Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Chrome crash ve error sorunsali

Korax

Öne çıkan mesajlar

Yav cildiricam, chrome mac'te harika calisiyo. Ne cökme, ne hata hicbisey yok.

Error dedigim olay, mesela, www.blocket.se adresine giriyorum. Bizim sahibinden vari bi site. 15 tane tab aciyorum mesela. Sitedenmidir nedir bilemicem, 14. veya 15. tab acilmiyo mesela, sonra kasiliyo, blocket.se olan hic bi tab acilmiyo.Cat diye cokuyo 15 tab'in 15ide(blocket.se olanlar) sonra. Bu sayfalar acilamadi diye, sonra tek tek refresh ugrasiyorum :X Sonra yine bu sayfada mouse3 ile acarken bi sayfayi actigimda 2. sine tiklayabilmek icin 4 saniye falan beklemem gerekiyo, kasiyo yani o sayfayi tab olarak acarken. Ayni problemler baska sitelerde de oluyo, blocket örnek yani.

Crash problemine gelince, mesela youtube'da playlistlerim var. Tikliyorum calsin diye, bi parca bitiyo digerine geciyo mesela flashli sitelerde özellikle cat diye butun chrome cokuyo busefer. "eyvah google chrome cöktu yeniden baslatilsinmi" diye baslatiliyo, sayfa restore'ler falan. Silip herseyini temizleyip yukledim, yok, care bulamadim. Biara cok önceleri chromium yuklemistim ozamanlardan böyle olmaya baslamisti gerci onuda temizledim herturlu ama yok, cökme probleminden kafayi yeme noktasina geldim, sistim yeter.

Firefox'a döneyim diyorum. Cok fazla kullandigim ahim sahim application yok zaten, eslerini kesin bulurum firefox'ta. Yalniiiiz, söyle bi problemim var; 4 tane falan ayri pc/mac kullandigim icin chrome'un en guzel özelligi bookmark sync olayi.Password ve bookmark sync icinde xmarks kullaniyodum. Bunu nasil cözucem? Xmarks vardi, oda eskisi gibi calismiyo sanirsam, bitiyo ocakta kapatiyoz dukkani diye mail gelmisti enson.

Xmarks gibi baska bi sync programi varmi? Aradigim özellikleri password ve bookmarklari sync etmesi. Eger "mumkunse" hem firefox hem chrome desteklemesi. Mumkun degilse sadece firefox icin olabilir. Ayni anda password ve bookmark sync etmiyosa buna nasil bi cozum bulacagim ff icin? Tavsiyeleri bekliyorum, tenks
Sosyal ağlarda paylaş

chrome mac de calisiyor dedigine gore problem win de sanirim? ya yazmamissin ya da gozden kacirdim, win7 gibi varsayip cevap vericem.

luzumsuz extension varsa bi kere kaldir, ardindan google account un ile bookmarklarini syncle, cunku bu islem onlari goturucek, xmarks vs extension kullanip da yapabilirsin, ama isin bittikten sonra extensionlari kaldir.

sonra benim problem oldugunu dusundugum yer, user profile u resetliycez.

bunu da;
RUN

%userprofile%AppDataLocalGoogleChromeUser Data

girip, icindeki "Default" folder in ismini "Backup default." yap.

ayrica hep flash sitelermis gibi geldi problemin yogun oldugu yerler, bunun icinde flash i kaldirip bu islem sonrasinda son surumunu temiz yuklemen problemini cozer diye umit ediyorum.

yoksa zaten opera da duzgun calisirdi, problem browser dan olmasa gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

yazmayi unuttugum step, bu islemleri yapip flash kurmadan once ccleaner calistirman da yardimci olur userprofile da bi problem varsa. diger kurulumlari ve browser i calistirma isini bu asamadan sonra yapman gerek.

not: bu mesajin onceki mesaja edit olmasi gerekiyordu ama alintila diyince boyle bir gariban sonuca ulastim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende de win7 64bit ultimate var. Yüklediğimden beri chrome çat çat çöküyo, chromeun 64bit desteklememesine bağladım önce fakat arkadaşlarda chorme kullanıyo, ilk başlarda onlarda da sorun varmış ama artık yokmuş, arkadaş windows updatelerine bağladı hatta bunu. Ben henüz hiçbi update yapmadım ve mozilla namoroka kullanıyorum geçici olarak(firefoxun 64bit destekleyen sürümüymüş), fakat flash olan siteler çalışmıyo, şöyleki youtube'dan video falan izleyemiyorum sfdg. Fakat hiç çökmedi daha.

Kısacası windowsun updateleri varsa yapılmamış onları yapmanı öneririm.
Sosyal ağlarda paylaş

chrome 5 sonrasi xp sp3 ile ilgili raporlanmis birsuru uyumsuzluk sorunu vardi, manuel reinstall sonrasinda hala kullanamiyorsan startup options dan compatibilty mode > disable advanced text features gibi bi ayari disable edip denemek isteyebilirsin. sp3 ile bir cok degisiklik olmustu bu konuda.

os un xp oldugunu bilseydim ona gore cevap verirdim oncesinde.

ayrica belki beta ile cozumlenmistir,
burdan yeniden yuklemeyi deneyebilirsin.
http://www.google.com/chrome/eula.html?extra=devchannel
Sosyal ağlarda paylaş

Startup options ve disable advanced text features olayini cözemedim, aaah ah, mac'in gözunun yagini yiyim ya :( Ciddi artik kaldiramiyorum böyle seyleri mac'ten sonra. Ama gel görki yine en iyi performans oyundu falandi win'de. Neyse, cözemedim dedigim gibi tam olarak nereden yapacagimi bunu, google'ladim, yinede bulamadim. Beta degilde abi bu chrome 4-5 ten beri böyle, degismiyo biturlu :(

Buarada edik; adblock falan vardi onu ve xmarks disindaki butun eklentileri kaldirinca, blocket.se adresi falan hizlandi baya. Takilma falan yok, sadece arada bi cokuyo iste cok tab falan acinca veyahut mesela nebiliyim google images'e girince, flash olayiyla ilgili youtube da next page, geri falan dedigimde sapitiyo bazen
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...