Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bir tane geometri ( üçgende açı :/ ) sorusu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
abi çok kolay bi soru ya
kelebek melebek neler yapmışınız
ordaki doğrular paralel olmak zorunda çünkü orta taban var orda
orta tabanı uygulayıp butun açıları bulursunuz[signature][hline] Whether long range weapon or suicide bomber, Wicked mind is a weapon of mass destruction
Whether you're soar away sun or BBC Disinformation is a weapon of mass destruc
You could a Caucasian or a poor Asian, Racism is a weapon of mass destruction
Whether inflation or globalization, Fear is a weapon of mass destruction
Mesaj tarihi:
Sin/cos bişeylerden çıkabilir gibi geliyo ama deniym bi ikinciyi ilkine kasamadım bişi bulursam söylerim :)[signature][hline] Experience is the worst teacher; it always gives the test first and the instruction afterwards.
Mesaj tarihi:
Bişeyler buldum gibi ama 15/75 üçgeni fln çıktı ve üç bilinmeyen üç denklem üçü de çılgın şeyler bıraktım kesin bişi var bu soruda bu kadar uzun olmaması lazım.[signature][hline] Experience is the worst teacher; it always gives the test first and the instruction afterwards.
Mesaj tarihi:
Ya siz ne diyosunuz şu soru için girmeidğim şekil kalmadı yapmadığım şaklabanlık bulamadım.

ama bişi farketmedi bus oruyu yapamam öss de gene geometriyi full yaptım hehe[signature][hline]Alma?
Mater?
Mesaj tarihi:
Bi yol var iki denklem iki bilinmeyenle de yapabiliyo olman lazım ana denklemler iğrenç yine kesin başka bi yolu var.

AC'nin 36 olduğunu bulmuşsundur alan 162 ise yükseklik 18, 30-60-90dan AC 36. Yüksekliğin indiği noktaya da H diyelim.

AD'ye x diyosun, yarıçap'a da r sonra OE arasını çiziyosun r oluyo. AB 18 ise BE x-18 oluyo, AH 18kök3 olduğundan BH 18kök3-18. İlk denklem buradan çıkıyo, üçgenler arası benzerlikten:

r/(x-18) = (18kök3-18) / 18

İkinci denklem daha da kötü, AO'yı birleştirip AOD 15-75-90 üçgenini çiziyosun, bi kenarı x diğeri r hipotenüsü AO. 15-75'teki engin bilgini kullanarak r ile x'i oranlayıp ahanda birinci denkleme koyuyosun. r'yi bulursan da pi*r^2 / 2.

Kasmaya değer mi kesinlikle hayır boş bırak :) Denklemi çözücem diye intihar edersin bu ne be böyle öss sorusu olmaz.[signature][hline] Experience is the worst teacher; it always gives the test first and the instruction afterwards.
Mesaj tarihi:
hiç bi şekilde çözülmedi
geriye tek bi yol kaldı..
*!ben bu soruyu hazırlasam cewabını kaç yapardım diye meditasyona girişir*[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendo
  • Yeni Oluştur...