Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

anakarta bağlanan fanları full güçle çalıştırmak?

stingbull

Öne çıkan mesajlar

selam
iki tane fan aldım anakart soğutmasına yardımcı olsun diye.Anakartta iki tane fan için de iki takma yeri var. (hani o küçücük 3 tane diken diken olan giriş yeri:)) 3pin moleks mi deniyor ne..

Şimdi ilk fanı taktım birinci girişe full hızda çalışmaya başladı yani sorun yok.(1500rpm) Fakat ikinci fanı da anakarttaki ikinci 3pin moleks yerine taktığımda fan 900rpmde dönüyor.Yani full hızda çalışmıyor. Anca bağlantıyı 3pinden o biraz daha büyük olan 4pinli girişe bağlayıp takınca full hızda çalışmaya başlıyor. (Ama bu sefer de dvd-writer ın takılı olduğu 4pinli girişi işgal ettiğinden dvd-wr imi çalıştıramıyorum)

Bi şekilde ikincisini de anakart girişinden (3 pin) full hızda çalıştırmam lazım. Mümkün mü bu değil mi? mümkün olsun pls..
Sosyal ağlarda paylaş

o dedigin 3 pin fan girisi, molex ile alakasi yok,

yapmak istedigin sey icin bir ucu 3pin disi uc diger ucu 4 pin molex (erkek disi farketmez) onlari baglayinca fanlar fulltime 12v calisir,

nasil voltaj dusureceginde forumda birisine anlatmistim, galiba roket di, molex diye aratirsan kesin cikar o konu da bi yerden.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte ikincisini de sadece 3pin girişe takılıyken full hızda çalıştırmak istiyorum.Zaten 3pini dişi erkek şeyleriyle molex girişine bağladığımda full hızda çalışıyor fakat bu sefer dvdwrter ın takılı olduğun bu molex bağlantıyı kullanmış oluyorum. Yani dvdwrter ı bağlayacak başka molex girişi yok. O yüzden ikinci fanı da 3pinden nasıl full hızla çalıştırırm diye sordum. Anakart ikinci 3pin girişi yeterli gücü vermiyo galba. Halbuki onun çekeceği elektrik pipim kadar bişeydir.(aslında göreceli bi örnek verdim asdasd)
anlatabildim umarım sorunumu :/
Sosyal ağlarda paylaş

y molex alirsin, dvdrom dahil hepsini baglarsin.

mobo ustundekilerin hepsi tam calismiyorsa ya bios uzerinden energy saver hedeleri calisiyordur, ya da o slot belli bi guc veriyordur sadece. onun icin de speedfan kurup hepsini %100 e getirmeyi deneyebilirsin ama her mobonun entegre fan kontrolor u farkli olabiliyor, desteklemiyorsa veya kurcalamana izin vermiyorsa yapacak bisey yok.

kafayi o kadar takacak bi mevzu da degil zaten. varsin calismasin. millet genelde kismaya calisiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...