insanlar kart onerirken en basta 0 kartlar icin konusuyor. 4870 ve 4890 i piyasada bulabildigimiz donemlerde ben burada tavsiye verirken ozellikle aradaki farklari vurgulayarak oneri yapiyordum, alacak insan da ona gore benim yorumumu degerlendirerek aliyordu. O yuzden emin olun bu farklarin anlatilacagi son insanlardan biriyim su forumda, o yuzden "e bu durumda "e ama işlem kapasitesi daha iyi ?" demek .. bilemedim." tarzi bir cumleyi manalandiramadim.

Konuya ikinci el piyasasi ile birlikte bakildiginda 5770 hala gecerli bir cozum. Zira piyasada benzer veya dusuk fiyatta seyreden core216, gtx270, 4870, 4890 gibi cogu durumda benzer veya ustun performans gosteren kartlar olmasina ragmen hala 5770 in tavsiye edilmesinin sebebi dusuk tuketimidir.

Bu fiyatta kart arayan insanlarin cogu guc kaynagindan dolayi bu kartlari kullanamiyor. Burada cogu zaman 350w yeter mi, 450w yeter mi, 85 liraya 550w aldim yetmesi lazim gibi muhabbetler gectigine sahit oluyorum. Gozden kacirilan bu psularin toplam wattage ve verimi goz onunde bulundurulsa dahi pcie kartlarin kullandigi 12v rail da bu kartlarin istedigi 16amper ve ustu gucu saglayamamalari. Dolayisiyla kurulum sonrasinda hem kartta , hem de bilgisayarin genelinde baska problemlerle karsilasiliyor.

Eger psu gereksinimleri karsiliyor, tavsiye edilen ikinci el kartin garantisi var ve yeni nesil kartin getirdigi performans olmasa bile ozelliklerden yararlanilmak istenilmiyorsa ne ala, ama aksi gecerliyse olayin astari yuzunden pahali gelmesi gibi bi durum soz konusu. Bu yuzden tercihini bu kartlarda kullanicak insanlara "mantiksiz", "musrif" demek de fazla hardcore oluyor.

cok uzun lafin cok kisasi, evet daha iyi kartlar var buna bisey diyen yok, evet garantisi surdugu surece ve kullanilan baz bilgisayar gereksinimleri sagladigi surece ikinci el kart mantiklidir, ve hayir 5770 daha iyisi gelene kadar mantikli bir oneri olmaya devam edicektir, musriflikle uzaktan yakindan alakasi yoktur.
Mesaj tarihi:
şimdi ilk olarak takdir edersin ki, GPU overclock biraz extreme bi olay, evde alıp oyun oynayacak insanın işi değil. zaten zorlanacak olan gpu'yu 3-4 fps için daha da ısıtmak mantıklı değil. o bakıma (şahsi firim) 40nm olmasının (7-8 derece az ısınmasının) tek getirisi kartı 2 sene kullanıp artık soğutma performansı azalmaya başladığında ve içi tozlandığında getirisi olacak 3-5 dereceden ibarettir (ev kullanıcısı için diye tekrar edeyim)
şahsen vakti zamanında 9600pro üzerine heatsink+fan modlayıp oc kasıp yakmış, 9500pro->9700pro modlayıp negzel çalışırken bi de oc(vaoltajla beraber) kastırıp yakmış bi insan olarak kimseye de GPU oc tavsiye etmem.
sorlag'ın da tanımasam da gpu nun oc kapasitesi ile bi işi olacağını sanmıyorum :d (yanlış anlaşılmasın)
e 5770 ile 4870 arasındaki power consumption farkı da idle/load ~40W iken. 2. el piyasaları arasında 10-20tl fark var iken.
ve günümüz oyunlarının tamamı şişiman texture isteyen oyunlar oldugundan (wow-starcraft-crysis-cod serisi) 4870 her türlü daha iyi performans vereceginden "param yok oyun oynıycam ucuz ve güzel olsun" diyen kişiye verilecek tavsiye 4870'in ikinci elidir diyerekten şey ettim. ordaki "e bu durumda "e ama işlem kapasitesi daha iyi ?" demek .. bilemedim." de bu amaçlı idi.
tabi herkesin kendi fikri olabilecek bir konu haline geliyor burda. ben eşe dosta ailemin tanıdıklarına pc toplarken ilk sordugum ne amaçla kullanılacagı 2. maddi limit oldugundan "ya para çok yok oglan 18 yaşında oyun falan oynuyo" diyene 2. el 4870 alıp takarım temiz garantilisinden. haliyle de kullanıp denedigim bi kart oldugundan güvenip söyledim.
Mesaj tarihi:
40nm olmasinin ve tdp nin 40w "cik" olarak yorumlanmamasi lazim. Psu dolayli amperaj olarak tuketim, kartin daha uzun omurlu olmasi v.b. gibi bir cok geri donusu var. Fark da rakip kartlara gore oyle hic de 2-3 derece degil, hayli ortam sicakligi + %20 gibi degerler olur.

Yazinin anafikri de her ne kadar oc olmasa da bu kadar deginilmis, bende yazayim. vga overclock artik yeni gpu lar ile birlikte "su slider i 5 tick saga cekeyim" den ibarettir. Onceki yazimda sadece bonus olarak bahsetmis olup hic savunmasam da gayet de bahsedilebilir bi ozelliktir. Onun disinda bios modding, graphit hack vs den zaten bahsetmiyorum, onu cogu insan duyunca dahi manalandiramiyor. context disi.

Zaten karsi ciktigim sey gtx260, 4870 mantiksiz rerore ne salakca vs degil, neden gosterilmedne de olsa 5770 gibi genelgecer kabul goren basarili bi karta yanlis bi onermeyle yok saymakti. Burda benim genelde yaptigim sey tavsiye isteyene basitcene seceneklerini sunup secimini kendisinin yapmasini saglamak. Tek dogru olmadigi icin sunu al demek zaten ekstrem, birde ustune gayet dogru sayilacak bir secime "onu alma " demek bambaska bisey.

neyse. durum acikliga kavustuguna gore daha fazla uzerine konusmaya gerek yok.

yoksa daha sabaha kadar epic wall of text of technical rage yazabilirim.

http://blogs.technet.com/cfs-filesystemfile.ashx/__key/CommunityServer-Components-PostAttachments/00-02-99-89-79/wrong.jpg
Mesaj tarihi:

güzel yazıp çiziyosun da, yazdıklarından bana ayar verme çabası hariç sorlag'a faydalı bir şey çıkmıyor amma velakin.
40nm imiş, oc kapasitesiymiş (ki bunu ilk olarak sen söylemiştin)
amperaj olarak tüketimmiş, uzun ömürmüş. ki zaten uzun ömür nedir "4870 daha çabuk bozulur" demeye getiriyosan komik sadece.
ayrıca %20 + oda sıcaklığı gibi bir fark yok.

ayrıca yaptıgın şey opsiyon sunmak değil, bizbizeyiz , senin yaptığın da "5770 al" demek. benim yaptığım da "4870" al demek. arada pek bir fark yok. ki şahsen nvidia kullanmayı tercih eden bi insanım 5 senedir. ama "cebimde 250 falan var oyun oynuyorum ne kart alayım ?" diyip psu sundan bahsederken "230v" diyen insana tavsiye verip yarımda bulunmaksa amaç o amaca daha çok yaklaşan ben olmuşum 2 sayfada.
gerisi battle of the egos direk, ki konu da bu. bu konu da açıklığa kavuştuğuna göre iyi geceler.

bir de ek olarak :

Mesaj tarihi:
Konu gayet acikti soylenen soylenmis, o yuzden ben tavsiye dahi vermedim. daha butceden, donanimin gerisinden dahi bihaber olarak kart tavsiyesi verilmis o apayri.

Benim olaya dahil olmam bi yanlis gorup uyarmam sadece. Ardindan gelen cevaba karsi da aciklamasini yazdim. bu kadar. taniyan bilen de bilir zaten herzaman ki nanedir.

ki grafikleride ben usenmistim sen koymussun,beni gayet destekler nitelikde olmus. birde rail ve tuketim degerleri olsaydi tam olacakti.

uzun omur vs demeye de getirmiyorum sadece kartin getirdigi avantajlarin bir ozetidir, evet uzun omurludur de birinin 8, digerinin 9 sene. bir vga kartin max max 2.5-3 sene kullanildigini bile bile bunu arguman olarak sunabilecegimi dusunmen benim bunu imaliyor olabilecegim ihtimalinden daha komik.

yineliyorum, bu kartlari gozu kapali olarak upgrade diye onermek guvenli degil, hele ki ikinci el olarak onermek hic degil.

yoksa benim kendimi kanitlamak gibi bi derdim yok, veya ezip ayar vermek gibi emellerim de yok. bilakis bolumde yazan insanin artmasi hosuma dahi gidiyor.

someone is wrong on the internet ise sanki rage ile yazmisim gibi olmus onceki yazinin uzunlugu acisindan, ona yonelik yapilmis bir espriydi.
Mesaj tarihi:
neyse bayagı detaylı konuşmuş olduk.
bir soru kalmıştı arada;
sorlag kartından 45tl ye ve 55tl ye satılmış yakın zamanlarda ,temizlik/kutu ve aparat durumuna göre 45-50 ye satarsın onu da.
  • Yeni Oluştur...