-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 General Physics 101 dersinin cumaya teslim edilmesi gereken ödevinden bi soru. O kadar atış biliyorum geçinirdim yapamadım bi türlü =/ 1) To measure the gravitational acceleration the following experiment is performed: A particle is thrown vertically upward next to a high building. At two balconies that are vertically separated by a distance H, two students (Ali and Betül) individually recorded the times elapsed between the particle’s passage from their level in up and down directions (ΔTAli, and ΔTBetül). Express g in terms of H, ΔTAli, and ΔTBetül. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Ha = Ali'nin yüksekliği Hb = Betül'ün yüksekliği Ha'ya ulaşması için 1 Ha = V0*t1 - 1/2*g*t1^2 Hb'ye ulaşması için 2 Hb = V0*t2 - 1/2*g*t2^2 zirve noktasına ulaşması için 3 Hz = 1/2*g*t^2 4 V0 = g*t 5 dTa = (t-t1)*2 6 dTb = (t-t2)*2 7 H = Ha-Hb 7 denklem 7 değişken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 An american football kicker can give the ball an initial speed of v. Within what two elevation angles must he kick the ball to score a field goal from a point at a distance L to the front of goalposts whose horizontal bars is at a height h above the ground? (In american football, the goal is to pass the ball above the horizontal bar!) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 biz cevapladıkça sen soru koycan galiba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 selam, bu soruyu cozmeyin lutfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Alti ustu 4 tane formulu onune yazip soru hangilerine uyuyorsa onlarda degerleri yerine koycan be hacim. Kinetik kanunlari diye geciyor hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 20 gün arayla başka bi soru koydum iyi ki =/. Çözemedikçe koyuyorum yanlış mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Ayip size Sina ve Sukru. Yanlis yonlendirdiniz beni de. Koy canim koy dogru yapiyosun sen. ben de bi soruyu okuyayim. ehu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 yoo yanlis, ben yapamadim, siz yapini hicbi zaman desteklemedik, yeri geldi konular kitlendi. bi de utanmadan direk soruyu cpleyip birakmissin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Hacim bi tane nokta koy top namina. Sonra karsisina amerika futbolu kalelerinden birini ciz yandan bakar sekilde. Orada topun gecmesi gereken araliklarin sinirlari ile top namina koydugun nokta arasinda cizgileri cek. Bir tane de en alta cizgi cek. Ortasinda aciortay gibi cizgi olan bir ucgen elde edicen. Bulman gereken sey yer cekimini de hesaba katip sabit bir v hizi verdiginde topun yerinden ayrilmasi gereken minimum aci ve maksimum aci degerlerini veren iki denklem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Kotu niyetli degil ya arkadas, hissettim ben. Bir de dogru anladiysam okudugumu o yazdigim sekilde yapabilecek iste. Balik vermedik, nasil tutuluru gosterdik. =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
derFremdeSohn Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 yardim etmezler cünkü hayirli is yapmis olurlar. Ama trollüge günün 24 saati feda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Biz tercih ediyoruz ki soruyu koyarken "şunları şunları denedim şöyle düşündüm ama olmadı nerde yanlış yapıyorum" gibi koyulsun bu sorular. Zaten genelde bu tarz forumlarda kuraldır bu "cevaplayın bu soruyu" diye konan hiç bir soru cevaplanmaz (bkz: physicsforums.com). Yoksa ben bu forum altında bir çok soruya cevap verdim totalde belki saatlerimi harcadım. Beleşçiliği sevmiyoruz evet bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Tamam Ardeth (tu) :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 -Dark_Angel- said: An american football kicker can give the ball an initial speed of v. Within what two elevation angles must he kick the ball to score a field goal from a point at a distance L to the front of goalposts whose horizontal bars is at a height h above the ground? (In american football, the goal is to pass the ball above the horizontal bar!) eğik atış formülleri var. ilk hızı v olarak alacaksın, bilinmeyen bir ilk açı olacak teta. bu hızın yatay bileşeni senin L mesafesindeki yatay mesafeyi ne kadar sürede gideceğini verecek, bu süreye t de. aynı şekilde topun aynı süre içersinde düşüş halindeyken h yüksekliğinde olmasını koşul olarak koyacaksın (bu sefer v'nin dikey bileşeni ve yer çekimi ivmesini kullanman gerekiyor). dene yapamazsan gel konuşalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 -Dark_Angel- said: Tamam Ardeth (tu) :) (td) (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
derFremdeSohn Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Büyük adamlarsiniz siz yürüyün be kim tutar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Tartışmanın ve komik yorumlar yapmanın gereği yok bakınız kurallar kısmında çok önceden koyulmuş kural (mümkün olduğunca uyguluyoruz diğerleri kadar katı uygulanan ve sınırları çok belli olan bir kural olmasa da): said: Bolum Ek Kurali Direk olarak odev, sinav, proje gibi konularda odevi yaptirmak niteliginden sorulari verip cevaplarini istemek yasaktir. Odevinizi koyup, abiler ablalar cok sikistim sunlarin cevaplarini yazinda yolumuzu bulalim demeyin. Takildiginiz yerlerde kendi cevaplarinizi verip, fikir alisverisi yapilabilir, bir sinerji olusturup herkese faydali bir ortam yaratabiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
derFremdeSohn Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Ama iste orda eksik olan bi kisim var. Modlar, bu kuraldan haberdar olmayan, yardima ihtiyaci olan ve buraya sormaktan baska caresi kalmayan insanlari "ezikleme" hakkini sakli tutarlar... gibi. kapis? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 sikintilarinizi adminlerle paylasin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Komik yorum yapmaya çalışmadım ciddiydim gayet <.< teşekkürler bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
derFremdeSohn Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Arada benim silinen mesajlarim var. Dert etme sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 2.donem fizigi 5.kez alicam. pati benden de esirgemez umarim yardimlarini. 5.kez lan! omrum fizikten kalmakla gecti :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Ufaktan bişey daha sorucam kızmazsanız, beceremedim. Fizikle alakası yok ama biliyorsunuzdur heralde temel bişey. y = x / (x+1)^2 nin grafiğini nasıl çizeriz ? Asimtotları vs. nasıl bulucam söyleyin uğraşıyım. =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 fonksiyonun tanımsız olduğu değerler (burada paydayı 0 yapan değer yani) asimptot oluyor, yani -1. grafik -1e yaklaşıcak ama kesişmeyecek. 0 verince de 0 oluyor yani 0da orjinden geçecek. bide köklerini bularak tablo yapıcaksın nerelerde negatif nerelerde pozitif onları bulucaksın, buna göre artan azalanlığı bulup çiziceksin bu arada -1 çift kat kök olduğu için tabloyu yaparken ona dikkat etmen gerekiyo, orda işaret değiştirmiyo yani fonksiyon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar