Chewy Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Şimdi hoca çalışma kagıdı verdi burdan kasın diye. Aşağıdaki ss'de Fıfo yu anladım tamam ama SJF ve Priority Scheduling i nasıl yapıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Priority schedulingden kastı weighted scheduling tarzı bişeyse eğer, sonuçları yanlış bulmuş olabilir hocan, 24 de biten iş gözükmüyo daha t=0 anında, belki processing timeları ağırlıklara bölmüştür falan diycem de o da değil, bilemedim şimdi FIFO = First in first out mu? Biz FCFS = first come first serve olarak görmüştük onu, Shortest processing time (SPT) kısmında da hata var gibi... Bu arada nerde hangi bölüm okuyosun? Bildiğin production planning soruları ama CPU falan karıştırmış, endüstri + bilgisayar yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 process scheduling sorulari cpu icin, endustriyle alakasi yok. cozumleri ben de anlamadim, ama konseptler basit aslinda, wikide filan anlatiyodur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 adamin cozumleri dogru, ve bu bildigin op.sys. dersi konusu. fcfs'te sirayla yapiliyor. sjf'de ayni anda queue'da olan processlere bakiyorsun hangisi en kisaysa onu yapiyorsun. prio varsa isin icinde prio'su en yuksek olan ilk geliyo. turnaround time'da da her bir process ne kadar beklemis onun ortalamasi. hocanin sjf'sinde ornegin; once C yapiliyor 0-2 dk lari arasinda sonra D yapildi 2-6 B 6-12 E 12-20 A 20-30 hepsinin bitis zamanlarini yazmis hoca da iste parantez icinde, onlarin ortalamalarini da sonuna yazmis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 neler diyosunuz ya siz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 abi fifo lifo diye milleti yemeyin. bildiğiniz ilkokul matematiği bunlar :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 bilgisayar dediğin 2 bit bişe zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 fizban said: adamin cozumleri dogru, ve bu bildigin op.sys. dersi konusu. fcfs'te sirayla yapiliyor. sjf'de ayni anda queue'da olan processlere bakiyorsun hangisi en kisaysa onu yapiyorsun. prio varsa isin icinde prio'su en yuksek olan ilk geliyo. turnaround time'da da her bir process ne kadar beklemis onun ortalamasi. hocanin sjf'sinde ornegin; once C yapiliyor 0-2 dk lari arasinda sonra D yapildi 2-6 B 6-12 E 12-20 A 20-30 hepsinin bitis zamanlarini yazmis hoca da iste parantez icinde, onlarin ortalamalarini da sonuna yazmis Shortest job first bir algoritma değil mi, bunu run edince yeni bi sequence çıkıyor, yeni bir liste oluşuyo B, D, C, A, E gibi, ... sırayla yazdığı için her jobun completion time ını hesaplamalardan hiç bişey anlaşılmıyo.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 ahaha harbiden lan, ben de sen diyince anladim simdi olayi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 sjf bir algoritma ama, jobların geldiği anda expected run timeları biliniyor ve sabit. tekrar hesaplamaya falan gerek yok. belirli aralıklarla queue'daki jobların runtimelarına gore sort edilmeleri yeterli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 fizban said: adamin cozumleri dogru, ve bu bildigin op.sys. dersi konusu. fcfs'te sirayla yapiliyor. sjf'de ayni anda queue'da olan processlere bakiyorsun hangisi en kisaysa onu yapiyorsun. prio varsa isin icinde prio'su en yuksek olan ilk geliyo. turnaround time'da da her bir process ne kadar beklemis onun ortalamasi. hocanin sjf'sinde ornegin; once C yapiliyor 0-2 dk lari arasinda sonra D yapildi 2-6 B 6-12 E 12-20 A 20-30 hepsinin bitis zamanlarini yazmis hoca da iste parantez icinde, onlarin ortalamalarini da sonuna yazmistamamda sjf de mesela tabiki adındada anlaşıldıgı gibi C'yi alıcak başta e C'yi alınca o başta neden paratezde 30 yazıyor :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 a-b-c-d-e sirasina gore yazmis cunku. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 :Dhiç düsünmedim bunu teşekkür ederim yardımın ve yardımlarınız için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 bundada aynı mantık yokmu ? olmuyorda :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 okunabilir yaparsan cevap verebiliriz, resmi büyüt biraz :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 yuh bana :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 priority scheduling'de o an calısmakta olan process olsa dahi onu atıp onun yerine daha yüksek priority'si olan processi koyuyor. round robinde ise priority'nin onemi yok. verilen time quantumlarda bir sirayla calistiriliyor processler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar