Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yakışır oğlumuza!!!

Hagii

Öne çıkan mesajlar

BabacumMostors said:

malesef ki nişanlımın teni güneşe karşı hassas olduğundan şimdilik kübaya yerleşme planlarını askıya almamız gerekti

Sosyetenin dermatoloğu çok başarılı birine yönlendireyim nişanlını. Güneş altına yatıp bronzlaşacak dereceye getirir doğru tedavi ile.

Ama 200k dan düşerim onu =)
Sosyal ağlarda paylaş

e kötü.. çünkü ekonomi belirli bir miktarda devlet müdahalesi olmadan dengeye gelmiyor.. merkez bankası müfdahale etmezse konjonktüre göre hükümet amliye-para politikası üzerinden müdahaleler olamzsa

olmaz yani piyasa kendi kednien dengeye gelmez.. çünkü bireyler rasyonel davranmıyor.. davranıyor olsaydı borsada balon olamzdı o yüzden "en iyi sistem" denilmez ona.. en iyi sistem DÖNEMİNİN SORUNLARINA CEVAP VEREBİLEN sistemdir.. her döneme tedavi olacak bir sistem henüz gelmedi
Sosyal ağlarda paylaş

Trias said:

Küba'da tıp çok gelişmişi ispatlamak için, dünyada tedavi edilemeyen hangi hastalığa çözüm bulmuşlar, hangi yeni ameliyat tekniğini geliştirmişler gibi bir şey söylemen lazım.

laahavle, (ne demekse, ama kuvvetle söyleme gereksinimi duydum.)
ne demişim bi bak;
idilik said:

küba eğitim ve tıp alanında dünyanın sayılı ülkeleri arasında.

ha öyle miymiş, değil miymiş? okuduğunu azıcık anlıyorsan, öyle olduğunu anlaman gerkirdi çoktan. ayrıca kendi araştırmanı kendin yap çok hevesliysen. niye sana yol göstermeye çalışıyorsam?...kızdım bak...
Sosyal ağlarda paylaş

zaten komünizmi dünya üzerinde uygulanmış bir sistem olarak ele almaktan çok, çıktığı zamanki emperyalizmi yumuşatmış ve sosyal devlet anlayışını doğurmuş bir felsefe olarak düşünmek daha mantıklı. evet bu çağda "komünizm çok rerörö" demek bence de mantıksız hangi komünizm?
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

e kötü.. çünkü ekonomi belirli bir miktarda devlet müdahalesi olmadan dengeye gelmiyor.. merkez bankası müfdahale etmezse konjonktüre göre hükümet amliye-para politikası üzerinden müdahaleler olamzsa

olmaz yani piyasa kendi kednien dengeye gelmez.. çünkü bireyler rasyonel davranmıyor.. davranıyor olsaydı borsada balon olamzdı o yüzden "en iyi sistem" denilmez ona.. en iyi sistem DÖNEMİNİN SORUNLARINA CEVAP VEREBİLEN sistemdir.. her döneme tedavi olacak bir sistem henüz gelmedi

Kötü de denmez buna ama hak veriyorsun sende bana inceden yapma =)

Kötülerin arasında en iyisi bu, demeye çalıştığım şey o.

Ayrıca senin gözünde sistemi kötü kılan açıklar ve sebep olduğu manipülatif, spekülatif kazançlar vs. dir benim sana çok rahat bir biçimde 200k dolar parayı verebilecek olmamı sağlayan paranın kaynağı.

Ben pragmatik yaklaşıyorum olaya. İyi ya da kötü, şu anki sistemin finans sektöründe çok kolay para var. İnsanlar iddaa kuponu doldurmak için yordukları kafayı borsaya yorsalar elle tutulur ciddi paralar kazanabilir.

Var olan ve kabul görmüş, uzuuun bir süre de değişmeyeceği kesinleşmiş bir düzeni eleştirip; bu sistemin teoride güzel ama pratikte işlemesi imkansız alternatiflerini savunmak yerine var olanı özümseyip parçası olsanız inanın hiç birşey kaybetmezsiniz. Bu da gençlere günün tüyosu olsun benden...
Sosyal ağlarda paylaş

iyi değil.. sana katılmıyorum çünkü piyasadaki AKTÖRLER RASYONEL DEĞİL

hür piyasa kendi kednine dengeye gelemiyor bu yüzden devlet gibi piyasa üstü kurumlara gerek var o yüzden laissez fairez çalışıyor diyemeyiz

DTÖ bunun için var, bölgesel ekonomik birlikler bu yüzden var

sen laisses fairezi anlamamışsın bence.. çalışmıyor kardeşim ÇALIŞMIYOR çalışmayan bir şey nasıl başlarılı olur?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...