Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CPU usage sorunsalı

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

Patinin ileri gelen teknolojik gençlerinin yardımına ihtiyacım var bir kez daha.

Şimdi bu genelde surf yaparken yada dizi/film vs. izlerken başıma geliyor. Böyle hd bile değil çok rahat çalıştırdığı sd film izlerken bir anda kasmaya başlıyor dizi. Bilgisayarınfanları ekstra çalışıyor falan. Bakıyorum küçük ekran yapıp, bir ekstra çalışma durumu ypk hani antivirüs scan başlatmıştır falan diyorum ama yok. Task managerı açıyorum, cpu usage %60larda. Tam aşağı indiriyorum scrollbar'ı hangi program kullanyo bu kadar göreyim diye, o anda fan sesi kesiliyor ve %6'ya falan düşüyor usage. Chrome'da surf yaparken de benzer oluyor işte yine task managerı açıyorum 2 sanye sonra düzeliyor.

Nedir yani bu? Sanki sınıf gürültü ediyo hoca sınıfa girince çıt çıkmıyoi, hoca da yakalayamıyor durumu gibi. Açtığımda da kullanımı görüyorum ama hemen bırakıyor cpu kullanımını lanet program ve her şey düzeliyor, ama sorun kalıcı olarak çözülmüyor.

Böyle garip durumla karşılaşan var mıdıri çözümü nedir merak ediyorum. Virüs falan da çıkmadı bilgisayarımda, düzenli olarak scan yapılıyor, daha dün yaptı hatta scan.

Öyle işte, yardım eden çıkarsa çok şukela olur. Seviyorum sizi. Teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkür ederim, açtım şimdi böyle bir durum olursa bunu kullanarak bakarım bir dahaki sefere.

edit: Mesela chrome safayı refreshlerken cpu usage'ı 48e falan çıkıyor sonra hemen düşüyor. Bunu anlarım hani iş yapıyor da mpc filmin farklı dakikalarında farklı iş yapmıyor ama cpu usage değişiyor saçma bir şekilde. Bunu anlayamıyorum işte, yani o performans kaybının mpc'den kaynaklandığını varsayarak konuşuyorum tabi :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...