Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kitap Tavsiyesi Rica Edicem


Qui

Öne çıkan mesajlar

Geçen yatakta uyumaya çalışırken (bak sen) nasıl uyuz bir düşünce saplandı aklıma: "Bütün dinler Kudüs ve çevresine inerken, o tarihte onlara ulaşma şansı hiç olmayan Kızılderililerin yada Azteklerin kabahati neydi?"

Bu sorunun cevabını bulabileceğim, dinler tarihi ile ilgili olması olası, bir kitap bilen var mı? Kitabın din propagandası yapmasından çok, objektif olmasını ve bütün dinlere yakın uzaklıkta olmasını istiyorum.

Bu konuyu sadece kitap tavsiyesi için açtım, konuyu tartışmak için değil. Özen gösterirsek sevinirim..[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ay çok saçma bir soru sordum. Aradığım şey dinlerin iniş sürecini detaylı inceleyen bir kitap. Bu sorunun cevabını din propagandası olmadan bulmam mümkün değil. Kendi kendime bulabilirim ancak :)[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu soruya cevap vermez
ama
Sofi'nin Dünyası kitabı üç din (hristiyanlık, müslümanlık, yahudi)
hakkında baya bilgi veriyor. Tabi sadece bunun için okunacak bir kitap değil ama bu vesile ile tavsiye etmiş bulunayım.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İdeefixe'e baktım şöyle bir, propaganda kitaplarını ayıkladım. Şunlar çıktı:

- Ezoterik - Batıni Doktrinler Tarihi /Cihangir Gener
- Dinler Tarihine Giriş /Mircea Eliade
- Kudüs'ün Kutsallığı /Halit Erol
- Dinler Tarihine Giriş /Annemarie Schimmel
- Dinler Tarihi /Felicien Cihallaye

Mevzu ince olduğundan tavsiye olmadan bu konuda bir kitap almak istemiyorum. Adem'in yaratılışından, Museviliğin inişine kadarki süreyi detaylı olarak inceleyen bir kitap aradığım aslında. Bunu yaparkende hiçbir dine bağlı kalmamalı, mümkün mertebe hepsininin yaklaşımını okuyucuya iletmeli.[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online


[Bu mesaj Qui tarafından 22 Ağustos 2004 01:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende bu tavsiyeler üzerine alabilir bu kitaplardan birini açıkçası dinler tarihi ilgimi çekmekte o kitapta okuduklarımdan sonra[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

belki senin istediğini tam olarak karşılamaz (salt din değil konu) ama Jared Diamond'un "Tüfek Mikrop ve Çelik" kitabını tavsiye ederim. işte kitaptan bir kesit:

"Neden Avrupalılar Amerika'yı keşfetti de Amerikalılar Avrupa'yı keşfetmedi?" Bu basit sorunun ardında insanlığın MÖ 11.000'den günümüze tarihi gizli. Fizyoloji profesörü Jared Diamond, Tüfek, Mikrop ve Çelik'te, aklımıza gelmeyen, geldiğinde çocukça bulduğumuz soruların yanıtlarını araştırırken, tarımın başlamasından yazının bulunuşuna, dinlerin ortaya çıkışından imparatorlukların kuruluşuna, tarihin seyrini belirleyen pek çok önemli adımı ayrıntısıyla inceliyor. İnsan toplulukları arasındaki farklılıkların, eşitsizliklerin nedenlerini, temellerine inmeye çalışarak sorguluyor; günümüz dünyasını biçimlendiren etkenlerin izini sürüyor... Biyoloji, jeoloji, arkeoloji, coğrafya gibi değişik bilim dallarından beslenen, "Batılı" koşullanmalardan arınmış, geleceği gösteren bir tarih kitabı.

ben kitabı yarısına kadar okudum çok güzel bir kitap. başlangıçta "e ben bunları zaten biliyorum" dediğin yerler oluyor; bazen de aynı şeyi bir çok kez söylediği için sıkılıyorsun ama yine de yeni bir bakış açısı getirebilir insana. bence keyif alırsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

(ben tanrıya inanırım, dineyse inanmam)
tanrı heryerdedir ve ona ulaşmak için bir kitap gerekmez
ki islam açısından bakarsak islam bilginleride zaten kuranı aklımızın ermediği yerler için olduğunu söylüyo
yoksa tanrı insanın mantığıyla ulaşabileceği kadar açıktır bence
(bu arada bu yeni felsefem)(bir arkadaştan özentiyim diyebilirim)[signature][hline]I have no options left again.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Sadece tavsiyeler" şeklindeki ricamı dikkate almandan dolayı teşekkürü borç biliyorum. Tanrıyı aradığım, yada ulaşamadığımı düşündüğüm falan yok. Vizyonumu genişletmek istiyorum sadece, oturarak genişletilmiyor.

Kitap tavsiyesi yapan arkadaşlara teşekkürler ama tatmin edici bişey bulamadım açıkçası.

@bedeviizz (bende kullanayım artık şu @ olayını :P)
Bahsettiğin kitap "kesin okunacaklar" listemde bir süredir zaten. Gerçi sebebi dini kaygılar değildi ama olsun :)[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online


[Bu mesaj Qui tarafından 23 Ağustos 2004 11:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet, tabii ki... dinler tarihi gibi bir zemine oturtulmamış zaten bu çalışma.

medeniyetler nasıl kuruldu, sosyal düzenler neye göre yapılandırıldı, devrimleri (tarım, sanayi, bilişim) neden bazı toplumlar daha önce yaptı ve neler bu sosyal yapıların oluşturulmasında etkili oldu. işte din bunun neresinde sorusunu arasan, belki sana yardımcı olabilir bu çalışma. neden insanların bir ulu güce tapınma gereksinimi var? aynı doğrultuda acaba hükmetme ve itaat etme nereden kaynaklanıyor...

teknolojik ve sosyal gelişme toplumlar arasındaki farklılaşmada ne kadar büyük bir etkiye sahip. neden 200 kişilik İspanyol ordusu binlerce kişilik Amerikan yerlisi orduya karşı zafer kazandı (İspanyol'ların Avrupa'dan kıtaya taşıdıkları mikroplar yerlilerin kaçını kırdı, hayatında ilk defa "at" diye bir hayvan gören yerliler ne yaptılar...) sonuç olarak bu günkü dünyada neden bazı yoplumlar uzaya gidebilirken, bazıları hala ok-yay ile avlanıyorlar.

işte tüm bu soruların nedenini arıyor Jared Diamond.

ayrıca ilginç bazı bilgiler de bulabilirsiniz; örneğin, dünyada evcilleştirilen 13 (yanlış hatırlamıyorsam eğer) tür hayvandan başka hiçbir hayvan evcilleştirilememiş. neden?.. =]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...