Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mac de media server

jacabo

Öne çıkan mesajlar

mac de gayet basarili calisiyor.

http://code.google.com/p/ps3mediaserver/
http://ps3mediaserver.blogspot.com/

fakat wireless 720p uzeri icin yetersiz kaliyor, bilgisayarinda mbp unibody oncesiyle islemcin biraz aglatir 720p de,

media client aspect ayarlari icin de forumlarina bak, sony icin hayli kaynak mevcut. forced 4:3 falan stream ediyor bazi unverified dlna client lara.
Sosyal ağlarda paylaş

pms su anda hem on the fly transcoding ve muxing destekleyen hemde ekstra codec ihtiyaci olmayan tek adam gibi media server.
3 os da da kullandim/test ettim, su anda evimde win ve lin versiyonlarini kullanmaya devam ediyorum. mac de ses dosyalarinda bir problem olmadigini da test etmistim. Senin karsilastigin baska bi problem olmali. Mesela audio transcode sayfasindan forced bitrate kullanmadan stream dene?

yok server dan oldugunu dusunuyorsan ( zira pms mac de java debugging biraz sikintili oldugu icin gec guncelleniyor) medialink dene, ucretli bir program ve pms kadar iyi degil ama test download yapilabiliyor galiba.

@hand

802.11 sadece teorik cikabilinecek son hizlari gosterir , bir airties router ve casper bilgisayar 300mbps algiladi aradaki baglantiyi diye kablosuz nic ler 300mbps de caliscak manasina gelmez, cogu zaman aradaki troughput 15-17mbps olursa sansli saymak lazim. tabii kaliteli broadcom ve intel nic lerde durum degisiyor, hatta her board ve firmware e gore bile degisebiliyor troughput. Esas problem dosyanin kesintisiz aktarilamamasi, aradaki bosluklar. bu yuzden transcode buffer kullaniyoruz ama full hd, hatta bazen 720p de bile stutter a sebep oluyor. tabii birde cozunurluk sabit olsada her film ve her sahne ayni bitrate de gitmiyor, cok yogun gazete, yakin cekim, detay cekim gibi yerlerde 1080p de 70mbps gordum ben sahsen goruntude ( 5.1 dts haric, buda 3-4mbps ek bandwith yiyor)
Sosyal ağlarda paylaş

802.11n'de max hiz 250 mbps gibi birsey olmasi lazim da, olay hiz degil gercekten. dosya bufferlar halinde gonderiliyor ve bu veri transferi surekli olmuyor, kesintiler oluyor. haliyle takilmalar oluyor.

onun yerine ps3'e dosyayi transfer edip oyle calistiriyorum ben, daha pratik oluyor. denemedim ama wired networkte sorunsuz calisacagini dusunuyorum 720p dosyalarin.
Sosyal ağlarda paylaş

wireless network de 720p ile 600mb transcode buffer ile problemsiz.

wired network de ise benim jumbo frame desteklemeyen switch im ile bilgisayarim ve media clientlar arasinda 93mbit olctugum bi baglanti var. (93.4 oldu 94 olmadi asdf) (28 metre cat6 kablo)

bunda 7.1 dts (14mbit) + 1080p@30fps (avg 32mbit, peak 70mbit) film oynatabiliyorum fakat detay sahneler 2dk yi gecerse transcode buffer i olan 600mb bitiyor, birde stream yapan server daki hdd nin yetisememesi problemi var, eger ssd ile stream etsem bu problem de olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:

demek hakkaten LG boşuna uğraşmıyomuş sdfdsf wireless HD content aktarımı için bi prototipleri var heriflerin. engadgetta mı ne görmüştüm, onda bile doğru mesafeyi bulana kadar stutter denen nane oluyo diyodu. Asus muydu yoksa ya... neyse işte.

su anda bunun uzerinde 3-4 buyuk networking ve media sirketi calisiyor, quad mimo falan ile epik troughput lara ulasabiliyorlar ki acikcasi cok guzel bir pazar bence, media server dan ziyade birde buyuk salonlarda falan AVR dan arkadaki projektore falan hep problem oluyordu goruntu , bu sekidle yakinda hdmi kabloyu egale edebiliriz projektor izdirabi icin. onun disinda kablo ftw herzaman.
Sosyal ağlarda paylaş

pms den şaşma, envai türlüsünü denedim bunun gibisi yok.

Herif crash ettiğinde bile adam gibi exception atıyor derdi nedir anlıyorsun.

Mac de şiir gibi çalışıyor gerçi bende mbp i7 var.

P.S: Kharon tam olarak config nasıl pms de senin, hangi decoder/encoder ları kullanıyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

o degilde benim acil bi sorum olacak . macbook aldim (sonunda) bu gerizekali adamin sesini kesemiyorum acep bastaki ayarlarda bi mallik mi yaptim o heyecanla .bi ton ayar kurcaladim bulamadim. habire bi dis ses beynimi yiyip duruyo iki gundur aci cekiyorum . yardim lutfen :(

dipnot: daha once hic mac kullanmadim desem yeridir.

edit: bu topiki isgal ettigim icin ozur . delirmis durumdayim carem yoktu
Sosyal ağlarda paylaş

Gladmir said:

P.S: Kharon tam olarak config nasıl pms de senin, hangi decoder/encoder ları kullanıyorsun?

forced 64bit, heapsize 2gb, 600mb transcode buffer@dual core.
6 kanal ses, ac3 bitrate max(640), forced dts stream. (kablo network ftw =P)

avisynth kullanmiyorum, tsmuxer kullanmiyorum fast forward ve rewind da memory flow a yol aciyor galiba(hd icerik) hep patliyor server arkada servis olarak calismadiginda.
onun disinda da noob proof program zaten bisey ayarlayamiyorsun.

edit: server i mac uzerinde yurutmuyorum bu arada, desktop cihazda win7 de yuruyor. o yuzden abartabiliyorum zaten ayarlari.

@Lyvanna

text to speech diyorsan ya apple+f5 yada command+f5 gibi bisey olmali.
yoksa system pref > uni access > speech gibi bi alt baslik olmali.

ama problemi anladigimi zannetmiyorum, tamamen salladim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...