Seele Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 boyutlari cok kücük bir motherboard ariyorum. hatta ramleri yanlamasina koyabilecegim ( laptoplarda oldugu gibi). Ve üzerinde Onboard HDMI cikisi olmali. yapacagim pc ufacik kutu gibi olmali amac bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 itx board arıyosun. doğru düzgün satan yer pek yok, bilen varsa bana da söylesin :D (param var diyosan bi sürü para verip notebook mainboardı da alırsın ama onu kullanmak da ayrı mesele) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 geçen arıyan birisi daha vardı.. 3-4sf geride olabilir. o başlıkta bayağı bir mesaj vardı diye hatırlıyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 o yurtdışındaydı galiba ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 http://www.dvhardware.net/news/zotac_geforce_9300_itx_wifi.jpg http://pden.zotac.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=145 bu isime yarar sanirim biraz pahali acikcasi. Bende evde kösede duran bi duo core var 2Gb ddram ve powersupplyde var. Tek sorun nasil bir kasa bulacagim ( aslinda kendim yapmak istiyorum). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 dark diye bi marka var. sanırım sadece internetten satış yapıyolar. çeşitli kasalar var. (bunlara talep garip bi şekilde düşük olduğu için sanırım) pahalılar biraz. Zotac bu arada en çok çeşidi olan marka itx anakartta, doğru yoldasın yani. Ha, param yok, kasa yapacam vs. işine giriyosan daha çok fırın ekmek yemen lazım, hevesini kırmak istemem ama... vakit ayırabilmen lazım bu işe. ööle kutu yaptım olduyla bitecek gibi değil çünkü. yapmaya kalktım, planlamayla başladım ve basit olmadığını gördüm :P yani kasa al daha iyi fikrini benimsedim kendi kendime. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 istedigin bir kasa bulabilirmiyim bilmiyorum. Amac Tv arkasina saklanacak kadar kücük pc yapmak Blueray filmleri seyretmek icin. (hatta ayrica fun alicam cok sessiz olmali calistigi belli olmamali). Daha önce görmüstüm bi arkadasim bira kasasindan yapmisti. Okuldada 7-8 kisi R2D2'dan pc yapmistik. ama benim amacim kücük olsun birde ben yaptim diyebilmeliyim. http://www.weltdergadgets.de/images/1349.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 2. el notebook al, multimedia desteği nispeten güçlü olsun. on numara çözüm olur. önümüzdeki yaza doğru böyle bi projem var benim :P yapınca burada da paylaşıciim. edit: ha, tabii lehim vs. işlerinden anladığını varsaydım yukarıdaki postu okuyunca. edit 2: tabii 2. el notebookla naapacam diye sormazsın ama demek istediim media center için geliştirilmiş bi linux kuracan üstüne, hatta ileriki zamanlarda ufak bi ssd koyacan. ayrıca başta maliyet düşünülerek internal olabilir tabi de, networkte de bi diskin olacak... çokacaip işler bunlar :P ha eğer 2. el notebook alırsan ses kartına dikkat et tabii öyle bi sistemde stereo bi naneye yaramaz. olmadı usb ses kartı kullanırsın ama linuxla uğraştırabilir. (gerçi çözümsüz kalmaz) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 bu embedded sistemler de guncel board bulmak ve onu uygun fiyata edinmek cok zor, amac tv arkasinda filmse wd live falan gibi bi sistem ile daha rahat edersin. yok ben ayni zamanda diy olsun, kendim ugrasicam diye yapiyorsan o zaman, via nano 3k bakabilirsin, nvidia ion bakabilirsin, belki pico ve nano itx den yukari cikarsak m atx uzerine athlonx2 gibi bisey olabilir. board lar icin kasayi itx kasa diye bakicaksin, neredeyse heryerde var, icinde guc adaptoru vs dahi oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Mr_Hand said: 2. el notebook al, multimedia desteği nispeten güçlü olsun. on numara çözüm olur. önümüzdeki yaza doğru böyle bi projem var benim :P yapınca burada da paylaşıciim. yaza toplaşıp bi de şuna el atalım, eski püskü bi laptop'ım var. batarya falan ee ölü.. feci ölü hatta. üzerine şöle bişi de geçirip tablet gibi ekran yukarı bakacak şekilde masanın içine gömeyim istiyorum. hem dokanmatik özelliklerinden faydalanırım hem de yeni bir ekran olur ana bilgisayara bağlı.. ama nasıl olur, tüm parçaları çıkartıp ekran üste gelecek şekilde bağlarsam ne kadar bi yer kaplar? atıyorum qsynergy ile ana bilgisayara gösterirsem mi daha kolay olur? hiçbir bilgim yok bak.. hani laptopla hiç bi çalışmışlığım yok ram değiştirme haricinde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 notebooklar modeline gore cok basit veya cok karmasik olabiliyor , kiminde layer layer vidalar, kimi servisle barisik tertemiz cikiyor falan, degisir o durum yani. senin dedin seyde esas problem , heatsinkler vs tunel sistemine gore yapilip halledildigi icin acik sistemlerde sogutma uzerine biraz daha ugrasmak gerekiyor, bazen cok iyi sogutuyor sandiginiz bi duzenek kas yapicam derken goz cikartir hale gelebiliyor vs. degisik kafalar hep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 dasaaa said: Mr_Hand said: 2. el notebook al, multimedia desteği nispeten güçlü olsun. on numara çözüm olur. önümüzdeki yaza doğru böyle bi projem var benim :P yapınca burada da paylaşıciim. yaza toplaşıp bi de şuna el atalım, eski püskü bi laptop'ım var. batarya falan ee ölü.. feci ölü hatta. üzerine şöle bişi de geçirip tablet gibi ekran yukarı bakacak şekilde masanın içine gömeyim istiyorum. hem dokanmatik özelliklerinden faydalanırım hem de yeni bir ekran olur ana bilgisayara bağlı.. ama nasıl olur, tüm parçaları çıkartıp ekran üste gelecek şekilde bağlarsam ne kadar bi yer kaplar? atıyorum qsynergy ile ana bilgisayara gösterirsem mi daha kolay olur? hiçbir bilgim yok bak.. hani laptopla hiç bi çalışmışlığım yok ram değiştirme haricinde.. getir laptpounu yapalim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar