Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Simdi enerji yok olmadigina ya da yenisi uremedigine gore dunyada sabit miktarda enerji var degil mi? Bu sabit miktardaki enerji "hep vardi" degil mi? Evrende hep sabit x bir miktar enerji vardiysa, bu durumda bir sifir noktasi nasil olabiliyor? Avukatim ama kafami kurcaladi aksam aksam :) biliminsani arkadaslardan aciklama bekliyorum. Tesekkurler simdiden :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 bende ogrenciyim hakkaten cok ilginç. ALLAH EN BUYUK BASKA BUYUK YOK BENCE. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 e oluyo işte, bütün olay o zaten. o kadar ufak bir hacimdeki o kadar kütle ve haliyle enerji, patlıyo. o ufaklıkta sıfıra en yakın değerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Yani evrendeki x birim enerji 0 noktasi kadar kucuk bir hacime sikismisti mi? Dogru mu anladim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 haaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Peki patlamadan once niye patlamadi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Big Bang'in surekli kendini tekrarladigi sekilde one surulen teoride bir sifir noktasi yok esasen. Yani olayin surekli tekrarlandigi bir V >> m ve m >> V durumundan bahsediliyor. Su siralar ortaya atilan ve curutulmesi epeyce zor gorunen baska bir teori ise big bang sanilan olayin aslinda paralel evrenlerin belli periyodlarda ( 1 trilyon yil gibi mesela ) carpismasindan ibaret oldugu. Bu sekilde big bang ile birden ortaya cikan madde olayini elimine edip daha mantikli aciklamalar sunabileceklerini dusunuyorlar ki epeyce de saglam esasen teorileri. >> cok cok buyuk demek. Bu yuzden V >> m ifadesini sonsuz buyuk hacimde sonsuz kucuk kutle olarak anliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 di said: Su siralar ortaya atilan ve curutulmesi epeyce zor gorunen baska bir teori ise big bang sanilan olayin aslinda paralel belli periyodlarda ( 1 trilyon yil gibi mesela ) carpismasindan ibaret oldugu. Pardon tam olarak ne carpisiyor anlayamadim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 kim diyor abi yeni enerji üremiyor diye? evrende sabit enerji? yok öyle bişey baştan ofsayt topic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lelouch Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 allah yarattı demek daha kolay oluyor işte, bide insanları suçluyoruz, meğer kafa basmıyor be annem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Giovanni said: di said: Su siralar ortaya atilan ve curutulmesi epeyce zor gorunen baska bir teori ise big bang sanilan olayin aslinda paralel belli periyodlarda ( 1 trilyon yil gibi mesela ) carpismasindan ibaret oldugu. Pardon tam olarak ne carpisiyor anlayamadim Ehuh eksik yazmisim cunku. Paralel evrenlerin belli zaman icinde birbirlerine uyguladiklari cok ufak bir cekim kuvveti sebebiyle yaklastiklari ve (dalgalanan birer duzlem gibi dusunurken bunlari) belli noktalarinin carpisarak inanilmaz enerjiler ortaya cikararak hem birbirinden uzaklastiklari hem de ortaya cikan bu enerji ile evreni yeniden sekillendirdikleri yonunde ortaya atilan teori. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Fistan? http://en.wikipedia.org/wiki/First_law_of_thermodynamics http://en.wikipedia.org/wiki/Conservation_of_energy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 @di yani aslinda klasik anlamdaki big bang teorisi benim de zannettigim gibi pek "mantikli" bir teori degil mi? tabi sikistigini dusunursek termodinamik kanunlariyla pek alakasi olmayabilir mantiksizligin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 enerjinin korunumu var ama dünyadaki enerjinin sabit bi düzeyde oldugunu farzetmek bana sacma geldi tüm evren olarak baksak bile-ki bakamayız su teknolojiyle- enerjinin sabitliği gibi bişey çürütülmeye yakın teorilerden biri.ne kadar ogrensek, inansakta. ne diyorum lan ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 gang bang teorisi çelişiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 evrenin bi yerinde hidrojen atomları toplanmış sürtünüyo birbirine, sürtünmeyle acıga cikan enerji, bilmem kac celciusta olan füzyondan cikan enerji nereye gidiyor? -ya da- nerden geliyor diye düşündüm hidrojen atomlarının birlikte toplanmasını sağlayan bir cekim gücünün harcadigi enerjiyle eşitledim olabilir bu teori. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Abi big bang icin kabaca soylenen su; En basinda evren maddi ve anti-madde vardi. Madde anti-maddeden fazlaydi, sonucta madde kaldi ve big bang denilen patlamayla evren olustu. Evrenin olusmasina sebep olan patlamanin kaynagi da bu ortada kalan maddenin icine coken bir super nova misali coook buyuk bir kutlenin cok cok ufak bir hacima sikismasi ve sonra da patlamasi olarak dusunuluyor. O kadar buyuk bir patlamaymis ki etkisi hala evreni genisletiyor ve 14 milyar yildir devam ediyor. Bir gun oyle bir noktaya gelecek ki evren, sonsuz buyuk hacimde sonsuz kucuk kutle halini alacak ve o andan itibaren de genislemeyi birakip daralmaya baslayacak. Taa ki bir sonraki patlamaya sebep olacak sonsuz kucuk hacimde sonsuz buyuk kutle olayi gerceklesene kadar. Bana gore buradaki sorun madde ve anti-madde kismi. Onun oncesi konusunda bir fikir yurutulemedigi icin olayi her sekilde bir yaradana bagliyor insanlar ve hep birlikte sacmalamaya basliyoruz. Zira geri kalani mevcut fizik kurallari ile akla mantiga gayet yatiyor. Ama ben paralel evren teorisini daha cok seviyorum. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 14 milyardır o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Fistan said: enerjinin korunumu var ama dünyadaki enerjinin sabit bi düzeyde oldugunu farzetmek bana sacma geldi tüm evren olarak baksak bile-ki bakamayız su teknolojiyle- enerjinin sabitliği gibi bişey çürütülmeye yakın teorilerden biri.ne kadar ogrensek, inansakta. ne diyorum lan ben Dengede olan bir sistem ustundeki enerji degisimi ya cok dengelidir ya da yok denecek kadar azdir. O yuzden su anda degisen enerjiler yine bir denge sagliyor ya da cok cok az. En basitinden gunes sistemi -disardan bir etken olmadigi takdirde- senin benim sulalemin goremeyecegi kadar uzun sure bu haliyle kalacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Fistan said: 14 milyardır o Evet milyar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vuvuzela Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 kardaş sen bi entropi nedir diye arat google dan sabit miktarda enerji varsa bugun enerji savasları neden oluyor,cunku her enerji icin bi kullanılabilirlik söz konusu,yani enerjinin de bi kalitesi var gibi gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 sheldon coopera sormak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 vuvuzela said: kardaş sen bi entropi nedir diye arat google dan sabit miktarda enerji varsa bugun enerji savasları neden oluyor,cunku her enerji icin bi kullanılabilirlik söz konusu,yani enerjinin de bi kalitesi var gibi gibi yani hersey isiya donusuyor ama yogunlugunu yitirdigi icin sanirim kullanilabilirlikten cikiyor.. ama nihayetinde bu demek degil ki evrende enerji kaybi yasaniyor. o degil de bi de sey sorunsali var.. evren genisliyor ama NEREYE genisliyor? yani genisleyen seyin bir siniri var demek ki, bu sinirin ardinda ne var? bunun hakkinda bir teori var mi di? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 evrende enerji kaybi yasaniyor, uzay soguyor, hatta mutlak sifira gelince hersey durucak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 enerji kaybi degil o lan isiya donusuyor her sey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar