Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vdsl hakkinda bilgi


Korax

Öne çıkan mesajlar

Simdiiik, yeni tasindigimiz yerde bizim servis saglayicinin fiber altyapisi olmayisindan, ve bizim servis saglayici ile daha 15 ay falan anlasmamiz oldugundan ve iptal ettiremedigimizden vdsl baglayacaklar. Aramaya inandim, fakat arama calismadigi icin bulamadim. Google ile aradigimda da cp disinda ve standart bilgiler disinda pek biseye ulasamadim.

Simdi ilk olarak, kullanan varmi aranizda? Santrale uzaklik cok etkiliyo sanirsam bu baglanti turunu. Santrale baya yakinmisim, 200-300 mt kadar. Ping sureleri nasil oluyo? Sanirsam asimetrik degil bu baglanti? 40-50mbit arasi dl, 5-15mbit arasi ul gibi bi orana ulasirsiniz diyolar. Yine modem var isin icinde, bilgi sahibi olmak istiyorum bu konuda, imdat, tereddutlerim var, fiberden sonra vdsl'e gecmek moralimi bozuyo.

Ha bide, ping sureleri nasil?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yurtdisindayim, modem cok boktan bisey olacagini sanmiyorum, keske cok kötu berbat ciksa, aninda sikayeti patlatir ve bu bahane ile belki sözlesmeyi iptal ettiririm :D upload orani umarim daha iyi cikar yav, valla cok gerginim, turkiyede 1 mbit sanirsam vdsl upload orani, burada 5-15 arasi diyolar, ulasirsam nemutlu bana. Pingler nasil peki?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

santrale uzakliktan en cok etkilenen baglanti X dsl ler arasinda , dogrudur. 350-400 metreye kadar max bantgenisligi olan 52mbit i verebiliyor, bunun uzerine baglanti her 400 metrede bir %25 ila %50 arasi kayba ugrar muhtemelen ama sende gecerli olmasa gerek test edilmis uzakliktan daha yakin oldugun icin.

baglanti tek kablo uzerinden fakat veri gidisi ve gelisi farkli frekanslarda oldugu icin asimetrik degil, cok etkileyecek birsey yok yani.

ping ise baglanti turuyle alakasiz, isp nin verdigi hizmetle alakasi var, farketmez dememe cikisacaklar olabilir ama lab kosulu olmadan test verilerini tek haneli sayilarla olcemezsiniz.

baglatni vdsl degilde vdsl2 ise tamamen baska bi mevzu, o zaman fazla dusunmeye gerek yok. vdsl nin tum dezavantajlarini (ki yakin oldugun icin etkilenmiyorsun atonasyon dan falan) halletmisler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi vdsl2 oldugunu sanmiyorum, ama isvec suprizlerle dolu yani. 24/5 baglanti isteyip 24/30 baglanti falan alabiliyosun. Genelde vaadettiklerini kesinlikle karsilamaya calisiyolar, enazindan benim abone oldugum hizmet saglayici devlerden birisi, kesinlikle vaadettigini verir yani. Dedigim gibi veremezse eger herturlu benim lehime döner olay. Isin kötu yani, ayagimin dibinde ethernet girisi var fiber icin, icim kan agliyo, yine modem falan(allahtan asimetrik degilmis) ugrasicam diye. Ayni parayi ödeyip 100/100 yerine 40/20 dsl baglanti almak bide modemle falan ugrasmak koyuyo isin acikcasi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Özelden et, sikayet etmicem söz :P Yav o degilde iste, 100/100'den sonra attan inip essege binmek oluyo 40/20 dsl ayagimin dibinde fiber girisi var, ben yine dsl kullaniyorum, gicik bi mevzu. O degil deli oldum, telefon ediyorum "kardesim fiber icin anlasma yaptik 18 ay bagladiniz hizmeti, e ben istemiom adsl istemiom, fiber yoksa sözlesmede yok" diom, hayir bisey yapamayiz bu konuda dedikce dahada cildiriyorum :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yurtdışının durumunu bilmiyorum ama Türkiye'de verimli DL alabilirseniz sevinin diyor genellikle kullanıcılar. Pingler için ise tam anlamıyla berbat diyorlar, online oyunlarda vesaire dsl'den çok daha kötü performans verdiğini iddia ediyorlar. Kullanmadım bilemeyeceğim. Ama almaktan vazgeçtim bu yüzden.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
abi dusundumde, 3gden sonra yine iyi ya, bunada sukur. 256kbit gunlerim aklima geldi eheuhe, ama yine 100/100 fiber var yani :( Buarada evde asil fiber hizmetini veren sirketten aradilar. "2 hafta boyunca evdeki ethernet cikisini kullanabilirsiniz" gak guk diye. Adamlar 2 hafta test icin access verdiler yani fiber 100/100. Pazartesiden itibaren basliyo. Onuda denicem bakalim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...