senko Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 simdi benim soyle bir sikintim var, openCV ile calisiyorum bu aralar, ve openCV c:oepnCV2.0 klasorunde kurulu. normalde code::block ile yaziyorum, ama openCV ile caliscaksam yeni bir proje yaratip kullanacagim openCV liblerini tek tek eklemek zorunda kaliyorum. benim istedigim, nasil iostream.h yazdigimizda sadece cat diye taniyorsa, code::blocks'a tek hamlede istedigim libleri eklemesini saglamak, mesela highgui.h diye bir kutuphaneyi cok kullaniyorum, ben include "highgui" yazdigimda cat diye gorsun onu var mi boyle bir imkanim, ufacik bi kod yazip bisi denemek icin bile once debugtan linker'a dll'leri ekle ondan sonra git kutuphanelerin oldugu klasorleri ekle vs bi ton zaman gidiyor. birsuru var bide bi tane olsa neyse, her seferinde 10tane klasoru add de fln sikildim artik :) bide bonus soru, windowsta path olayi var ya ne ise yariyor o tam olarak? mesela openCV'yi path'e ekledim ama bi degisiklik olmadi sanirsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 neyle compile ediyorsun ? visual studio da mesela onu ayarlamak mumkun, project independencies falan gibi bir secenek olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 pathe eklediğin zaman konsoldan mesela javac ıvır zıvır dediğinde işlem yapabiliyorsun ekli değilse konsola java javac is not recognised as internal or external bıdı bıdı diyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 bütün lib'lerin ekli oldugu bi template hazırla copy paste ... profit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 hiç sevemedim optionsdan include etmeyi. temiz temiz projeye yazarak eklemek varken 50 saat klasör içinde boğulmak falan. gerçi böyle düşünmemin opengli vs ye ekleyememiş olmamın etkisi büyüktür sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 fizban ide olarak code blocks complier olarak mingw kullaniyorum. mulgear biraz daha acsana, istedigim iste optionsa girip orda tum klasorleri tek tek eklemekten kurtulmak. pickles iste abi projeye yazmak istiyorum bende, include "xx.h" deyince gorsun istiyorum direk. include "c:openVC2.0srchighgui.h" fln diye denedim yemedi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 olması lazım ya öyle. Dur bi deniyim de söyliym oldu bende mingw ile compile etti. desktopa cpp yi c nin içine de .h yi koydum. Büyük ihtimal dosya yolunu yanlış yazıyosun ? #include "C:deneme.h" #include using std::cout; int main() { cout << "oldu"; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 enteresan. path'i dogru yaziyorum kontrol ettim de baska bi gariplikler var demek. bide hazir konusu acilmisken, code blocks'ta nasil arguman girerek baslatabiliyoruz programi bilen var mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 opengli eklemek biraz civcivli, degisik folderlara biseyler ekliyosun filan. neden code blocks kullaniyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 hallettim bu arada sorunu :) tum pathi yazinca taniyor, ama bi ayar cekcem ona header iceren header fln seklinde openCV bu aquila, intel'in cok guzel bir kutuphanesi motion tracking, computer vision, image processing ile ilgili. code blocks pratik geliyor bana, zaten su an ugrastigim seyler oyle 20file'li seyler degil, genelde aa su fonksiyon nasil calisiyor dur bi bakayim tadinda seyler. max 3dosyadan fln olusuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 iyiymis, biz matlab kullanmistik biraz comp vision icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 gun gecmiyorki sorun cikmasin code blocks ile ilgili yine, abi proje yarattiktan sonra direk project menusunden arguman eklemiyormuyuz, istedigim ,jpeg dosyasini proje klasorune de attim yemiyor bir turlu, hala xx fonku mainden arguman alamiyor diyor. kafayi yedim yiyecem :) illa linuxe mi geciyim yani, bunu mu istiyor microsoft : Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 edit: lol son mesajlari gormemisim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar