Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hard disk sorunu ve mavi ekran

toggie

Öne çıkan mesajlar

Yazıyı aynen kopyalıyorum DH'ye actım. Bi bakıverin lutfen. Birsürü gurumuz var paticik'te, burdan daha iyi yardım alırım :)

Bilgisayarımda 2 haftadır bir sorun var. Toplam 3 kez format attım yine de halledemedim.
Hersey once bilgisayarın durup dururken kilitlenmesiyle basladı. Aslında tam olarak kilitlenmiyor yavaslıyordu. Ama 5dk 10dk sonra cevap veriyor, ya da hic cevap vermeyip kilitleniyordu.

Bilgisayarı yeniden baslattıgımda kendi otomatik olarak chkdsk baslattı, bisiler buldu duzeltti falan derken acıldı alet. Ama sorun duzelmedi. Bir sonraki sefer hic calısmamaya basladı. Win 7 logosunu goruyorum, baslıyor diyor arkasından mavi ekran cıkıyor ve reset geliyor. Her resette yine aynı sorun. Once startup repair baslatayım mı diye soruyor, hayır secersem mavi ekran geliyor, evet dersem startup repair sorunu cozmuyor. Denemek icin bıraktım bir kere, tam 1 gun hic kullanmadım bilgisayarı hala startup repair devam ediyordu.

Sonra basladım formatlara. Hala aynı sorun. Dun duzeldigini dusunuyordum tam da ama bugun yine acılırken aynı hatayı verdi. Startup repairde yazana gore sorun hard diskten kaynaklı. Zaten chkdsk baslatmasının nedeni de bu. Ne yapabilirim? Donanım tamamen ölmüs müdür? Yoksa bir cözümü olabilir mi?

HP Compaq serisi notebook kullanıyorum. İsletim sistemim Windows 7.
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:

onun dışında farklı pek bişey yok. bi de smartı kapatsa da sağlıklı çalışmıyo ki disk? ölmek üzere.

saglikli cali$mamasi degil olay, bazen smart in boyle hatalara sebep olabildigi biliniyor.

cali$miyosa zaten yapacagin bi$ey yok gidip yenisini alacaksin. olay cali$tigi kadarda idare etmekse deneyeceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

smartı kapatmanın hicbir yolunu bulamadım. bios'ta da oyle bi secenek gorunmuyor.

bi onceki sordugum soruya cevap bekliyorum. hard diski degistirmeye kalksam degistirebilir miyim? notebook harddiski nerden bulunur? faturasını bulmaya calısıcam bi de insallah garanti kapsamında halledilebilir. yoksa at cope gitsin yani resmen elimde patladı.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sabit Sürücünün Kendi Kendine Test özelliğinin Ortalama test süresi vardır. Enter tuşuna basıldığında bir Hızlı test, bir Kapsamlı test ve bir AKILLI test yapılır.
Testlerden herhangi birisi başarısızlıkla sonuçlanırsa, yeni sabit sürücü siparişi verme konusunda bilgi almak için HP servis ve destek hizmetine danışın.
Tüm testler başarıyla sona ererse, sabit sürücü hasarlı değildir. HP kural olarak, HP Sabit Sürücü Kendi Kendine Testinin başarısızlıkla sonuçlanmaması halinde garanti kapsamındaki sabit sürücüleri değiştirmemektedir.

ahahaha allah belanı versin senin hp. bugune kadar cok guvendigim marka bir anda hayalkırıklıgına ugrattı beni. tekrar format atıp su testi tekrar deniyecegim bakalım ne cıkacak.

teste hic baslayamıyorum bile. baslar baslamaz fail diyo. boku yedim ya öff, bi ton da is guc cıkmıstı son 1 haftada.

ya yanlıs okumusum ben. test basarısız olmazsa hdd degistirmiyolarmıs. basarısız olursa bisiler yapıyolar yani. yarın bi telefon edicem bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

tr'deyim ya döndüm.
hp sitesinden izledim hdd cıkarıp takma olayını, cok basit bi islemmis. masaustunde daha zor valla. gerekirse alırım bi tane uyumlu disk.

destek sayfasında telefon edip hdd siparisi hakkında bilgi alın diyor. bilgisayarı servise goturmekle ugrasıcam ama her turlu. umarım uzun suren bisey degildir ya, cok isim var gercekten acaip ters zamanda bozuldu lanet sey.
Sosyal ağlarda paylaş

aynı sıkıntı ben de de oluyodu bi zamanlar yani benim notebooku aldığımda işletim sistemi vistaydı. xp ye çevirmek istedim, çevirdim de ama gel gelelim bi 2 3 ay sonra bilgisayara bişeyler olmuştu windows xp yükleniyor çubuğu bi süre sonra donup kalıyodu açılmıyodu kitleniyodu makina formatladim windows 7 yükledim bi sıkıntı yok artık. işletim sistemini değiştirdin mi ya da ondan kaynaklanıyo olabilir mi?

burdakilerden daha iyi bi bilgim yok ama belki yardımım dokunur diye şeeeeeyettirdim
Sosyal ağlarda paylaş

ya isim kısmen acil ama kısa sureli bir is degil. bu aralar yogun calısmam gerekiyor iste. ust uste is geldi, hepsine ucundan kosesinden baslamam gerek.

evde 1 pc daha var neyse ki. masaustu o, ama kardesim kullanıyor daha cok. sadece oyun oynamak icin bakıyorum ona. bir sure onunla idare ederim.

hp geri vermez diyosun da kac gun geri vermez acaba :)
bilgisayarı exa'dan almıstım zaten hdd de alabilirim ordan. seytan diyo patlat bi 500WD. cok pahalı bisi de degilmis zaten. uyum falan sorunu olur diye tırsıyorum, beceremem install etmesini vs.

isletim sistemini degistirmeyi deneyecegim bugun. 64bit win7 var su an. vista ile deneyecegim. simdi formatladım aleti, notebook'tan yaızoyurm. ama hala hdd self test calısmıyor bios'tan. direk test fail diyor. yani bir sorun oldugu asikar. os degisimi ise yarayacak gibi gelmiyor bana.

bir de hdd'yi yerinden cıkarıp bir bakıcam. gecenlerde cok ısınınca alet ekran kısmını 15cm kadar yukarıya dogru kaldırıp masanın kosesine koydum. ordan dustu, bi yerinde bisiler oynamıstır falan. en son ihtimal ama olur mu olur anasını satiyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Servisi beklemekle ugrasmayıp alayım diyorum yeni bi tane. Hem kapasite de artar isime gelir. Mesele sunu alabilirim, aynı gun kargo olması guzel.
http://www.sanalmarketim.com/urun/2c2bf3f68e6a2c31b07b1748b546e95e/WESTERN-DIGITAL-WD3200BEVT-2.5#34;-320GB-5400Rpm-8MB-Sata

Peki bunlar standart mı? Yani benim notebook'a uyması konusunda sıkıntı cıkar mı? Bir de bu isten hic anlamam. Eskisini sokup yenisini takınca baska birsey yapmam gerekecek mi? Direk OS yukleyebilir miyim yani CD'yi takıp?
Sosyal ağlarda paylaş

simdi hp'yi aradım. faturayı fakslayın biz gelip alıcaz dediler. cok hosuma gitti yahu, ugrastırmadılar beni hic sdfs. kargoya sorun kac gun surecegini falan dediler. oyle 3 hafta falan derse direk gg. ona gore karar vericem bakalım. evde bi bilgisayar daha var idare etmeye calısırım bir sure.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...