Korax Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Selam Masa yapcam bitane, az cok elim yatkin bu islere, yalniz isin teknik kismini bilmedigim icin yalan yanlis bisey yapmak istemiyorum. Delimisin git al demeyin, kendim yapasim var, buara hem bol vaktim var hemde fazla masraf yapmadan bu isi kendi basima halletmek istiyorum. Herturlu ekipmani saglayabilirim sanirsam, benim hatunun ablasinin esi marangoz(yardim etmiyo it), ufak tefek aletleri ödunc alabilirim. Su modeli yapmak istiyorum. Alt taraflari öyle boyuna olmicak ama, enine dolap gibi yapmayi dusunuyorum. Suda isimi görebilir gayet. Bide bu var, bu ucude isimi gorur ama en bastaki daha bi hos sanki. Bunlardan sonrada ikea usulu bi tv sehpasi yapmayi dusunuyorum yine kendi kafama göre. Akustik absorberlar falanda yapcam yine 5. element tahta giriyo olayin icine hep, neyse. Simdi marangoz muhendisi varmi icinizde bilmiyorum ama, eminim anlayan vardir. Biraz internette bakindim ama kendin yap usulu cok fazla aciklayici bi sayfa bulamadim. SU tarz kademe kademe anlatan blog usulu, ve BU tarz video ile görsel olarak anlatan basit tutorial'i olan bildiginiz siteler varmi? Belki bi ise yarar diye Uzmantv'ye baktim ama ufolardan, kozmetiklere kadar girince altf4 cektim direk. Yardimci olursaniz söz kademe kademe yapim asamalarimi anlaticam(hos bu konuyu actiktan sonra yardim etmesenizde bisekilde biseyler yapicam anlaticam artik). Masanin eni 2 metre kadar falan olsun diyorum derinligi 60-70 cm olarak dusundum. Yuksekligide yine 70-80 cm arasi dusundum. Yardimlarinizi, fikirlerinizi, önerilerinizi, tavsiyelerinizi bekliyorum. 1 ay sonra evi tasioz, sonrasinda masa olayina giriyorum. 1 ayim planlamakla ve gerekli malzemeleri temin etmekle gecicek. 1 ay vaktimiz var, haydin!
Korax Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Sabirsizlikla beklemedeim, dur yau, ben bu konuyu pm atam ona.
Odeon Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 cok daha pahaliya gelebilir kendin yaparsan. git al bence
pascalnouman Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 bence mobilyaları ikea dan al eve akustik asma tavan dose hocam
gecko Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 3. masa daha güzel bence, pc kasası subwoofer vb. için ayrı bölüm açmak, ne bilim.
Korax Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Odeon said: cok daha pahaliya gelebilir kendin yaparsan. git al bence pascalnouman said: bence mobilyaları ikea dan al eve akustik asma tavan dose hocam Arkadaslar ben gerekli arastirmayi 2 haftadir yaptim zaten. Ikinci elleride degerlendirdim. Benim istedigim ayarda(ki oda benim istedigim gibi olmuyo zaten standart ofis masasi oluyo) enaz 300 euroya denk geliyo. Burda yapi malzemeleri daha ucuz, 300 euroya muhtemelen hem masayi hemde tv sehpasini getiririm. Isimi gören bisey bulamadim hazir satilan. Alacak olursam böyle bi masa enaz 500-600eurodan baslayip 1500 euroya kadar gidiyo.Idareten bisey almak istemiyorum, oyuzden kendim yapicam iyi kötu kendi istedigim gibi. Öyle bi durum olmasa zaten tutorials'a acmazdim konuyu :) Next.
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 elle yapmak ucuza geliyor. ama uygun fiyata bi masa bulursan hack olayına gir. onu kes biç.
Korax Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Bak oda olabilir, ama söyle bisey var, gittindi 2. el masayi aldindi, getirdindi, sonra yapi marketti ona ne takarsindi, uyan parcayi buldunmu, olmadiydi, tekrar buldundu falandi filandi oda daha cok ugras istiyo. En iyisi kagit ustunde planlayip böyle oturup yapcan bisekilde.
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 hay sokayım ya.. bi süürü şey yazıp yanlışlıkla reload dedim sayfaya.. :( akşama
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 ilk etapda alengirli masa degilde , duz masa kismini dusun, masanin yanlarina da monitorlerin icin ( koymayi dusunuyorsundur heralde konsol falan icin birinci foto daki gibi?) ici bos borularla celik ayak yaptir. imho
Korax Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 forgiver said: 300 euro masa ilk masa el yapimi, oyuzden fiyati ne bilmiyorum. Ama ikinci masanin fiyati 795$, ucuncu masanin fiyati 1669$. Bu masalarda custom oldugu icin ve standart seyler olarak satilmadigi icin pahali dogal olarak. @dasa bekliyorum cevabini aksama kacmaca yok, fikirler önemli benim icin KHaRoN said: ilk etapda alengirli masa degilde , duz masa kismini dusun, masanin yanlarina da monitorlerin icin ( koymayi dusunuyorsundur heralde konsol falan icin birinci foto daki gibi?) ici bos borularla celik ayak yaptir. imho Yok zaten tamamen tek parca olarak yapmayi dusunmuyorum, yoksa ilerde ev mev tasirsam tekrar odadan cikarmam icin kirmam gerekir muhtemelen :D Cok fazla konsolluk bi ekipmanim yok aslinda, ses kartim var simdilik, alirsam bi converter, bi preamp, bi comp, bide effect box falan alirim belki. Masa genis olacagi icin, onlari alt taraftaki extra bi box'ta tutarim diye dusunuyorum. Iste isin tahtasini kesme bicmi cilalamasi boyamasi falan önemli degilde, birbirine gecmeli yapmak istiyorum. Basit alt masayi yaptim, studyo monitörlerini koyacagim extra parcayi onun istine nasil geciricem? Hadi alttaki masaya delikler actik ustteki icin, aradaki dubel gibi zimbirtilari nasil koyucam aralarina ki gecsin birbirine, sonra cikartabiliyim falan, bu tip seyler problem, kesip bicme cok problem degil. Planlarim, yazar cizerim, ona göre keser zimparalarim falan biseyler yaparim ama iste ufak inceliklerini bilmiyorum, onuda bilsem marangoz olurum heralde ehueh Söyle bisey iste, cift monitör kullancam bununla sadece fark orda. Yani böyle bisey iste, sirf bunun bile fiyati 3650$ Bilgisayari koyacagim yer söyle olacak muhtemelen;
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Ben bu sekilde kullaniyordum monitorlerimi , fakat masa uzerinde sahne gereginden fazla daraliyor hemde masa ne kadar saglam olursa olsun gereksiz vibrasyon yapiyor diye coklu silindirip ayak yaptirdim masadan biraz uzun. icide bos olunca icini doldurup tamamen vibrasyon sonumlenebiliyor oyle avantajlari var hemde masanin karmasasi azaliyor. ben kendiminkini yaparken bunu ornek almistim mesela; http://www.atacama-audio.co.uk/images/im_nexus_1.jpg kasa kasasi(::o) da cok iyiymis bu arada
Korax Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Kasanin sesini absorbe etmesi icin o eheuh, buarada ben monitörlerin altinda da absorber kullaniyorum, masayla pek bi baglantisi kalmiyo monitörlerin. Özellikle masa uzerinde istiyorum cunku masanin sag tarafi duvar ve duvarla neredeyse bitisik olsun istiyorum. Masanin arka tarafinda ve yaninda da paneller olacagi icin monitörleri ayakla almak pek isime gelmiyo beni. Statik olsun istiyorum, ensondaki masada oldugu gibi tercih olayi aslinda birazda
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 yer problemse ayak problem tabii, yok duvar mesafesi, yok yandan yer birak falan derken hayli yer kapliyor, ben masa+ayak+ayak olarak 140+40+40cm birakmak durumunda kaliyorum sirf bu nedenden.
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 şimdi masa veya artık ne yapıcaksan bunun ölçüsü sabit olacaksa tavsiyem hazır üzerinden çalışmak. ya da bunu sonraya bırakmak. sen atıyorum 550mm ölçer ona göre kestirirsin ama montajda aralık kalır kenardan 3mm çıldırtır seni o. bir daha git kestirt masraf olur. hazır üzerinden çalışmak dediğim 550x2000lik fiyatı ve rengi, özellikleri uygun bir masa bulursun. onun üstüne eklemeler yaparsın. mesela en azından üst tablası aynı, değiştirilmemiş kalır.derinlikte, genişlikte vs. ölçülerde sıkıntın olmaz. kopya çekmiş olursun yani. ölçülü kestirteceğin için şarjlı matkap harici bir ihtiyacın olmayacaktır ben sana söyleyim. alet sıkıntısı olmaz. düzeltme için dekupaj kullanmak gerkirse ve dekupaj önceden kullanmadıysan önce artık bi tahta üzerinde çizgiyi takip edip düz kesmeyi dene. ilk bi iki sefer dalgalı kesersin çünkü. normaldir... ama nihai üründe dalga görmek istemezsin. parçaların belli boyutları vardır. misal raylar için 45x300 45x450 gibi. hani "nasıl olur kullanırım? uydururum?" derdin olmasın. her türlü elemanın uygun parçası vardır. ikea'nın ürünlerinin genelde çizimleri falan da oluyor zaten. kaça kaç parçalar kullandıklarını görebilirsin. ha ne diyecektim şimdi hatırladım. sadece ne olursa olsun renklere dikkat et, malzemelerinin renkleri biribirini tutsun. atıyorum, özellikle beyazlarda laminat yüzeylerin tonları farklı olabiliyor. farklı parçaları kullanma konusunda da çekinme hiç. mesela şunda; orta dikme ve burada yan dikmeler yerine ikea'dan metal güzel mobilya ayakları var. onları kullanabilirsin. hatta şu eleman şöle bişiler kullanmış her neyse esas sıkıntın kabloları dolanmadan tutmakta olacak, benden sana söylemesi. sketchup gibi bi programla da oluştur yaptıklarını, gör yani 3d'de kestirtmeden önce. ama ne kadar alet , o kadar kablo.. bak o dert. son olarak yerin varsa masayı L şeklinde yap düz masa yerine. bi arada duran düz 2parça olsa da olur. L şeklinde masa ile çalışmak büyük rahatlık veriyor.
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Kablo için ince kablo kanalı bulup görünmeyecek şekilde ekleyebilirsin. Elektrikçilerde var bu kablo kanalları. Hatta neyi nereye koyacağın belli ise kabloları ona göre planlarsın, masanın içindeb bile kanal geçirebilirsin. Ama bu pratikte çok zor bişey olur, denenmeye değmez. Koca masanın üst kısmını bi kanal uruna silip atmak istemem ben ekieki.
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 güzel bi delik açılır, oradan aşağı alınır kablolar. onun için önce ince bi uç takılı matkapla deip sonra o kılvuzdan yaralanıp deliğe göre matkap freze ya da şunun gibi delik uç ile delersin işte. bulduklarının et kalınlığı büyük ihtimalle daha bi ince olacak tabii.
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Bu uçlar büyük hırdavatçılarda, yapı marketlerde falan, bulunur kolaylıkla. Set halinde satılıyor, çok da pahalı değil.
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 kablo problem degilde, kablo kanali olarak delik kullanmak buyuk problem, onun yerine kenar centikleri veya pencereli kanallar ve masa alti uzay sepetler en ideal cozumler.
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 birde her kusu sevdik , sona leylek kaldi meselesi var tabii. daha ortada masa yok ne kablo kanali =P
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 şimdiden çizerken koysun işte kafasında bi yere :D düşünmenin, planlamanın erkeni, detaylısı daha bi iyi. elimde eski bi laptop var, elektrik arızası var sanırım alette. çalışır durumda ise onu çalıştırıp, masanın altından onun ekranı koyup, masa üstüne pleksi geçirip bilgisayardan ek monitör olarak kullanma fikrim var şimdi.. ama çoook uzun düşüneceğim bi fikir hani. daha zamanı var. geç olgunlaşıyor düşünce
Chemical Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 i'm about to drop some acoustics yo ses yalıtımı için o üçgengenleri kullanmak gerekmiyo çok bi etkisi de yok açıkcası, gerçekten ses yalıtımı yapıcam diyorsan, izocam, taşyünü + yüksek yoğunlukta bi plaka kullanman lazım, hava çıkışına girişine susturucu falan yapman lazım yoksa aynı kalınlıkta ne koysan aynı performansı vericek, genede havadan o ses gelir, çok takma bence ses konusuna, şuan alabileceğin normal bir kasaya takıcağın normal bir fan, arkaplan gürültüsüne karışan bi kasa yapabiliyo sana kolayca mesela benim odamdaki bilgisayar açık mı, kapalı mı, anlamıyorum arada ve özel bişey yapmadım. masaya gelirsek, alet edevata bakıyo bu iş biraz, atölye bulurum diyosan herşey yapılır, bulucam diyorsan önce atölye bul
Korax Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Hah simdi geldim, fikirleriniz cok degerli benim icin, harraslamaya devam cok tesekkur. Kablolar icin söyle bi olay var; gizli biyerde bitane böyle bi delik olcak illaki, ordan alta salivercem, cunku arada 2-3 cm disinda bosluk olmasin istiyorum duvarla. Kemi, hosgeldin mayk ehuheh, yalniz nedicem, akustik yalitim yapmicam olm, apartman dairesinde yalitsam nekadar yaliticam?Akustik duzenleme yapicam, farketmez olurmu inanilmaz fark ediyo. Yani enazindan masanin ve monitörlerin arkasina koyacagim paneller, arkamdaki duvara koyacagim paneller olacak, ust köselerde o ucgenlerden kullancam hem absorbe icin hemde trap iste, ses dönmicek odada. Yeride halifleks kaplicam, akustigi baya bi etkiler sanirsam bu sekilde. Monitörler 8" olcak muhtemelen, dolayisiyla basslarin bisekilde yutulmasi lazim odada. Parca mixlerken olsun, dinlerken olsun farkediyo, diger turlu hem cok yaniltiyo dinledigin sey hemde aldigin ekipman bi halta yaramiyo akustik duzenleme olmadan. Sundan yapicam panelleri; http://www.youtube.com/watch?v=Jr5HQR8Ox54 Hatta 7.28 bak, acaip farkediyo, bu panellerin tanesi zaten sirf 500$ falan, kazik ötesi. Maliyeti 25$ falan tanesinin. Icindeki madde tasyunu sanirsam, veya fiberglass diyolar, bu plaka dedin bide, o nedir? Studyo icin yapan hemen herkes aynen bu sekilde yapiyo, yani extra plaka falan koymuyo. Yinede bu dediklerinin bana ingilizcesini yazabilirmisin? Ki ben isvecceye ceviriyim, cunku 2 tane sikko panel yapip asmakta istemiyorum, panellerin kumasi falanda adamakilli olcak hemde rengini falan duzgun secicemki siritmasin odada. Kadifemi yapsam diye dusunmedim degil buarada disini. Absorberlar icinde tavsiyeni alabilirim. Abi nasil takmayim lan ses konusuna, studyo yapiyorum odayi ehueha, bilgisayari öyle bi dolaba koymam sart, yada baska odaya falan kurucam kasayi. Baya etkiliyo olayi. Senin ortam sesi dedigin seyi condenser mikrofonlar CÖRRRRRRRRRRRRR diye kaydediyo. Buarada atölyeyi hallettim, hatunun ablasinin esi yardim edicek ehueh, onun atölyede yapcaz sanirim. Yalniz olurda bi aksilik cikarsa, studyoyu kuracagim oda atolyem olacak basta. Malzemede sikinti yok dedigim gibi, alirim hepsini temin ederim. Matkaba kadar bi dunya zirilti var zaten, söyle bisi aldim enson. Testere yok bitek, onuda alabilirim cok fazla bi para degil 40-50 liraya elektrikli testerede temin edebilirim. Is kaldi planlamaya simdi, eve falan gidip duvarlarin falanda olcusunu alcam.
Öne çıkan mesajlar