Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bağlantıyla İlgili 2 Soru

SeaGle

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Aslında net bölüştürme konusu vardı altta da benim 2 problemim var, daha değişik, Ayrı açayım dedim.

Şimdi, birinci sorum şu. Abimlerle aynı apartmanda oturuyoruz. Aynı katta, biz binanın en sağında onlar en solunda. Ortada 1 daire var, o da akrabanın. Kendileri yurt dışında yaşıyor ve sadece yazın max 1 aylık geliyorlar. Yani kablo çekmek falan rahatsızlık vermiyor onlara, öyle bi rahatlık var. Şimdi, teknik bilgileri verdim, olaya geçeyim :P

Ben genelde okulda olduğum için evdeki internet boşa duruyor. Onlar da internet alalım falan diyor ama telefon almak istemiyorlar. O yüzden yaklaşık bi 20-30 metre ethernet ile bağlantı çeksem, veri hızında bariz bi düşme olur mu onlar için? Birde net smile, elimde ttnetin verdiği modem var ve yazılımıyla uğraştıysam da randıman alamadım. Kopma yapıp duruyordu. Bende de çok eski bi inca modem var, usbden bağlanan. Yeni bir modem alayım diyorum bu iş için. Çok pahalı olmayan, 1 ethernet çıkışı olan wireless modem öneriniz var mı?

tabii o uzunlukta kabloyla bu işi halledemezsin derseniz öneriniz ne olur? Nasıl onlara da bağlantı dağıtabilirim. Arada 1 daire varken bi wireless modem onlara da sinyal ulaştırabilir mi?

---

İkinci sorum da şu. Okuldayken yaşadığım yerde internet bağlantısı kablolu. Duvarda ethernet girişleri var, oradan alıyoruz. Tabi kablo ile sınırlı oluyorsun ve rahat olmuyor haliyle. Şimdi ben az önce bahsettiğim ttnet'in verdiği adsl modemi bi şekilde wireless dağıtıcısı olarak kullanamam mı? Yani duvardan gelen bağlantıyı bana kablosuz olarak ulaştıramaz mı? Olmazsa bunu yapabilen bi alet var mıdır? Varsa ne kadardan başlar?

Öptüm.
Sosyal ağlarda paylaş

1. 30 metre uzun sayilmaz adam gibi cakilmis bi cat5 kablo icin. ama gececegi yere de bagli olarak ben kablo evin disina cikiyorsa cat6 kullanirdim.
2. pahalilik biraz goreceli, ben su anda hep asus dsl 13 oneriyorum.
3. okulun kurdugu topolojiye ve dagitmakta kullanacagin adsl modeme gore degisir, genelde izdirapli ve verimsiz bir yontem adsl modemi amaci disinda kullanmak. onermiyorum.
4. yerine gecicek cihazin adi router/access point. 45 lira civarlarinda bulunabilir, tplink falan fena degil.
onerim 60 lira civarinda asus rt10 olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Yardımlar için sağolun ekieki

Şimdi elimdeki ttnet modeminin yazılımını eski sürüme çektim. Stabil çalışıyor şu an. Bakalım diğer eve en yakın şekilde bi konuma koyup wireless sinyal veriyor mu diye deneyeceğim. Olmazsa cat5 ya da cat6 bi kablo ile ethernetten çekerim.

Sağolun dfs
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...