Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hdd slave de iken format atılmıyor mu

Jesperian

Öne çıkan mesajlar

arkadaslar primary slave e yeni aldıgım hard diski bagladım xp isletim sistemi var. Bildigim kadarıyla hdd ye once format atmak gerekiyor ya da fat32 dosya duzenine gecirmem cunku hdd gorunmuyor daha dogrusu start up da gorunuyor fakat windows ta gorunmuyor.

slave konumdayken format atamıyorum nasıl yapacagım yardım bekliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle bir komut yok xp'de. 98/Me sistem disketin varsa ordan hallet. Yoksa XP CD'si ile boot et oradan yap. Yada en güzeli, partition magic'i yükle, temiz temiz hallet herşeyi.[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online
Sosyal ağlarda paylaş

Durun yahu ne partition magic'i, ne cd'den boot'u ne fdisk'i. XP'nin içinde partition oluşturulmuyor mu?

Kontrol panel'in altından yönetimsel araçlara gir. Eğer ingilizce ise administrative tools'a gireceksin. Oradan bilgisayar yönetimine (computer management). Açılan pencerede sol taraftaki listeden disk yönetimi (disk management)'i seçeceksin. Sağ tarafta bilgisayarında bulunan disk ve cd romlar görünecektir ve tabiki yeni takmış olduğun slave hdd de orada. Yeni takmış olduğun disk unpartitioned olarak görünür.

Onun üzerinde sağ tıklayıp partition'u oluşturabilirsin. (artık keyfine göre FAT32 yada NTFS) Daha sonra yine oradan format atabilirsin.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...