Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mac Format

CapN

Öne çıkan mesajlar

Elimde mac var bir adet ve feci kasılmalar yapıyor. Sımdı wındow kullandıgımız ıcın bunda nasıl bır sıstem var bılmıyorum. Elımde herhangı bır cd yok daha onceden satın aldıgımız programlar var onlarında serialları vs hatırlamıyorum...

1 Format nasıl atılır yada onerıcegınzı baska bırsey varmı
2 Satın aldıgım programların akıbetı ne olur
3 Repair tarzı bırsey varmı programlarımı ve arsıvı kaybetmeden kurtarabılırız belkı

tesekkurler..
Sosyal ağlarda paylaş

Backup olarak time machine var ama iş işten çoktan geçmiş sanırım. Format atmak içinse (macos yükleyeceğini farzediyorum) direk snow leopard cdsini tak (son macos bu) yüklemenin bi bölümünde diskteki bilgileri silme var. Tam nasıl olduğunu hatırlamasam da baya kolay bişey yani. Bunları yapınca bitiyo olay işte. Seriallı programların gidecek tabi, onların serialları başka yerden bulmalısın.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
cd yazmadan olayini ben de bir sorucam. bu gece format atmam lazim artik ama cd yok. cd ye kendim yazamiyorum dual layer dvd yok 6gb sigmiyor. external hdd ile bunu yapmanin bi yolu yok mudur acaba? externaldan boot edip laptopin harddiske format atsam sonra da harddiskteki o cd ye yazamadigim dosyayla laptop a tekrar geri kursam snow leopard olur mu yoksa attim mi
Sosyal ağlarda paylaş

Elinde snow leopard image'ı varsa, external harddiski al tamamen boşalt sonra mac os formatında ve guid partition'mı ne öyle bi seçenek var onu seçerek partition yarat. Sonra yine disk utility de restore diyip snow leopard imageını harddiske restore et. Restart atarken alt tuşuna basıp boot yeri olarak externalı seç. Bundan sonra zaten bodos snow leopard yüklemesi gibi devam ediyosun işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
burada da dursun.
Lyv said:

cdsiz format için:
1 adet flashdisk lazım 8gb yeterli.
utility i aç > diski seç > restore sekmesine gel > indirdiğin sürümü source kısmına sürükle > destination a flash ı sürükle > sonra restore a tıkla.

bu işlem bittikten sonra

flashdisk hala takılı. bi res at. açılıştaki sesi duymadan bi önce alta bas (elmayı görmeden önce) macosx usb simgesine tıkla enter a bas > disk utility e gel > diski silmek istiyorsan > macintosh hdye erase de > disk silindi > reinstall osx > sonra alayına next next . bitti
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...