nakerebanarimasen Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Arkadaşlar merhaba, anidb.net sitesi ile UDP üzerinden haberleşen küçük bir program yazıyorum, elimdeki bilmem kaç TB anime'yi düzenlemek için =P sitenin sunduğu WebAOM programı her ne kadar istediklerimi yapsa da pek memnun kalamadım. Hem vakit geçirmek hem de bişiler öğrenmek amacıyla benzer bir program yazıyorum. Şu ana kadar server ile haberleşme komut alım-gönderimi, gelen komut kodlarına göre yapılacak eventler vb birçok şeyi hallettim. Listeye dosya eklemek için ise ed2k hash i hesaplamam lazım. ed2k hash hesaplamamda yardımcı olursanız sevinirim. Çok uzun, okumam(çu;o) ed2k nasıl hesaplarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Ozel bi hash falan yoktur muhtemelen. md5 summary'yi alip kullaniyordur. 5 degil 4'mus. said: Each file that is shared using eMule is hashed as a hash list comprising separate 9500 kilobyte chunks using the MD4 algorithm. The top-level MD4 hash, file size, filename, and several secondary search attributes such as bit rate and codec are stored on eD2k servers and the serverless Kad network. http://en.wikipedia.org/wiki/EMule Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nakerebanarimasen Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 md4 ten biraz daha farklı fakat md4 kullanan bir algoritması var { if filesize is less than or equal to 9728000: return md4 of file for chunk of size upto 9728000 in file: append md4 of chunk to hashlist if filesize is a multiple of 9728000: append md4 of null to hashlist } internette bulduğum pseudo code bu =) birde c dilinde birkaç header dosyası buldum bunları .net e uyumlu hale getirebilirsem kullanabiliri de asıl kllaabilceği akkıda fikri olan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Direkt oraya yazdigin pseudo code'u neden uygulamiyorsun ? Epey basit gorunuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nakerebanarimasen Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 di said: Direkt oraya yazdigin pseudo code'u neden uygulamiyorsun ? Epey basit gorunuyor. Çünkü anlamadım XD... Data stream'i nasıl o kadar boyutlara ayıracam? null u ya da chunk i hashlist e nasıl append edicem bilmiyorum XD? program yazma işini hobby olarak falan yaptığımdan terimleri bilemedim hani hashlist falan nedir biliyorum fakat... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Hash List formati nasildir bilmiyorum da digeri icin gerekirse byte byte sayican stream'i =) Lakin gerek oldugunu sanmam cunku hemen her dilde file pointer'in konumunu ve bir kerede okuyacagin data'yi belirtebiliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nakerebanarimasen Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 di said: Hash List formati nasildir bilmiyorum da digeri icin gerekirse byte byte sayican stream'i =) Lakin gerek oldugunu sanmam cunku hemen her dilde file pointer'in konumunu ve bir kerede okuyacagin data'yi belirtebiliyorsun. teşekkür ederim vakit ayırıp cevap yazıyorsun da böyle çok havada kalıyor XD hani üşenmez isen azıcık daha detaylı anlatabilri misn? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Direkt bu sekilde anlatiyorum cunku .NET ile nasil yaparsin pek bir fikrim yok. Ben PHP ile yapacak olsam; $file_handler = fopen('DOSYA_YOLU','r'); // okumak icin ac. if($file_handler){ // file handler olusmussa, hata yoksa while(!feof($file_handler)){ // dosya sonune gelinmedigi surece $chunk = fgets($file_handler,10240000); // 10 milyon byte oku create_hash_from_chunk($chunk); // hash'i yaratip canin ne istiyorsa yap } } seklinde yapardim kabaca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nakerebanarimasen Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Hallettim oh be saatler geçti :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar