yav Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 Birincisi şu,belli bir dosyadaki fotoğrafların exif bilgilerini analiz edip istatistik çıkartacak bir program. çok uzun yazmışım özeti bu ilk 2 satır, meraklısına devamı aşağıda Efendim, bilmem ne tarihinden bugüne kadar en çok hangi diyaframı kullanmışım, f/2.8'de kaç tane fotoğraf çekmişim, iso1600'de kaç tane çekmişim, favori odak uzaklığım kaç mm... cart curt. Böyle bilgileri bana verebilcek bir program arıyorum ama yoktur gibi geliyor. Yazılımcılar böyle bir program yazsalar güzel bir iş yaparmış gibi geliyor öyleyse. Exif bilgilerini windows fotoğraf dosyalama algoritması alabiliyor (yazılımcı falan değilim nasıl anlatsam bilemedim ama) Yani diyafram(F) değerine veya diğer değerlere göre fotoğrafları sıralayabiliyosunuz. Hani yapılcak program bu bilgileri aynı şekilde alabilir, sadece üstüne istatistik yapacak. Yazılımla alakası olmayan bir insan olarak düşününce sanki o kadar kastırıcı bişey değilmiş gibi geliyor bana ama bilmem tabi. Neden istiyorum böyle bişi, birincisi istatistik çok sevdiğim bişey. İnciğin boncuğun istatistiğini tutmayı seviyorum kendi yaptığım şeylerle ilgili. (last.fm en sevdiğim sitedir mesela :D) ikincisi de fotoğrafla ilgili kendi alışkanlıklarımı keşfedip çözüp kendimi o yöne doğru daha bir eğitmek ekipmanımı ayarlamak için istiyorum. (ek açıklama: 17-50 objektifiniz var mesela, ama hep 30mm'de çektiğinizi fark ettiğinizde aslında 30mm sabit odaklı bir lensin işinizi daha iyi göreceğinizi keşfediyorsunuz mesela. Bunun gibi ama daha komplike tabii) [hr] İkinci istediğim programda yine bu EXIF bilgileriyle ilgili. Program değil aslında bir browser plugini. Bu plugini yüklüyorsunuz ve nette gördüğünüz bir fotoğrafı sağ tıklayıp program sekmesine tıkladığınızda size fotoğrafın exif bilgilerini veriyor plugin. Özelliklere tıklayıp kaç piksel olduğunu görür gibi aynı... Var mı bunlardan acaba, yoksa yapar mısınız yapabiliyorsanız? =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 fotografla ile ilgili adobe lightroom ve irfan herseye yetiyor aslen bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 said: Program değil aslında bir browser plugini. Bu plugini yüklüyorsunuz ve nette gördüğünüz bir fotoğrafı sağ tıklayıp program sekmesine tıkladığınızda size fotoğrafın exif bilgilerini veriyor plugin. Özelliklere tıklayıp kaç piksel olduğunu görür gibi aynı... pffff aradığınız her bişi opera'da var. bi türlü öğrenemediniz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 KHaRoN said: fotografla ile ilgili adobe lightroom ve irfan herseye yetiyor aslen bence. o programlar bu dediğim istatistik olayını yapıyo mu gerçekten?? @dasaaa, yalnız amma cahilmişim, google'da exif plugin yazdım mı çıkıyomuş bir sürü şey zaten ah aah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 buldum bulduuuuuuuuuuum yaşasın :D http://www.cpr.demon.nl/prog_plotf.html allahım şu grafiklerin güzelliğine bak saatlerimi harcarım ben şimdi bu programla :D hahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2010 flickr oyle hizmetler vermiyor muydu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2010 @yav gece kafam guzelmis heralde, senin keske soyle yapsa boyle yapsa dedigin degilde , ben direk fotografciyim bunlari kullaninca win oluyor gibisinden yaklasmisim. ama adini duymadiysan da ayri bi kayip, goz gecirmek isteyebilirsin. organizasyon, filtre hede hodo icin cok kullanisli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Ekim 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2010 muazzam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2010 said: @dasaaa, yalnız amma cahilmişim, google'da exif plugin yazdım mı çıkıyomuş bir sürü şey zaten bilmemek değil sevişmemek ayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Benim sormak istediğim nokta, her fotoğrafın headerın da standart bilgiler mevcut oluyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 fikir süpermis bende indirdim bakalim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar