Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

insanın kendi hedeflerinin çevresindeki diğerleriyle uyuşmaması

uyurgezer

Öne çıkan mesajlar

üniversitede okuyacağın bölümün zorlayıcılığına göre değişir. ben bu senin dediğin işleri aynı anda yapıyorum ama nasıl mesela? çok keko bir bölümde okuyorum (turizm işletmeciliği) ve çok keko bir işim var. böylece düzenli olarak enstrüman da çalabiliyorum. ama örneğin günde 5 saat uyuyorum, parmak egzersizi yaparken sınavlara çalışıyorum. dizi, film falan izlerken muhakkak başka bir şeylerle daha uğraşıyorum. bu da odaklanmanı, rahat olmanı biraz engelliyor. sistem işliyor ama kesinlikle kalıcı bir sistem değil. işi bırakmayı düşünüyorum mesela ben.

ama genel olarak tembel bir insansan, aynı anda birkaç şey yapamıyorsan kolay olanı seç. yani üniversiteni oku, para kazan. tabi senin müzikten anladığını, ne kadar çalıştığını falan bilmiyorum ama bu moddaki çoğu insan müzikte başarılı olamıyor gözlemlediğim kadarıyla.
Sosyal ağlarda paylaş

Khelben said:

Müziği erteleyebilirsin, okulu erteleyemezsin. Okuldan müziğe her an geçebilirsin, müzikten okula geçemezsin, 4 sene sonunda birinde iyi veya kötü bir ortalamayla diploman olur, öbüründe hiçbirşey olamamış olabilirsin. Alınacak risk var alınmayacak risk var bence. Bu alınmayacak olanlardan bir tanesi.

Yanlış. Okul ertelenebilir , ancak yaşlandıkça öğrenme kapasiten de el yapın da değişiyor. Kısacası davul çalmadığın her gun seni geri itiyor. Ancak okulu okumadığın her gun okul yıpranmıyor. Yani dondurabiliyor , sonra devam edebiliyorsun.

Muzik öyle kolayca içine girebiliceğin bir meslek değil.Çok çalışma gerektiriyor , çok konsantrasyon gerektiriyor , gerekirse gunde 10-12 saat oturup çalışma gerektiriyor para kazanabiliceğin seviyeye gelmek için senelerce..

Yani kararlıysan illa ki muzisyen olucam diye , başka bir şey yapmadan hızlıca maratona girmen lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...