Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Harddisk ve arşiv sıkıntısı

Louies

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar ne hikmettir bilmiyorum 2 adet harddisk aldım ve 2 side bozuldu seagate 500 gb harici aldım bütün arşivimi bilgilerimi oraya attım bozuldu.

1 ay önce wd elements serisinin 500 gb ını aldım gene bozuldu...

anlayacağınız arşiv için başka bir şeye ihtiyacım var sunucu gibi bir şey kiralamak istiyorum ama internet bağlantısı vs önemli degil sadece harddisk kapasitesi önemli benim için böyle bir hizmet veren bir şey varmı ?

veya başka bir fikir varmı aklınıza gelen okadar arşiv yaptım 2 side gitti dolayısıyla soğudum ve sıkıldım harici disklerden
Sosyal ağlarda paylaş

belki yalan olmamıştır bilmiyorum ama içinde banka bilgilerimden tutun herşeyim mevcut dolayısıyla kurtarma veya servise verme gibi bir işleme girişmiyorum yoksa ürünler garantili...

saçmalık hakkaten bu harici disk işi sonuçta siz bilgilerinizi gizlemek ve arşivlemek için alıyorsunuz ama bozulabiliyor ve nasıl güvenip servise verebilirsiniz ki içinde tonla bilgi vs vs var.
Sosyal ağlarda paylaş

arsiv olayindan kacinmak lazim artik, benimde deli gibi divx arsivim vardi dvdlere cekilmis, gg oldu simdi. artik sadece cok begendigim filmleri sakliyorum. Zaten movie db kullaniyorum filmler icin, giderse bile hangi filmi seyretmisim cat diye buluyorum.

yoksa ugrasilmaz arsivle, daha yeni zaten mp3 arsivimi attim cope, dinledigim 20+adam ya var ya yok, 2tb mp3u napiyim dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Iki disk'in ayni anda bozulmasi icin ciddi bir problem yasaman gerek ki oyle bir problem yasagidin takdirde zaten sorun disk'lerde degil ortamdadir. Heba olan sadece disk'ler olmaz yani.

Diger turlu raid sistem -ozellikle hot swap yapabildigin takdirde- tadindan yenmiyor. Bir disk'e birsey olursa cikariyorsun yerinden, yerine ayni kapasitede bir disk takiyorsun, isine devam ediyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...