Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alchemy hakkında

Kumadam

Öne çıkan mesajlar

Sanırsam FR Camp. Setting demek istemiş. Aslında "FR oynarken" daha doğru bi anlatım olacaktır. Zira FRCS bir kitap adı.

Hiçbir campaing setting de şu malzemeden bu potion yapılır, şu büyünün sözleri bunlardır diye bahsedilmez. Çünkü bunlar o kadar da ciddi konulular omayıp oyunun sistematiği ile ilgili değillerdir. Dolaysıyla da sistem anlatan kitaplarda değinilmez. Ki değinilmesin zaten. Gereksiz...
Bu konuda illaki bi kaynak arıyorsan wizard harici firmaların çıkardığı kitapları araştır. Wizard işin kaymağını topladığından onlara da bu tarz kazandibi kitaplar yapmak kalıyor doğal olarak. Mesela geçenlerde "101 Spell Component" diye bi kitaba rastlamıştım. Araman gereken kitaplar bunlar olmalı.

Bu arada konunun FR a özel bir durumu yok ayrıca. Potion her yerde aynı yapılır, belki tadı biraz farklı olur suyundan filan ama aynıdır işte...
Sosyal ağlarda paylaş

İyi geceler,
Sevgili Dilbao,
Sana kesinlikle katılmıyorum, eğer bir yetenek olarak böyle bir şey varsa ve kalkıp bir açıklama koymuşlarsa bence bu oyun sistematiği içinde yer alır.
Senin yaklaşımında phb'de gereksiz bir sürü sayfa yazılmış ve biz buna para ödemişiz demektir.
Nasıl büyüler için gerekli şeylerde çeşitli reagent'lar varsa ve hepsi bir kuralsa, bence buda kural.
Kişisel fikrim olarakta büyük eksiklik.[signature][hline]Kumadam of Moonglow/Atlantic - OSI
Zulkir of Necromancy RED
Red Mages Guild
--------------------------------
Goktug Tetik - Star Wars Galaxies
Eclipse - Combat Medic/Carbineer
Kettermoor - Doctor/Pistooler - DARK
Sosyal ağlarda paylaş

potion yapımıyla ilgili detaylar dungeon master's guideda mevcut. fazlası lazım diil. nitekim potionlar oyunun amacı değil sonuç itibariyle.[signature][hline]The search for an ultimate, unifying explanation for all things is a fruitless endeavor, a step in the wrong direction. This is why, in a universe of chaos, we must constantly adapt.
- Bene Gesserit Azhar Book
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Grudge, 19 Ağustos 2004 23:10 tarihinde demiş ki:
potion yapımıyla ilgili detaylar dungeon master's guideda mevcut. fazlası lazım diil. nitekim potionlar oyunun amacı değil sonuç itibariyle.

Zaten bir amaç olduğunu söylemedim, sadece bu oyunun bir parçası ve yetersiz hazırlanmış bir kısım olduğunu belirttim.

Açıkcası DM guide olması da bence yeterli değil.[signature][hline]Kumadam of Moonglow/Atlantic - OSI
Zulkir of Necromancy RED
Red Mages Guild
--------------------------------
Goktug Tetik - Star Wars Galaxies
Eclipse - Combat Medic/Carbineer
Kettermoor - Doctor/Pistooler - DARK
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Grudge, 20 Ağustos 2004 00:11 tarihinde demiş ki:
neye yetmiyor mesela?

Selam,
Mesela sen bir DM olarak, karakterlerin bir combata girmeden önce zarlar attırıp inisiyatiflerine göre sıralıyorsun değilmi? Neden çünkü kural kitabı diyor. Peki oynattığın grupta birisi iksir yapmaya karar verirse neye dikkat ediyorsun.

Nasıl bir büyü yapmanın belli kuralalrı var ve uygulanıyorsa, iksir yapmanın da olmalı, işte bu konu yetersiz açıklanmış ve oynama kısmında yetersiz kaldığını düşünüyorum kısaca.
Sosyal ağlarda paylaş

herbalism skill'i kullanılır zar atılır tutarsa gerekli malzemeler bulunur. Gördüğünüz gibi bitki bulmak için isme gerek yok. Aşırı önemli veya güçlü bir potion için de bir canavarın parçası.[signature][hline]Caramon-Kadınlar,seksen yaşındayım ve onaltı yaşımda onları ne kadar anlıyorsam, şimdi de o kadar anlıyorum.
All hail The lord and master Foamy the Squirrel
]All hail the lord and master Foamy the Squirrel

[Bu mesaj nightstalker tarafından 20 Ağustos 2004 11:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer potion yapcaksan Grudge'ın dediği gibi Dm Guide da gerekli şeyler var ve eğer özel birşeyler yapmıycaksan, fazlasına ihtiyaç yok.Eğer özel birşey yapcaksan ek kitaplarda tarifler, özellikler ve benzeri şeyler var.Örnek olarak book vile darkness da deamon, angel vb yaratıkların kanları ve organları ile yapılcak şeylerden bahsediyorlar.Bu tip kitaplara bakmalısın.Fakat bu şeyleri Dm Guide da filan istersen istersen yarın öbür gün ben staff of necromancy için hangi yaratığın bilmemnesine ihtiyacım var olayına döner ve Dm Guide gereksiz yere 500 sayfalık bir kitab olur gibi geliyor.[signature][hline]"Sword is a weapon. Swordmanship is learning how to kill. No matter what ideals you claim how you call it, that is the only truth" Hiko Seijuro

:hrr:"Öğretmek kendinde başlar.İlk önce kendine öğret sonra başkasına" :hrr:
Sosyal ağlarda paylaş

Oncelikle "alchemy&herbalists" offical bir kitap degil ama kullanilabilir bir kaynak. Bunun di$inda alchemy skilli nekadar yanli$ anla$ilmi$ bunu goruyorum $u an. Bu skill illaki kaynak yada bitki bulmak degil onlari kullanmaktan ibarettir. Alchemy skilli olan ki$i zarini atar ve cure potionu icin bitki toplamasi gerekmektedir. Yuksek zar atar ise potionu yapar ama bu demek degildir ki o malzemeleri buldu. Bunun icin normalde ba$ka $eylerde gerekir.[signature][hline]"what is locked can be opened; what is hidden can be found; what is yours will be mine."
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...