Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Protein tozu türkiyeden alınır mı?

Black_Hand

Öne çıkan mesajlar

ON nin 100% whey gold standard ürünü var kırmızı bir kapta(çikolatalısı meşhurdur). Hepsiburada'da ki fiyat oha dedirtti (150tl küsür...) amazon,ebay gibi sitelerde fiyatlar 40 dolar civarı.

Şimdi sormak istedigim esas olay, bayram sonunda Bulgaristan'a döneceğim ama orda araştırma fırsatım olmadı henüz. Ordan normal fiyatına yakın bir meblağda bulabilme olasılığım varmıdır bu ürünü? Veya Türkiye'de düzgün bir fiyata alabileceğim bir yer varmıdır? ( boşuna 100 kağıt çöpe gitmesin )
Sosyal ağlarda paylaş

Havaalanı gümrüğünden geçirmen gerekiyor. 150€ yu geçmeyecek paket içeriği. Birde genelde her üründen bir tane olması önemli oluyor çünkü ticaretini yapmadığını anlamaları lazım pakete bakarlarsa. Bu şartları sağlarsan çok büyük ihtimalle sorun yaşamazsın.

Kargo seçimini dikkatli yaparsan bir sorun olacağını sanmıyorum. Gümrük mevzuatında zaten 150€ altındaki ürünler vergiye tabi değildir. Yani illegal bir durum yok ortada.

Eğer USPS veya DHL'in postal versiyonu ile alırsan, uzun sürede ve ucuza gelir "ama" postane gümrüğüne gelir. Orda bu tarz ürünlerde sorun yaşarsın. Havaalanı gümrüğünde pek sorun olmuyor ticari amaç taşımayan küçük paketlerde.

Ben en son fedex ile aldım. Geldi kapıya kadar. Türkiye'den supplement almak pek mantıklı değil açıkçası fiyatlardan ötürü. Burdan 2 kutu protein tozu alamayacağın fiyata, balık yağından proteinine kaseinine kadar herşeyini alıyorsun.

Yukarda dediklerime dikkat ettiğinde %90 sorun yaşamazsın. Ama yaşamayacağın anlamına da gelmez kesin değil tabi. O yüzden sonra bana sövme bu adam böyle demişti diye :)

Edit: yukardakileri bodybuilding.com ve netrition sitelerini düşünerek yazdım.
Sosyal ağlarda paylaş

Yurtdışından verdiğim sipariş bugün itibariyle evime geldi, ki bundan sonra da bunları Türkiye'den almam için çok aşırı indirimler olması lazım herhalde.

Aldığım ürünler:
Twinlab, 100% Whey Protein Fuel, Cookies and Cream, 5 lb (2268 g)
Twinlab, Amino Fuel, Anabolic Liquid, Mass, 32 fl oz (948 ml)
Solgar, Omega-3 Fish Oil Concentrate, 120 + 60 Bonus Softgels
Now Foods, Glucosamine & Chondroitin with MSM, 180 Capsules

Kargo dahil 172 milyona geldi. Geçen pazar siparişini vermiştim, bayram tatili olmasa çarşamba günü dhl ile evime gelmiş olacaktı. Salı akşamı Almanya'daydı.

Gümrükte ücret olarak (kargo dahil) 150euro, ağırlık olarak da 30kg sınırları var. Bunları aşmadığınız sürece normalde sorun olmadan kargolarınızı geçirtebiliyorsunuz. Ancak bu sınırları aşmayan 100euroluk siparişlerin falan da kaldığı durumlar olabiliyor. Aynı üründen birden fazla sayıda sipariş ettiyseniz gümrük memuru bunu ticari aktivite olarak alıp sizden vergi isteyebiliyor. Sipariş miktarınız fazla olsa da aynı üründen yalnızca bir tane isteyin o yüzden, kendinizi daha garantiye almış olursunuz.

Ürünlerin fiyatları amazonda, bodybuilding.com'da, netritionda vs. her yerde birbirine yakın, ancak bunlarda kargo ücretleri nedeniyle gene pahalıya çıkıyorsunuz. Ben iherb.com u kullanıyorum. Yukarıdaki siparişime DHL ile 30dolarlık kargo ücreti almışlar örneğin. Ürün fiyatları diğer yerlerle aynı olsa da kargo anlaşmaları nedeniyle çok daha ucuza getirtebiliyorsunuz. DHL ile daha önceden İngiltere'den ayakkabı getirtmiştim, Pazar verdiğim sipariş Salı öğlen 2de elime geçmişti. Diğer kargo firmalarını hiç kullanmadım ama DHL'den şimdiye kadar çok memnun kaldım, tavsiye ederim. İsterseniz Fedex'le de getirtebiliyorsunuz sanırım iherb'den.

Sipariş verirken freesamplelardan da isteyebilirsiniz. Ben istememiş olmama rağmen bir tane dergiyle bir tane de vitamin sample'ı göndermişler ürünle beraber. Ürün sayısı fazla olmasın diye istememiştim ben ama faturada gift olarak bile göstermemişler allahtan. Beğendiğiniz bir şey varsa rahat rahat isteyebilirsiniz o yüzden. Genelde gereksiz şeyler gerçi. Bir de iherbsten ilk alışverişinizi yapacaksanız KUL532 koduyla 5 dolarlık indirim alabilirsiniz. Yukarıda söylediğim fiyat benim indirimli fiyatımdı bu arada, ürün fiyatlarını toplayıp kargoyu da koyarsanız söylediğim rakamdan 5 dolar fazla çıkacaktır doğal olarak.

Şu an stoklarında çok marka yok ancak sitelerinde iki aya kadar optimum vs. de satacaklarını yazmışlar. En son bu hafta BSN'in ürünlerini koydular ama fiyatları biraz yüksek şimdilik. Bir iki aya twinlab seviyelerine gelecekmiş onlar da.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...